ΤΟΞΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΔΑ

Γνωρίζατε ότι  χιλιάδες περιβαλλοντικοί ρύποι που παραμονεύουν όχι μόνο στον αέρα μας, στο νερό μας και το έδαφος μας, αλλά και στα ίδια  τα προϊόντα που εμπιστευόμαστε να κρατήσουν τα σπίτια και το σώμα μας καθαρό, ενυδατωμένο και φρέσκο;

Τοξικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας

Η Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG) εκτιμά ότι το 25 τοις εκατό των γυναικών που χρησιμοποιούν περισσότερα από 15 προϊόντα κάθε μέρα  περιέχουν πάνω από 126 διαφορετικά συστατικά, με  ένα στα  πέντε είναι καρκινογόνες.

Σύμφωνα με το Γραφείο των καλλυντικών και των χρωμάτων στο FDA, ένα καλλυντικό κατασκευαστής μπορεί να χρησιμοποιήσει σχεδόν κάθε πρώτη ύλη για την παραγωγή ενός προϊόντος χωρίς έγκριση.

Στην πραγματικότητα, πάνω από 400 προϊόντα που πωλούνται  περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The FASEB Journal προσθέτει περαιτέρω στοιχεία σε ό, τι πολλοί άνθρωποι που αναρωτιούνται για τις χημικές ουσίες και τους ρύπους  σε εξάπλωση στον σύγχρονο κόσμο μας από καιρό έχουν υποψιαστεί:  δεν υπάρχουν «ασφαλή» επίπεδα των επικίνδυνων ουσιών, ιδιαίτερα σε συνδυασμό.

Οικιακές ηλεκτρικές επικίνδυνες

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, «λιγότερο από το 20 τοις εκατό των χημικών ουσιών σε καθημερινή χρήση έχουν ελεγχθεί για τις οξείες επιπτώσεις και λιγότερο από το 10 τοις εκατό έχουν δοκιμαστεί για χρόνια, στην αναπαραγωγή ή σε μεταλλαξιογόνα αποτελέσματα.»

Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) έχει δοκιμαστεί μόνο για 200 από τις 80.000 χημικές ουσίες που βρίσκονται στο σπίτι  με προϊόντα, περιλαμβάνονται και οι απορροφητήρες.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας (NIOSH) αναφέρει ότι περίπου το ένα τρίτο των ουσιών που χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία αρωμάτων είναι τοξικά. Επιπλέον, οι κατασκευαστές  σε άρωμα δεν πρέπει να απαριθμήσει τα συστατικά που χρησιμοποιούν στις ετικέτες, καθώς θεωρούνται «εμπορικά μυστικά. «Για το λόγο αυτό, είναι ύποπτος για οτιδήποτε φέρει την ένδειξη« άρωμα ».

Σύμφωνα με την Αμερικανική Πνευμονολογική Εταιρεία, «καθαριστικά οικιακής χρήσης που περιέχουν δυνητικά επιβλαβείς ουσίες που συμβάλλουν στη ρύπανση του αέρα των εσωτερικών χώρων. Εξηγούν επίσης ότι τα καθαριστικά οικιακής χρήσης μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, ζάλη, αλλεργικές αντιδράσεις, ερεθισμό των οφθαλμών και του δέρματος και αναπνευστικά προβλήματα, και μάλιστα έχουν συνδεθεί με ορισμένες μορφές καρκίνου.

Μια σειρά από μελέτες, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Washington  με Τοξικά συνασπισμού, αναφέρει ότι πολλά συμβατικά προϊόντα καθαρισμού μπορεί να ερεθίσουν τους πνεύμονες, καίνε τα μάτια και το δέρμα, θα επιδεινώσει τα συμπτώματα του άσθματος ή ακόμη και να προκαλέσει το θάνατο.

Στατιστικά στοιχεία που καταρτίζονται από την Αμερικανική Ένωση Κέντρων Ελέγχου Δηλητηριάσεων έχουν διαπιστώσει ότι 1,25 εκατομμύρια παιδιά κάτω από την ηλικία των έξι ακούσια έχουν δηλητηριαστεί κάθε χρόνο από τα κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης.

Το Χαλί,ο φούρνος  και άλλα καθαριστικά μπορεί να περιέχουν τολουόλιο, χλωριούχο, φορμαλδεΰδη, μεθυλενο, αιθυλενο γλυκόλη, φορμαλδεΰδη και νιτροβενζόλιο, και οι πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) που βρέθηκε σε αυτά τα καθαριστικά έχουν συνδεθεί με το άσθμα στα παιδιά. Επιπλέον, μια σειρά από προϊόντα καθαρισμού οικιακής χρήσης έχουν συνδεθεί με ορισμένες μελέτες σε λευχαιμία στα παιδιά.

Σύμφωνα με την European Respiratory Journal , οι έγκυες γυναίκες που χρησιμοποιούν καθαριστικά οικιακής χρήσης μπορεί να είναι βάζοντας τα παιδιά τους σε υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν άσθμα. Η Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας έχει βρει 232 διαφορετικά βιομηχανικά χημικά και ρυπαντικές ουσίες στο αίμα του ομφάλιου λώρου των νεογέννητων.

 Η Μαγειρική σόδα για τη διάσωση

Όχι μόνο μπορεί μαγειρική σόδα  να αντικαταστήσει πολλά σκληρές προϊόντα οικιακής χρήσης, αλλά αξίζει επίσης κάποιο χώρο στα καλλυντικά στην  τσάντα σας. Χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα σε θέση ορισμένων επικίνδυνων εμπορικών προϊόντων είναι ένας πολύ καλός τρόπος όχι μόνο για να μείνει  η τοξίνη εξω απο σας αλλά και ένας τρόπος για να βοηθήσει στη μείωση των περιβαλλοντικών τοξινών.

Τι ακριβώς είναι η μαγειρική σόδα;

Πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει μαγειρική σόδα γύρω από το σπίτι σας για χρόνια χωρίς ποτέ να ξέρετε καν τι είναι. Κάναμε μια μικρή μελέτη για να αποκαλύψει το μυστήριο. Αποδεικνύεται ότι όξινου ανθρακικού νατρίου (NaHCO3) είναι ένα χημικό άλας που, στη φυσική του μορφή, είναι το ορυκτό nahcolite.Η Μαγειρική σόδα μπορεί να αντιδράσει τόσο ως ένα οξύ για βάση, αν και σε ένα υδατικό διάλυμα είναι λίγο στην αλκαλική πλευρά.

Το όξινο ανθρακικό νάτριο βοηθά στη ρύθμιση του pH. Διατηρεί τις ουσίες από το να είναι πάρα πολύ όξινα ή αλκαλικά. Ικανότητά της να εξουδετερώσει το ρΗ του κάθε ουσία έρχεται σε επαφή με το καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματική για τόσα πολλά πράγματα.Η Μαγειρική σόδα μπορεί επίσης να βοηθήσει να κρατήσει την ισορροπία του pH σταθερή – μια διαδικασία γνωστή ως buffering.

Είναι τόσο το εξουδετέρωσης και ρυθμιστικά ικανότητες μαγειρική σόδα που του επιτρέπει να λειτουργεί τόσο καλά σε όξινες οσμές όπως εκείνα που βρίσκονται στο ψυγείο σας, και επίσης να κρατήσει το pH σας ουδέτερο, όπως το κάνει στο νερό των πλυντηρίων να ενισχύσει τη δύναμη του απορρυπαντικού.

Εδώ είναι εννέα τρόποι που μπορείτε να βάλετε μαγειρική σόδα για να δουλέψει για σας σήμερα:

Απολέπιση

Μαγειρική σόδα αναμειγνύεται με λίγο ζεστό νερό είναι ένα εξαιρετικό exfoliator για το πρόσωπο και άλλα μέρη του σώματος. Η μαγειρική σόδα θα εξομαλύνει το δέρμα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και θα αφήσει το δέρμα σας φρέσκο ​​και ζωντανό. Μπορείτε να περάσετε έστω και λίγο πάστα  σε σημεία ακμής. Θα σας βοηθήσει να σύρει έξω τις τοξίνες και να μειώσει την ερυθρότητα.

Ανακούφιση από ουρική αρθρίτιδα

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια πολύ επώδυνη και δυσάρεστη κατάσταση που προκαλείται από το ουρικό οξύ που παράγεται από το σώμα μέχρι να συσσωρεύεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και εγκαθίσταται στις αρθρώσεις. Αυτό προκαλεί επώδυνη διόγκωση και  φλεγμονή. Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού με ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και πιείτε! Η μαγειρική σόδα θα alkalinize τα ούρα και να εξουδετερώσει το ουρικό οξύ.

Πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά

Μαγειρική σόδα είναι ένας ασφαλής τρόπος για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τα υπολείμματα από φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Ψεκάστε λίγο σε ένα καθαρό σφουγγάρι, τρίψτε και ξεπλύνετε.

Για τα μαλλιά 

Εάν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα στα μαλλιά σας και θέλετε την αλήθεια μια»πεντακάθαρη» αίσθηση, δοκιμάστε σόδα. Συνδυάστε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και εφαρμόστε  το σε νωπά μαλλιά. Χτενίστε και ξεπλύνετε καλά.

Καθαρίστε απο λεκεδες  καφέ και τσάι

Για να αφαιρέσετε λεκέδες από τσάι και καφέ και να μειώσει την πικρή γεύση που άφησε σε κούπες, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα ¼ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1 λίτρο ζεστό νερό. Μερικούς επίμονους λεκέδες μπορεί να απαιτήσει τη διάρκεια της νύχτας μούσκεμα στο διάλυμα ή κάποια τρίψιμο με ένα μαλακό σφουγγάρι.

Καθαρίστε το πάτωμα

Για να απομακρύνουν τη βρωμιά, χωρίς ξύσιμο no-κερί και πλακάκια, ανακατέψτε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε ένα κουβά με ζεστό νερό και τρίψτε. Ξεπλύνετε  μετά τρίψιμο. Για να αφαιρέσετε σημάδια από φθορά, βάλτε λίγο μαγειρική σόδα σε ένα υγρό σφουγγάρι, τρίψτε ελαφρά και ξεπλύνετε.

Μυρωδιά στις αποχετεύσεις

Τίποτα δεν εξουδετερώνει τις οσμές καλύτερα από μαγειρική σόδα. Για να διατηρήσετε την μπανιέρα σας και τις αποχετεύσεις μυρίζοντας φρέσκαδα, ρίξτε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα στον αγωγό, ενώ τρέχει λίγο ζεστό νερό της βρύσης Μπορείτε επίσης να ρίξτε λίγο στα  απορριμμάτων σας  Προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα με  το απορρυπαντικό πιάτων για να βοηθήσει στην καταπολέμηση  απο επίμονους λεκέδες και τα βακτηρίδια.

Φαγούρα και οίδημα

Μαγειρική σόδα για φαγούρα ή  στο ερεθισμένο δέρμα σας. Απομακρύνει την δυσάρεστη φαγούρα και το πρήξιμο από τον δηλητηριώδης κισσός ή δρυός, καθώς και τα δαγκώματα bug, με λίγη μαγειρική σόδα. Κάντε μια πάστα με λίγη μαγειρική σόδα και νερό και εφαρμόστε στην ερεθισμένη περιοχή. Αυτό θα λειτουργήσει για τσιμπήματα μέλισσας και ανεμοβλογιά.

 Καθαριστικό αυτοκινήτου

Γιατί να πληρώσει ένα σωρό χρήματα για μια ποικιλία από διαφορετικά προϊόντα για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου σας, όταν το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κουτί μαγειρική σόδα; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε τα φώτα, τα παράθυρα, τα ελαστικά, πατάκια, καθίσματα βινυλίου και χωρίς φόβο  με σημάδια μηδέν. Απλά ανακατέψτε ¼ φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε 1 λίτρο ζεστό νερό και εφαρμόστε με ένα καθαρό, μαλακό πανί ή σφουγγάρι. Για πολύ δύσκολους λεκέδες, χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα.

πηγη
www.thealternativedaily.com/

Related posts: