ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Αρχική διορθωτικά μέτρα για τις αλλεργίες σκυλιών

Οι αλλεργίες  των σκυλιών που εκδηλώνεται μετά από την έκθεση σε διάφορα αλλεργιογόνα όπως η γύρη,  τα ακάρεα της σκόνης, βακτηρίδια, και οι ψύλλοι.

Μερικές αποτελεσματικές θεραπείες για τις αλλεργίες σκυλιών είναι τακτικό πλύσιμο, διατηρώντας την υγιεινή, ή με μασάζ εκχύλισμα δεντρολίβανου, νερό πλιγούρι βρώμης, ή μήλο διάλυμα ξιδιού μηλίτη στο σώμα του σκύλου.

 

Αλλεργίες σκυλιών μπορεί να οριστεί ως υπερευαισθησία στην έκθεση των αλλεργιογόνων. Οι αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλούνται από τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος του σκύλου για την καταπολέμηση των ξένων σωματιδίων όπως η γύρη, τα ακάρεα της σκόνης, οικιακή σκόνη, γρασίδι, και άλλα σωματίδια θέματα. Αν και κυνικός αλλεργία συχνά μπορεί να συμβεί οφείλεται σε εισπνοή αλλεργιογόνων (αλλεργίες εξ επαφής), άλλοι παράγοντες ενεργοποίησης περιλαμβάνουν βακτηριακή μόλυνση, τροφική αλλεργία, και αλλεργία ψύλλων.

Συμπτώματα και διάγνωση Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τα ορατά συμπτώματα αφορούν το δέρμα. Άλλα συμπτώματα του σκύλου με αλλεργίες είναι περισσότερο ή λιγότερο παρόμοιες με ρινικά προβλήματα. Κοινά συμπτώματα της αλλεργίας, εκτός από τον ερεθισμό του δέρματος περιλαμβάνουν τρέξιμο μύτης, κόκκινο και φαγούρα στα μάτια, βήχα, φτάρνισμα, και συριγμό. Μερικά σκυλιά κατοικίδιων ζώων υποφέρουν από λοιμώξεις του αυτιού, απώλεια της όρεξης, ο εμετός, και διάρροια ως αποτέλεσμα αλλεργικών αντιδράσεων. σκυλιά στην ηλικιακή ομάδα των 3 ​​- 5 ετών διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργικών αντιδράσεων.

Διάγνωση γίνεται με βάση τα συμπτώματα, τη φυσική εξέταση και εργαστηριακές εξετάσεις, όπως εξετάσεις αίματος και ανάλυση κοπράνων. Μετά την σωστή αναγνώριση, ο κτηνίατρος μπορεί να συνταγογραφήσει αντιβιοτικά, αντιισταμινικά, στεροειδή, κορτικοστεροειδή, και άλλα φάρμακα. Για τη διαχείριση των ασθενειών του δέρματος, επίκαιρα αλοιφές και φαρμακούχων σαμπουάν συνιστώνται.

Αρχική διορθωτικά μέτρα Οι τελεσφόρος σπίτι διορθωτικά μέτρα για τις αλλεργίες σκυλιών διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της αντίδρασης υπερευαισθησίας. Αν ο σκύλος εκδηλώνεται σοβαρή φαγούρα και ξύσιμο, οι πιθανότητες είναι υψηλές ότι το κατοικίδιο ζώο πάσχει από αλλεργία ψύλλων. Σε μια άλλη περίπτωση, εάν το κατοικίδιο ζώο εμφανίζει συμπτώματα μετά τη λήψη τροφής, η αλλεργία στο ειδών διατροφής μπορεί να είναι η αιτία. Ομοίως, να κρατήσει ένα ρολόι πάνω από την αλλαγή στη συμπεριφορά και την υγεία του σκύλου για να προσδιορίσει το είδος αλλεργίας. Μόλις επιβεβαιωθεί η αιτιώδης παράγοντας, μπορείτε να προχωρήσετε με τα κατάλληλα διορθωτικά μέτρα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων ερεθισμού.

Αποφύγετε την έκθεση σε αλλεργιογόνα αντίδραση υπερευαισθησίας σε περιβαλλοντικούς ρύπους (γύρη, σκόνη) είναι μια κοινή ώθηση του σκύλου αλλεργία. Αυτό μπορεί να ξεπεραστεί με τον περιορισμό της έκθεσης στην πηγή. Μια απλή προσέγγιση είναι να αφήσει το κατοικίδιο ζώο παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, όταν τα περιβαλλοντικά αλλεργιογόνα βρίσκονται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση (πρωί και βράδυ). Βεβαιωθείτε ότι έχετε κενό καθαρίστε την περιοχή όπου το κατοικίδιο ζώο σας παίζει τις περισσότερες φορές, για να σκοτώσει τα ακάρεα της σκόνης και των ψύλλων.

Εξάλειψη αλλεργιογόνα τρόφιμα Canine τροφική αλλεργία μπορεί να αντιμετωπιστεί με την αλλαγή της διατροφής ή / και αποφεύγοντας τα συγκεκριμένα είδη τροφίμων σκυλιών, τα οποία είναι υπεύθυνα για την προκαλεί το πρόβλημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα σκυλιά είναι ευαίσθητα σε πρωτεΐνη (βοδινό, κοτόπουλο), και μερικές φορές, υδατάνθρακες (σιτάρι, καλαμπόκι). Έτσι, ενώ η αγορά τροφίμων του κατοικίδιου ζώου, ελέγξτε την ετικέτα του προϊόντος και να επιλέξετε τη μάρκα που περιέχει μια διαφορετική πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Κάντε αλλαγές Βαλτε περίπου 1 – 2 σκελίδες σκόρδο και προσθέστε στη διατροφή του σκύλου. Ενώ η διατροφή με σκόρδο είναι κακό για τα σκυλιά, μια χαμηλή ποσότητα βελτιώνει την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας. Η γεύση αυτού του χορταριού θα βοηθήσει στην απόκρουση των ψύλλων.

. Για τη συμπλήρωση των τροφίμων του σκυλιού με το λινέλαιο  θα βοηθήσει στην τόνωση της ασυλίας κατά των αλλεργιογόνων επαφής. Ακολουθήστε σωστή υγιεινή διατήρηση της ορθής υγιεινής. Τα Κλινοσκεπάσματα του κατοικίδιου ζώου θα πρέπει να πλένονται και να ξηραίνονται κάθε εβδομάδα. Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση ένα αντιβακτηριακό σαπούνι για το πλύσιμο. Επιπλέον, το γρασίδι και την αυλή θα πρέπει επίσης να διατηρούνται καθαρά προκειμένου να αποφευχθεί ψύλλους. Θέτοντας ένα καθαρό πλαστικό φύλλο πάνω από το αγαπημένο χώρο του σκύλου θα βοηθήσει στην αποφυγή της επαφής του σκύλου με τους ψύλλους.

Χρησιμοποιήστε ένα Θεραπευτικό Σαμπουάν για τη θεραπεία της αλλεργίας ψύλλων, να κάνει μπάνιο το κατοικίδιο ζώο χρησιμοποιώντας άδακρυς φαρμακούχων σαμπουάν μετά από αραίωση με χλιαρό νερό (ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης ). Τρίψτε απαλά σε όλα τα μέρη του σώματος του σκύλου, εκτός από τη μύτη, τα μάτια και το στόμα. Κάντε μασάζ καλά, ώστε να αρθούν οι ψύλλοι που είναι κρυμμένοι μέσα στη γούνα. Επίσης,να κολυμπά το σκυλί κατοικίδιων ζώων τακτικά, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να απαλλαγούμε από τους ψύλλους.

Δεντρολίβανο και Oatmeal

Μια άλλη αποτελεσματική θεραπεία για την αλλεργία ψύλλων είναι να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο σε ένα ποτήρι βραστό νερό. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά. Αφαιρέστε τα φύλλα δεντρολίβανου και μασάζ αυτό το εκχύλισμα δενδρολίβανου νερό στο τρίχωμα του σκύλου μετά το μπάνιο. Η ίδια διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί χρησιμοποιώντας μια χούφτα πλιγούρι βρώμης έδαφος. Αφήστε το αλλεργικό σκυλί να κάθεται σε μια μεγάλη μπανιέρα γεμάτη με νερό και σαπούνι. Αυτό θα βοηθήσει στη δολοφονία των ψύλλους Ξεπλύνετε το σαπούνι και σκουπίστε με μία πετσέτα σωστά το κατοικίδιο ζώο σας.

Αλλεργία ψύλλων μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί με τη χρήση ενός διαλύματος από ξύδι μήλου μηλίτη να αναμιγνύεται με νερό σε μια ίση αναλογία. Το τρίψιμο του δέρματος του σκύλου με αυτό το ήπιο όξινο νερό για 2 – 3 φορές την ημέρα, θα βοηθήσει στην απόκρουση των ψύλλων. Over the Counter Ιατρικής φάρμακα Αντιισταμινικά που πωλούνται θα πρέπει να δοθουν ως το έσχατο μέσο για τη θεραπεία σκύλων αλλεργία, δηλαδή, όταν άλλες φυσικές διορθωτικά μέτρα δεν παρουσιάζουν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Αυτό το θεραπευτικό σκεύασμα καταστέλλει τη δράση της ισταμίνης, η οποία παράγεται από το ανοσοποιητικό σύστημα κατά τη στιγμή των αλλεργιών. Η σωστή δοσολογία θα είναι 2 χιλιοστόγραμμα για κάθε βάρος δύο κιλά κατοικίδιων ζώων. Μετά τις παραπάνω απλές θεραπείες στο σπίτι σίγουρα θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των αλλεργιών σκυλί και να κρατήσει υγιές και παιχνιδιάρικο κατοικίδιο ζώο σας. Στην περίπτωση αυτή, το κατοικίδιο ζώο σας ,συνεχίζει το ξύσιμο  ακόμη και μετά την υιοθέτηση διορθωτικών μέτρων, να δώσει ένα λουτρό κρύου νερού, ή να βρέξτε ένα καθαρό πανί με κρύο νερό και να εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια των ερεθισμένες περιοχές του δέρματος. Το νερό θα απαλύνει το προσβεβλημένο δέρμα, δίνοντας έτσι άμεση ανακούφιση. Αυτή είναι μόνο μια προσωρινή λύση και μια επίσκεψη στον κτηνίατρο συνιστάται το συντομότερο δυνατό.
πηγη

www.buzzle.com

Related posts:

test