10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ

 Δέκα Συμβουλές ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΥΡΟΕΙΔΗ

Ως ο πιο ισχυρός αδένας στο σώμα, είναι σημαντικό να διατηρηθεί υγιής .

 Η επικράτηση του θυρεοειδούς στα θέματα υγείας που σχετίζονται με την αύξηση. Ανεξάρτητα από το αν έχει διαγνωστεί ένα πρόβλημα στον θυροειδή ή απλώς υποψιάζεστε από τον τρόπο που αισθάνεστε, ακολουθώντας αυτές τις εύκολες προτάσεις για τη βελτίωση της συνολικής υγείας σας και την υποστήριξη του θυρεοειδούς σας

1. Φίλτρο πόσιμου νερού

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συστημάτων πόσιμου νερού είναι επεξεργασμένα με χλώριο για την απολύμανση του νερού. Το χλώριο είναι επιβλαβής αλογόνο και είναι επιβλαβείς για το σώμα και στο θυρεοειδή ειδικότερα. Τουλάχιστον, χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο με άνθρακα για το πόσιμο νερό για την αφαίρεση του χλωρίου.  Χρησιμοποιήστε το φιλτραρισμένο νερό για μαγείρεμα, Θυμηθείτε να αλλάξετε τα φίλτρα τακτικά

2. Ξεπλύνετε το δέρμα σας μετά το μπάνιο.

Το χλώριο χρησιμοποιείται στις περισσότερες πισίνες.
3. Αποφύγετε το φθόριο στο νερό, οδοντόκρεμα και βιταμίνες. Το φθόριο είναι ένα άλλο τοξικό αλογόνου.Σε αντίθεση με δημοφιλή πεποίθηση, δεν είναι χρήσιμο για τα δόντια και είναι επιβλαβής για τον θυρεοειδή.

4. Αποφύγετε ψωμιά και αρτοσκευάσματα που περιέχουν βρωμιούχο. Το τρίτο τοξικά αλογόνο είναι το βρωμιούχο.

5. Αποφύγετε τα ποτά με βρωμιούχο. Μερικές σόδες και τα αθλητικά ποτά περιέχουν επίσης βρωμιούχο – κυρίως αυτά με άρωμα κίτρου. Θα ήθελα να συστήσω την αποφυγή όλων των αναψυκτικών.

6. Όριο  της σόγιας στη διατροφή σας.  . Πολλοί γιατροί, προτείνουν τρώγοντας μεγάλες ποσότητες σόγιας είναι επιβλαβής για το θυρεοειδή και μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού.

7. Επιλέξτε το αλάτι σας σοφά. Η καλύτερη πηγή ιωδίου στο αλάτι είναι από ακατέργαστο θαλασσινό αλάτι.

8. Να τρώτε περισσότερα λαχανικά της θάλασσας και τα προϊόντα από τη θάλασσα, όπως φύκια και πολλά είδη ψαριών είναι μια άριστη πηγή ιωδίου.

9. Αποφεύγετε να τρώτε πάρα πολλά σταυρανθή λαχανικά. Τέλος, ένα λόγο για τον οποίο δεν χρειάζεται να τρώνε τα λαχανάκια Βρυξελλών. Πάρα πολλές σταυρανθή λαχανικά μπορούν να εμποδίσουν την παραγωγή των ορμονών του θυρεοειδούς, ωστόσο τους το μαγείρεμα για 30 λεπτά τουλάχιστον μειώνει τις πιθανές βλαβερές συνέπειες στο θυρεοειδή.

10. Βαλτε το ιώδιο και άλλα συμπληρώματα για τον θυρεοειδή Τα οφέλη του ιωδίου είναι τεράστια και σημαντική η έλλειψη στην διατροφή μας.

πηγη

http://www.bellaonline.com

διαβασε επίσης

 

ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ ΤΟΝ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ

ΑΓΧΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ

ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΘΥΡΟΕΙΔΙΣΜΟ

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΣΑΣ?

 

Related posts: