ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Εάν έχετε διαβήτη ή μεταβολικό σύνδρομο , είστε σε αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης λιπώδης νόσος του ήπατος, μια κατάσταση που γίνεται όλο και πιο συχνή Η κατάσταση είναι «σιωπηλή» χωρίς εμφανή συμπτώματα.,αρχικά ανιχνεύεται με εξέταση αίματος που βρίσκει αυξημένα ηπατικά ένζυμα, ένα σημάδι της βλάβης του ήπατος. Αλλά με την επιδείνωση της κατάστασης, μπορείτε να αναπτύξετε φλεγμονή και ουλές στο ήπαρ, και περιορίζει τη δυνατότητα του συκωτιού να εκτελέσει πολλές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του μεταβολισμού των πρωτεϊνών και την κατανομή των τοξινών.

Οι ίδιες αλλαγές στον τρόπο ζωής που βοηθούν στον έλεγχο του διαβήτη θα βοηθήσει στη βελτίωση της ηπατικής λειτουργίας και να σταματήσει το λιπώδες ήπαρ από την πρόοδο. για να λειτουργεί το συκώτι σας σωστά, και να βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου του αίματος, τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερόλη. Η κατοχή ενός υγιούς ήπατος μπορεί επίσης να κάνει πολλά για να μειώσει την κούραση και τον εγκέφαλο

Ακολουθούν τρόποι για να βελτιωθεί η λειτουργία του ήπατος σας ή να ανακτήσει από λιπώδη νόσο του ήπατος. Μπορείτε να πάρετε όλα τα συμπληρώματα που αναφέρονται παρακάτω μαζί. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν καλύτερα.

hpar-therapeia

1. Αν είστε υπέρβαροι, να χάσουν βάρος, αλλά όχι πάρα πολύ γρήγορα. Εάν είστε υπέρβαροι,και χάσετε βάρος σχεδόν πάντα βελτιώνει την ηπατική λειτουργία. Αλλά μην πάμε στα άκρα. Η ταχεία απώλεια βάρους μπορεί να επιδεινώσει τη φλεγμονή του ήπατος και να προκαλέσει χολόλιθους. Στόχος να χάσει περίπου 2 κιλά την εβδομάδα.

2. Υποστήριξη ικανότητα του σώματός σας για να αποτοξινώσει καθημερινά. Το ήπαρ είναι το κύριο όργανο για την αποτοξίνωση. παράγει ένζυμα που διασπούν τις τοξίνες έτσι ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν. Αυτές οι συνήθειες περιλαμβάνουν πίνοντας άφθονο νερό, να πάρετε αρκετές διαλυτές φυτικές ίνες και φαγητό να έχει σταυρανθή λαχανικά. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Βοηθήστε στην προστασία του συκωτιού σας, χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά, χωρίς υδράργυρο ιχθυέλαια στην αγορά με προσθήκη βιταμίνης Ε και CoQ10 για μέγιστη αποτελεσματικότητα!

3. Αποφύγετε φρουκτόζη και σακχαρόζη. Δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε αυτά τα δύο σάκχαρα μπορούν να προκαλέσουν λιπώδης νόσος του ήπατος, και να προκαλέσουν φλεγμονή του ήπατος, όπως και το αλκοόλ η Soda περιέχει πολλή φρουκτόζη. Το ίδιο και κάποια άλλα ποτά, όπως το χυμό φρούτων «κοκτέιλ». Αποφύγετε τα τρόφιμα που περιέχουν σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης. Περιορίστε την κατανάλωση όλων των μορφών της ζάχαρης σε περίπου 200 θερμίδες την ημέρα.

3. Πάρτε γαϊδουράγκαθο γάλα. Το γαϊδουράγκαθο γάλα έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια για την υποστήριξη της υγείας του ήπατος και παραμένει ένα από τα πιο αξιόπιστα και αποτελεσματικά βότανα για τον καθαρισμό του ήπατος και την προστασία. Σε άτομα με λιπώδης νόσο του ήπατος που παίρνουν το γάλα γαϊδουράγκαθο, οι ερευνητές παρατήρησαν σημαντική μείωση των δεικτών των ηπατικών ενζύμων που δείχνουν αντιστροφή της νόσου, χωρίς καμία σοβαρή παρενέργεια που αναφέρθηκαν. Το Γαϊδουράγκαθο γάλα μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στο ήπαρ, να βοηθήσει στην πρόληψη σχηματισμό των ιστών, και να αυξήσει το ποσοστό της αναγέννησης των κυττάρων του ήπατος. Η δοσολογία κυμαίνεται από 240 mg δύο φορές την ημέρα με 200 mg τρεις φορές την ημέρα.hpar-botana

4. Πάρτε το ιχθυέλαιο.Η έρευνα δείχνει ότι το ιχθυέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της φλεγμονής της συσσώρευση σε λίπος στο συκώτι, να βελτιώσει τη δράση της ινσουλίνης, να μειώσει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.Σε μια μελέτη των ατόμων με λιπώδες ήπαρ, προσθέτοντας το ιχθυέλαιο για τη διατροφή, τη βελτίωση των επιπέδων των ηπατικών ενζύμων και βελτίωσε την υφή του ήπατος. Πάρτε 2 έως 4 γραμμάρια την ημέρα.

5. Πιείτε πράσινο τσάι Η έρευνα έχει δείξει ότι το πράσινο τσάι μπορεί να μιωσει   τα λιπαρά  στο ήπαρ. Φαίνεται να λειτουργεί με τη μείωση της εντερική απορρόφηση του λίπους και τον μεταβολισμό του λίπους. Πίνετε περίπου τρία φλιτζάνια βραστού πράσινο τσάι, ή να λάβει περίπου 375 mg την ημέρα από εκχύλισμα πράσινου τσαγιού.

 

6. Προσθήκη βιταμίνης Ε. Στα  Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) στην ερευνά  διαπίστωσαν ότι τα άτομα με παχυσαρκία που σχετίζονται με μη αλκοολική λιπώδης νόσο του ήπατος οι οποίοι πήραν 800 IU την ημέρα της βιταμίνης Ε και  για περίπου 2 χρόνια παρατηρήθηκε βελτίωση σε όλες τις πτυχές της νόσου, εκτός από για το ποσό του ουλώδους ιστού στο ήπαρ.

 

7. Χρησιμοποιήστε κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη , ένα συστατικό του turmeric, έχει προστατευτικές ιδιότητες παρόμοιες με εκείνη του γαϊδουράγκαθο γάλα. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του ήπατος από χημικές ουσίες και φάρμακα, και να αντιστρέψει το λιπώδες ήπαρ. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ήταν χρήσιμο τόσο σε θεραπεία και πρόληψη της ίνωσης-ουλή ιστό σχηματισμού-σχετίζεται με λιπώδες ήπαρ, βοήθησε να αποτρέψει ορισμένα κύτταρα του ήπατος, που ονομάζονται  αστεροειδή κύτταρα, και να παράγουν υπερβολικές ποσότητες κολλαγόνου, η οποία προκαλεί σχηματισμό ουλώδους ιστού. Παίρνουμε περίπου 400 mg την ημέρα του εκχυλίσματος κουρκούμη.

 

8. Πάρτε το άλφα λιποϊκό οξύ. Αυτό το φυσικό αντιοξειδωτικό έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την συσσώρευση λίπους Πάρτε 600 έως 1.200 μ. ημέρα.

9. Πάρτε ακετυλο-L-καρνιτίνη. Ιταλοί ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι ακετυλο-L-καρνιτίνη  σε συμπληρώματα μπορούν να βελτιώσουν την ηπατική λειτουργία και τη μικροδομή του ηπατικού ιστού Αυτό βοηθά επίσης να αποφευχθεί η συσσώρευση τοξινών στο συκώτι.

Το συκώτι σας έχει μια αξιοσημείωτη ικανότητα να αναγεννά. Η βελτίωση της ηπατικής λειτουργίας μπορεί να σας βοηθήσει στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος και της χοληστερόλης και τη βελτίωση της ενεργειακής και της διάθεσης.

πηγη

http://www.liveinthenow.com/

διαβασε επίσης
ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΗΠΑΡ
ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΠΑΡ
ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΗΠΑΡ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ

ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΠΑΡ

Related posts:

test