12 ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΙΤΑ ΜΕ ΓΡΕΙΠΦΡΟΥΤ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

 

3 ημέρες δίαιτα με γκρέιπφρουτ

Η διατροφή γκρέιπφρουτ βασίζεται στο γεγονός ότι τα εύγευστα φρούτα περιέχουν ένα «μαγικό» συστατικό που, σε συνδυασμό με πρωτεΐνες, οδηγεί στην καύση λιπών και την απώλεια βάρους. Είναι μια δίαιτα γνωστή για την ταχεία απώλεια βάρους, αλλά, δυστυχώς, η απώλεια γίνεται κυρίως λόγω της απώλειας του νερού στους ιστούς και όχι σε λίπος. Η δίαιτα υπόσχεται απώλεια βάρους περίπου 5 κιλά σε 12 ημέρες, αλλά στο σχέδιο της παρούσας τίποτα δίαιτα για έλεγχο του σωματικού βάρους με σκοπό τη μακροπρόθεσμη αναφέρεται.

Επιτρέπονται τα προϊόντα διατροφής

Το πρωί, στο μεσημεριανό γεύμα, το βράδυ και πριν πάει για ύπνο καταναλώνουν μια μικρή ποικιλία τροφών. Ποτό μαύρο καφέ και πολύ νερό κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Εδώ είναι ένα παράδειγμα ενός καθημερινό μενού:

Πρωινό:
– Δύο βραστά αυγά
– Δύο φέτες ζαμπόν
– Μαύρο καφέ
– Μισό γκρέιπφρουτ

Μεσημεριανό:
– Σαλάτα λαχανικών (τομάτες, αγγούρια, ραπανάκια, μαρούλια) με κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχάρι (σε οποιαδήποτε ποσότητα) – υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι τηγανιτά
– 1 / 2 γκρέιπφρουτ ή ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό γκρέιπφρουτ

Δείπνο:
– Κόκκινα και πράσινα λαχανικά (εκτός από τα μπιζέλια, πατάτες, τα ξερά φασόλια, καλαμπόκι)
– Βόειο κρέας ή ψάρι της απεριόριστης ποσότητας – δεν τσιγαρίστε
– 1 / 2 γκρέιπφρουτ ή ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό γκρέιπφρουτ

Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα της δίαιτας γκρέιπφρουτ

Αυτή η δίαιτα είναι, στην πραγματικότητα, χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, καθώς και η πρόσληψη πρωτεϊνών είναι μέτρια. Έτσι, έχουμε να κάνουμε με μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες – περιέχει περίπου 800 με 1000 θερμίδες την ημέρα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η παρουσία του γκρέιπφρουτ σε αυτήν δίαιτα δεν έχει ρόλο στη διαδικασία απώλειας βάρους. Ωστόσο, έχουν υπάρξει μελέτες που έχουν αποδείξει ότι η προσθήκη μισό γκρέιπφρουτ ή ένα ποτήρι χυμού γκρέιπφρουτ σε ένα γεύμα με ένα κανονικό περιεχόμενο των θερμίδων οδήγησε στην απώλεια βάρους – 3 κιλά σε 12 εβδομάδες (σε ορισμένα θέματα που έχασαν μέχρι 10 κιλά). Η εξήγηση που παρέχεται από τους επιστήμονες αναφέρεται στο γεγονός ότι η εισαγωγή γκρέιπφρουτ σε υγιή γεύματα μειώνει τα επίπεδα της ινσουλίνης και στην πραγματικότητα οδηγεί σε μια μικρή απώλεια βάρους.

Γιατί γκρέιπφρουτ;

 

Το γκρέιπφρουτ είναι ένα θρεπτικό φρούτων με χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο – 66-84 θερμίδες – πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Όλες αυτές οι ιδιότητες, πέρα από το γεγονός ότι έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, το συστήνω ως «λίπος καυστήρα» και δεν υπάρχει κανένα μυστήριο σε αυτό. Ακόμα, μερικοί επιστήμονες λένε ότι αυτό το φρούτο μπορεί να περιέχει ορισμένα ειδικά ένζυμα που βοηθούν στην καύση λιπών. Η αλήθεια μπορεί να είναι κάπου στη μέση. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτό το είδος της διατροφής, καθώς και το γκρέιπφρουτ χρειάζεται να καταναλώνετε κατά τη διάρκεια μπορεί να είναι, αλλά τίποτα δεν βοηθάει, είναι επίσης πολύ υγιές.

πηγη

liveandfeel.com

 

Related posts: