Νέα έρευνα δείχνει ότι οι 10 πιο συχνά συμπληρωματικά φάρμακα αλληλεπιδρούν με τις συμβατικές θεραπείες του καρκίνου, και αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους ασθενείς.

Ως εκ τούτου, η συζήτηση αυτών των φαρμάκων με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης είναι πολύ σημαντική.

Η νέα έρευνα παρουσιάστηκε στην Κλινική Ογκολογίας της Αυστραλίας (COSA του) σε ετήσια επιστημονική συνάντηση. Αποκαλύπτει ότι το 10 συνηθέστερα συμπληρωματικά φάρμακα στο Κέντρο Peter MacCallum Cancer Μελβούρνης έχουν προβλέψει ή έχουν πραγματικές αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα, όταν λαμβάνονται με τη χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή πριν από την επέμβαση. Στην έρευνα συμμετείχαν για τον έλεγχο των ερευνών για φάρμακα στο Κέντρο Πληροφόρησης του νοσοκομείου από τους παρόχους υγείας και τους ασθενείς, άνω των 2 ετών.

Ποια είναι τα 10 προϊόντα / συμπληρώματα?

Το 10 συνηθέστερα προϊόντα ή συμπληρώματα (εκτός από τις βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα) ήταν:

ιχθυέλαιο
κουρκούμη
Το συνένζυμο Q10
γαϊδουράγκαθο Γάλα
πράσινο τσάι
τζίντζερ
Lactobacillus
γλυκόριζα
Astragalus και
Reishi μανιτάρι. Ο επικεφαλής της έρευνας: ορισμένα προϊόντα μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τα αποτελέσματα της χημειοθεραπείας

Ο επικεφαλής της έρευνας και Ανώτερος Φαρμακοποιός στο Φαρμάκων Κέντρο Πληροφόρησης Peter MacCallum, η Sally Brooks, είπε, ενώ τα επίπεδα αυτών των ουσιών που βρίσκονται σε μία υγιεινή διατροφή ήταν απίθανο να προκαλέσουν αντενδείξεις, μεγαλύτερα ποσά σε συμπληρωματικά φάρμακα θα μπορούσαν: «Τα προϊόντα αυτά μπορεί να αυξήσει τις επιδράσεις της χημειοθεραπείας και να θέσουν τον ασθενής σε κίνδυνο τοξικότητας, ή να μειώσουν την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας. Εκείνοι που περνουν υψηλά επίπεδα αντι-οξειδωτικών μπορεί να επηρεάσει τόσο την χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία. «

Κα Μπρουκς είπε απαιτείται περισσότερη έρευνα. «Κάθε τύπος καρκίνου είναι διαφορετικός και κάθε μεμονωμένη περίπτωση είναι διαφορετική. Αυτό που είναι ασφαλές για ένα άτομο μπορεί να μην είναι για κάποιον άλλο.

 

COSA Πρόεδρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Sandro Porceddu, Παρά το γεγονός ότι ορισμένες συμπληρωματικές θεραπείες και φάρμακα μπορεί να ωφελήσει τους ασθενείς, μπορούν επίσης να είναι επικίνδυνα και υπονομεύουν την θεραπεία », είπε.

«Μέχρι να μάθουμε περισσότερα, οι ασθενείς να συζητήσουν με τον γιατρό τους τυχόν συμπληρωματικές ή εναλλακτικές θεραπείες που χρησιμοποιούν ή σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο.»

 

Πηγή: Ιατρικές ειδήσεις Today
https://www.careacross.com/news/are-popular-alternative-medicines-a-risk-to-cancer-patients#.VIW1u9KsWw4

Related posts: