Είναι πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι η ρινική καταρροή μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ένα απλό μασάζ σε ορισμένα σημεία στο πρόσωπό σας μπορεί να βοηθήσει το σώμα να ανακτήσει γρηγορότερα.

O Hunsen Lu, ένας γιατρός της κινεζικής ιατρικής, προτείνει αυτή την αποτελεσματική μέθοδο.

Οι γιατροί της κινεζικής ιατρικής πιστεύουν ότι η σωστή ροή του αίματος στους μυς και τους ιστούς είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Όταν το αίμα λιμνάζει σε ένα ορισμένο σημείο στο σώμα σας, δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη των διαφόρων ασθενειών. Και το αντίστροφο – σωστή ροή του αίματος επιτρέπει στο σώμα να θεραπεύετε πιο εύκολα. Αυτός είναι ο λόγος για το μασάζ  σε ορισμένα σημεία που συμβάλλουν στη διαδικασία επούλωσης.

how-to-relieve-a-runny-nose-with-acupressure-in-just-5-minutes-video-600x329

 

Πώς να κάνετε το μασάζ;

Τρίψτε τα σημεία αυτά για ένα λεπτό και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας. Πατήστε  τα σκληρά, αλλά να είστε προσεκτικοί, δεν θα πρέπει να αισθάνεστε πόνο. Η κατεύθυνση των κινήσεων σας δεν έχει σημασία – μπορείτε είτε να πάτε προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. Όμως, είναι βέβαια σημαντικό να αισθάνεστε κάποια πίεση σε αυτά τα σημεία.  Η Καταρροή σας θα σταματήσει σχεδόν αμέσως μετά το πρώτο μασάζ. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλάβετε τη θεραπεία δύο έως τρεις φορές.

Σημείο Νο.1 . Εάν επεκταθεί η γραμμή των φρυδιών σας, θα βρείτε αυτό το σημείο ακριβώς πάνω από την έναρξη της μύτης σας.

Σημείο Νο 2. συμμετρικά σημεία και στις δύο πλευρές του προσώπου σας. Ταυτόχρονα Πατήστε αυτό που βρίσκεται περίπου ένα πόντο από την εξωτερική πλευρά των φρυδιών σας.

Σημείο Νο.3. Ταυτόχρονα κάντε μασάζ αυτά τα δύο συμμετρικά σημεία που βρίσκονται στην αρχή της μύτης σας.

Σημείο Νο.4. συμμετρικά σημεία ενα πόντο μακριά από τη μύτη σας.

πηγη: http://www.healthyfoodhouse.com/how-to-relieve-a-runny-nose-with-acupressure-in-just-5-minutes-video/#sthash.2x8k59sL.dpuf

Related posts: