1162 ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ PFIZER ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ LIPITOR ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

1162 αγωγές κατά της Pfizer για ζημιές που οφείλονται σε Lipitor

Αγωγές που κατατέθηκαν εναντίον της Pfizer για την υπερπαραγωγή στο χοληστερόλης φάρμακο Lipitor τους έφθασε 1162 υποθέσεις που κατατέθηκαν τον Αύγουστο . Σχεδόν όλες αυτές τις περιπτώσεις έχουν κατατεθεί από τον Απρίλιο, όταν μια νέα μελέτη που κυκλοφόρησε σε σύνδεση με τον διαβήτη τύπου 2 στις γυναίκες με το δημοφιλές φάρμακο της στατίνης.  Οι Δικηγόροι με την υποβολή αιτήσεων για τα θύματα έχουν δηλώσει οι περιπτώσεις μπορούν να φθάσουν 10.000 .

Η Μείωση της χοληστερόλης με στατίνες (φάρμακα) είναι ένα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στην βιομηχανία.  Το Lipitor είναι μακράν το πιο κερδοφόρο φάρμακο στην ιστορία της ανθρωπότητας, μεταξύ όλων των φαρμακευτικών προϊόντων, πόσο μάλλον να είναι το πιο κερδοφόρο φάρμακο της χοληστερόλης πριν από το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του έληξε στο τέλος του 2011 Οι πωλήσεις μέχρι σήμερα από αυτό το συγκεκριμένο μείωση της χοληστερόλης με στατίνες φάρμακα έχουν υπερβεί $ 140 δισεκατομμυρίων.

Lipitor  εχει επωφεληθεί από την αλλαγή στη νομοθεσία της εμπορίας το 1997 που επέτρεψε στις  φαρμακευτικές εταιρείες στις ΗΠΑ για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές. Η Pfizer έπεισε μια ολόκληρη γενιά Αμερικανών ότι χρειάζεται ένα χάπι για να μειώσουν τη χοληστερόλη τους, προκειμένου να αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις,

Μετά το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Lipitor  που έληξε στο τέλος του 2011, η FDA εξέδωσε την πρώτη του προειδοποιήσεις κατά  των στατίνων φάρμακων οποίο περιλαμβάνει: ηπατική βλάβη, απώλεια μνήμης, του διαβήτη, και μυϊκή βλάβη. Λίγο μετά την έκδοση αυτών των προειδοποιήσεων, οι αγωγές άρχισαν Σήμερα, με όλο και περισσότερες μελέτες που δημοσιεύονται συνδέει την χρήση της στατίνη με διάφορες παρενέργειες, αυτές οι αγωγές έχουν γίνει ένα παλιρροϊκό κύμα.

πηγη:

http://www.lawyersandsettlements.com/

Γιατί οι άνθρωποι κάνουν Αγωγή?

Εκατοντάδες αγωγές αστικής ευθύνης προϊόντος έχουν κατατεθεί εναντίον της Pfizer, υποστηρίζοντας οτι το φάρμακο της εισάγει αυξημένο κίνδυνο διαβήτη νέας εμφάνισης τύπου 2.

ΤΑ Συνταγογραφούμενα φάρμακα προκαλούν συχνά παρενέργειες. Οι κατασκευαστές έχουν την ευθύνη να προειδοποιήσουντο κοινό για αυτά. Οι υποθέσεις που εκκρεμούν εναντίον της Pfizer ισχυρίζονται οτι  η εταιρεία παρέλειψε να προειδοποιήσει επαρκώς τους χρήστες που θα μπορούσαν να γίνουν διαβητικοί. Ορισμένοι ενάγοντες έχουν κατηγορηθεί Pfizer του σκοπίμως κρύβει τον κίνδυνο από το κοινό.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι το Lipitor προκαλεί διαβήτη?

Παρατηρησιακά δεδομένα από πολυάριθμες μελέτες που χρονολογούνται από το 1994 δείχνουν σταθερά ότι η επιλογή των ομάδων που λαμβάνουν ατορβαστατίνη είναι σε ένα υψηλότερο του μέσου όρου κίνδυνο να αναπτύξουν τη νόσο.

Για παράδειγμα, μια μελέτη του 2011 εμφανίζεται στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας εξέτασε δεδομένα από 3 ξεχωριστές μελέτες στις οποίες συμμετείχαν Lipitor. Οι συγγραφείς έδειξαν ότι οι χρήστες του Lipitor σε όλες τις 3 μελέτες ανέπτυξαν διαβήτη σε υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με τα άτομα που έλαβαν πλασέμπο και πρόσωπα τα οποία διαθέτουν μια διαφορετική στατίνη (σιμβαστατίνη).

Άλλες μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό The Lancet, Journal of the American Medical Association, JAMA και Internal Medicine έχουν δείξει παρόμοια αποτελέσματα, οδηγώντας τους ερευνητές να πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος απο το  Lipitor να προκαλεί διαβήτη, ιδιαίτερα στις γυναίκες.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ.

http://healthimpactnews.com/2014/1162-αγωγές-κατατεθεί-εναντίον-pfizer-για-αποζημιώσεις-λόγω-προς-lipitor/

Related posts: