ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ

Οι περισσότεροι από εσάς έχετε ακούσει τον όρο «προ βιοτικά.

«Φάτε μερικά τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση,» αλλά είναι δύσκολο να το κάνουμε αυτό; Επιτρέψτε μου να σας δείξω πόσο εύκολα μπορείτε να το κάνετε αυτό στη δική σας κουζίνα.

Τι τα προ βιοτικά;

Εδώ είναι ένας όρος

Ξέρω ότι έχετε ακούσει:Τα αντιβιοτικά, τις ουσίες που χρησιμοποιούμε για να σκοτώσουν τα βακτήρια. Λοιπόν, τα προβιοτικά είναι βασικά το αντίθετο από αυτό. Πρόκειται για ουσίες που προάγουν την ανάπτυξη βακτηριδίων.
Τα προβιοτικά είναι: «Ζωντανοί μικροοργανισμοί, οι οποίοι, όταν χορηγούνται  σε επαρκείς ποσότητες αποφέρουν όφελος για την υγεία  οργανισμού»

Αυτά είναι τα βακτήρια  κάθονται στα έντερα σας.. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολύ περισσότερα από αυτά υπάρχουν από τα κύτταρα στο σώμα σας, με το ποσό των 10 φορές περισσότερο.

Γιατί τα προβιοτικά είναι επωφελή.

pahu-entero-filika-vaktiria
Δυστυχώς, έχουμε έχουν ακουστεί  ότι τα βακτήρια είναι κακά. Από  τα αντιβακτηριακά σαπούνια με τους γιατρούς  που μοιράζουν αντιβιοτικά σαν ‘καραμέλα, είναι λίγο πολύ δύσκολο να  διασφαλίσουμε τα φιλικά  βακτήρια που είναι δυνατόν να αφανίστηκαν. Αλλά αυτό δεν είναι καλό. Σίγουρα, τα αντιβιοτικά είναι μια αναγκαιότητα, όταν ο κίνδυνος μόλυνσης είναι υψηλός, όπως κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης, και ως εκ τούτου συνέβαλαν στην αύξηση διάρκεια της ζωής  μας αισθητά.
Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε κάνουμε υπερβολική χρήση αντιβιοτικών Είναι «αντι» όλα τα βακτήρια να είναι  στα έντερα σας πληρώνουμε  το τίμημα για την υπερβολική χρήση μας.
Βασικά, τα βακτήρια στο έντερο χρειάζονται  κάποιες μικρές θέσεις εργασίας για σας, όπως:

Εύπεπτο το φαγητό σας
Αγωνίζονται για να αποκρούσουν τα παθογόνα βακτήρια, πριν την είσοδό τους  στο σώμα, δηλαδή,  είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος
Διατηρώντας τα πράγματα σε ισορροπία
Βασικά, αυτά τα μικρά  στα σπλάχνα σου είναι εκεί έξω για να  αγωνίζονται για εσάς και την απελευθέρωση των θρεπτικών ουσιών που τρώτε, ώστε το σώμα σας  να μπορεί να τους απορροφήσει. Δεδομένης της σημασίας τους, είναι αρκετά προφανές ότι καλύτερα να κάνουμε κάτι για να τα  κρατήσουμε

Ποια τρόφιμα περιέχουν προβιοτικά;

Ξεκινήστε  από λαχανικά ή ένα ποτό όπως το γάλα και αφήστε τα βακτήρια να κάνουν αυτό που κάνουν. Συγκεκριμένα, τα σάκχαρα σε  ζυμώσεις εκκρίνουν γαλακτικό οξύ (και αλκοόλ,  χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους τύπους ζυμομυκήτων, όπως στη ζυθοποιία), το οποίο επιφέρει πολλές θετικές βελτιώσεις στα τρόφιμα:
Εμπλουτισμό της διατροφής μέσω της ανάπτυξης σε μια ποικιλία γεύσεων, αρωμάτων, και υφές σε υποστρώματα τροφίμων.
Διατήρηση των σημαντικών ποσών των τροφίμων μέσω  του γαλακτικό οξύ, το αλκοόλ, οξικό οξύ και ζυμώσεις αλκοόλ.
Βιολογικό εμπλουτισμό των υποστρωμάτων  στα τροφίμα με πρωτεΐνη, απαραίτητα αμινοξέα, απαραίτητα σε  λιπαρά οξέα και βιταμίνες.
Αποτοξίνωσης κατά τη διάρκεια της μεταποίησης τροφίμων  στη ζύμωση.
Μείωση στους χρόνους μαγειρέματος και των απαιτήσεων σε καύσιμα.
παράγουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά ή την εξάλειψη ANTINUTRIENTS(.αντιθρεπτικοί στα σιτάρια)
μπορεί να κάνει τα γαλακτοκομικά προϊόντα ποιο  ανεκτά σε δυσανεξία στη λακτόζη ανθρώπους.
Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορείτε να φάτε με προβιοτικές ιδιότητες. Μερικά από τα πιο κοινά που πιθανώς έχετε ακούσει είναι:
Ξυνολάχανο
Γιαούρτι
Κεφίρ
Kombucha
Kimchi, pao Cai, και άλλες μορφές  λαχανικά τουρσί
Αυτά τα τρόφιμα και τα ποτά είναι  απλά και  θα αρχίσουν να περιλαμβάνουμε στη διατροφή μας και μην αγοράζετε παστεριωμένα, τα οποία λίγο πολύ  έχουν τον σκοπό η παστερίωση  να θανατώνει τα βακτήρια άλλα  επιμηκύνει τον χρόνο διατήρησης των τροφίμων
Τρώτε  αυτές τις τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση στο σπίτι-proviotika-

Δυσμενείς επιπτώσεις απο τα  Προβιοτικά

Προβιοτικά έχουν πράγματι πολύ λίγες γνωστές παρενέργειες. Μέχρι σήμερα, η μόνη γνωστή αρνητική επίδραση των προβιοτικών συμπληρωμάτων είχα ακούσει για το «μαλακά κόπρανα» ( διάρροια) και  μόνο με ακραία επίπεδα. Προφανώς, υπάρχουν κάποια άλλα, όπως:
καταγραφεί στην ιατρική βιβλιογραφία, είναι τα άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα να συμβουλεύονται τον ιατρό πριν από τη λήψη προβιοτικών.

Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι γενικά ήπιες και υποχωρούν σε θεραπεία. Καθώς το σώμα προσαρμόζεται στην  ισορροπία του, το άτομο μπορεί να εμφανίσουν αέρια, φούσκωμα, ή γενική δυσφορία.

πηγη

fitnessspotlight.com

Related posts: