10 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΗ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το ανοσοποιητικό σύστημα κάνει μια εξαιρετική δουλειά για την προστασία του οργανισμού από διάφορες επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που το ανοσοποιητικό σύστημα γίνεται αδύναμο και ανίκανο να εκτελέσει ορθά τη λειτουργία του.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα .Για το λόγο αυτό είναι επίσης σημαντικό να αποφευχθούν τυχόν συνήθειες ή δραστηριότητες που μπορεί να καταστρέψουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, όπως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα.

Η καλή υγιεινή είναι επίσης σημαντική να περιλαμβάνει τις βασικές απαιτήσεις, όπως το πλύσιμο των χεριών πριν το φαγητό

Η διατροφή σας θα πρέπει να είναι πλούσια σε ευεργετικά τρόφιμα όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, φρέσκα φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες.

Τα άτομα με ιατρικές παθήσεις όπως ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση θα πρέπει να λαμβάνουν τα φάρμακά τους κανονικά .

Ο Ύπνος είναι επίσης απαραίτητος για την αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και είναι σημαντικός για τουλάχιστον οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από φυσικές θεραπείες με φυτικά σκευάσματα που διατίθενται σήμερα για την ενίσχυση της ανοσίας και κατά συνέπεια τη βελτίωση της υγείας σας .

Μερικές από αυτές μπορεί να είναι σε θέση να επιφέρει ορισμένες αλλαγές στη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Ωστόσο, κάθε άτομο είναι μοναδικό και ως εκ τούτου το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί επίσης να αντιδρούν διαφορετικά.

Εδώ είναι 10 τρόποι που είναι αποτελεσματικοί στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την ενίσχυση της λειτουργίας του:

 1. Οι βιταμίνες Ε και C – βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ενεργοποιεί την παραγωγή των κυττάρων που είναι σε θέση να βρει και να καταστρέψει τα μικρόβια. Μπορεί επίσης να αποτρέψει την υποβάθμιση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού λόγω της γήρανσης. Οι βιταμίνες είναι παρούσες σε μία ποικιλία τροφίμων, όπως σπόρους και τα ελαια 100 έως 400 mg είναι το ημερήσιο ποσό της βιταμίνης Ε, όμως αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο ζωής σας. Η βιταμίνη C είναι το πιο δημοφιλές Διεγείρει την αυξημένη παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων και αντισωμάτων. Είναι επίσης γνωστό για να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου, υψηλής αρτηριακής πίεσης και ορισμένων μορφών καρκίνου. Περίπου 200 mg βιταμίνης C αρκεί για την καθημερινή σας πρόσληψη. μπορούν να ληφθούν από διάφορα φρούτα και λαχανικά.
 2.   Γλουταθιόνη – Αυτό είναι ένα αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό ότι κάνει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως το Τ-κύτταρα και τα κύτταρα Β να ζουν περισσότερο. Ως εκ τούτου, βελτιώνει την παραγωγή αντισωμάτων. Περίπου 500 mg του γλουταθείου ανά ημέρα.
 3.   CoQ10 – Ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, CoQ10, βελτιώνει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να καταστρέψει τους ιούς. 200 mg CoQ10 ανά ημέρα.
 4.   Quercetin – Αυτή είναι μια βιοφλαβονοειδών που βελτιώνει την υγεία και τη λειτουργία των κυττάρων. Μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά στην αναστολή της παραγωγής των ουσιών που προκαλούν φλεγμονή. Αυτό βελτιώνει την ανοσολογική απόκριση, ειδικά στην περίπτωση των εποχιακών ιών. Quercetin μπορεί να καταναλωθεί με τη μορφή του εκχυλίσματος και 500 mg την ημέρα συνιστάται.
 5.  Σκόρδο – Το σκόρδο έχει πολλές ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία λόγω της απελευθέρωσης του του allinase ενζύμου. Μπορεί να καταναλωθεί σε ακατέργαστη μορφή ή μπορεί να προστίθενται στα τρόφιμα κατά το μαγείρεμα. Μια σκελίδα σκόρδο την ημέρα συνιστάται. μπορεί να λαμβάνονται σε ποσότητα του ¼ έως ½ κουταλάκι του γλυκού ημερησίως.
 6. Turmeric (κουρκουμη)- Αυτή είναι μια πανάρχαια φυσική θεραπεία για την υγεία και έχει χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία και την πρόληψη των διαφόρων παθήσεων. Έχει ισχυρό ανοσοποιητικό ιδιότητες τόνωση. Περίπου 200 mg του κουρκούμη βοηθά καθημερινά στην υποστήριξη της ανοσολογικής λειτουργίας.
 7.  Εκχύλισμα από κουκούτσια σταφυλιού – Grapeseeds περιέχουν ορισμένες ιδιότητες που βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργίας του φυσικού δολοφόνος ή ΝΚ κυττάρων. Τα κύτταρα αυτά είναι υπεύθυνα για την αναζήτηση και τη θανάτωσή τους τα μικρόβια. Καλό θα είναι να καταναλώνουν 500 mg εκχύλισμα σταφυλιού ανά ημέρα.
 8. Ο ψευδάργυρος και σελήνιο – Αυτά είναι τα δύο σημαντικότερα μέταλλα που βοηθούν στην ενίσχυση φυσική ανοσία μέσω της τόνωσης της Β-κυττάρων. Αυτό επιτρέπει τα αντισώματα να συνδεθούν με τους ιούς και να τους καταστρέψουν. Ο ψευδάργυρος μπορεί να καταναλώνεται στην ποσότητα των 50 mg ημερησίως και το σελήνιο στην ποσότητα των 250 mg ημερησίως.
 9.   Beta γλυκάνη – Αυτό είναι ένα είδος ίνας που επίσης βοηθά στην τόνωση της λειτουργίας των ΝΚ κυττάρων. Τα κύτταρα αυτά αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού ενάντια στη μόλυνση που προκαλούν μικροοργανισμών. Οι υδατάνθρακες συνιστώσα του betal ινών γλυκάνη συνδέεται με τους ιούς της γρίπης και επιτρέπει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού για να το καταστρέψουν. 100 mg β-γλυκάνη ανά ημέρα.
 10.   Η μελατονίνη – Η ορμόνη, τη μελατονίνη, είναι ένα άλλο φυσικό ανοσοποιητικό αναμνηστικό το οποίο ρυθμίζει τον τρόπο με τον οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα επικοινωνεί με τα κύτταρα του ανοσοποιητικού. 5-10 mg της μελατονίνης μπορεί να ληφθεί κατά την κατάκλιση
 11. πηγη.
 12. .home-remedies-for-you.com/

Related posts: