ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

10 άγνωστες αλήθειες για το αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι ο καλύτερος τρόπος (μετά τη σκιά) για να προστατευθείτε από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου. Ωστόσο αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Η Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας, ένας μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός με έδρα την Ουάσιγκτον, αξιολόγησε σχεδόν 1.400 αντηλιακά το 2010 και διαπίστωσε ότι μόνο το 8% ήταν αποτελεσματικά όσον αφορά στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και τα σημάδια γήρανσης. Επομένως, η επιλογή του σωστού αντηλιακού είναι πολύ σημαντική.

Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές.

mpikini-kai-Ήλιος
Η Βιταμίνη Α προκαλεί καρκίνο
ΣΕ ορισμένα ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ Προϊόντα προστίθεται ΜΙΑ Μορφη βιταμίνης Α, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι γηραντικές επιπτώσεις του ήλιου. Σας ακούγεται καλό? Κι όμως. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η παλμιτική ρετινόλη (παλμιτική ρετινόλη) (ουσία που χρησιμοποιείται τουλάχιστον στο 40% αντηλιακών των) μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος, όταν εφαρμοστεί σε επιδερμίδα εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία. Πειράματα σε ζώα έδειξαν ότι όσοι χρησιμοποιούν αντηλιακό με βιταμίνη Α, έχουν 21% υψηλότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο ύστερα από έκθεση στον ήλιο. Παρά το γεγονός ότι επιστήμονες διαφωνούν στο κατά πόσο τα αποτελέσματα βρίσκουν εφαρμογή και στον άνθρωπο, η καλύτερη λύση είναι μέχρι να εξακριβωθεί, να αποφεύγετε αντηλιακά με βιταμίνη Α.

ΤΟ Αντηλιακό βλάπτει ΤΟ Περιβάλλον
Κολυμβητές, δύτες και σέρφερ αποβάλλουν 20.000 τόνους ανηλιακού κάθε χρόνο στις θάλασσες, επηρεάζοντας τη θαλάσσια ζωή, σύμφωνα με μελέτη του 2008 που δημοσιεύθηκε στο Προοπτικές Περιβαλλοντικής Υγείας. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αντηλιακά με octinoxate, οξυβενζόνη (oxybenzone), parabens, ή παράγωγα καμφοράς σκοτώνουν τα κοράλλια. Τίποτα από αυτά δεν αποτελεί πρόβλημα εάν βρίσκεστε εκτός νερού. Ο δείκτης προστασίας (SPF) δεν σημαίνει πάντα προστασία από τις ακτίνες UVA Ο μαγικός αριθμός που αναγράφεται στη φιάλη αναφέρεται μόνο στην ικανότητα του αντιηλιακού να εμποδίζει τις ακτίνες UVB, οι οποίες προκαλούν εγκαύματα, και όχι τις ακτίνες UVA που προκαλούν τις ρυτίδες και τον καρκίνο του δέρματος. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εξετάζει ένα σύστημα αξιολόγησης των αντηλιακών όσον αφορά στην προστασία από τις ακτίνες UVA.

antiliakaΜέχρι τότε, καλό είναι να αγοράζετε αντηλιακό στο οποίο αναφέρεται ένα από τα παρακάτω συστατικά:
Διοξείδιο του τιτανίου (διοξείδιο του τιτανίου) ή οξείδιο του ψευδαργύρου (zinc oxide)
Αβοβενζόνη (Avobenzone ή Parsol 1789
Ecamsule (γνωστό και ως Mexoryl SX)

ΤΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ λήγουν
Αν. βγάλατε ΕΝΑ Α.Ε. μισοάδειο Αντηλιακό ΑΠΌ ΤΗΝ περσινή τσάντα θαλάσσης, καλό είναι να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης πριν το χρησιμοποιήσετε. Τα περισσότερα αντηλιακά είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να κρατούν τη δραστικότητά τους έως και τρία χρόνια αλλά αυτό με την προϋπόθεση ότι δεν το αφήσατε να … ψηθεί στις ακρογιαλιές που επισκεφθήκατε. Τα αντηλιακά που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μεγάλες θερμοκρασίες, γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά. Φυλάξτε, λοιπόν, το αντηλιακό σε δροσερό μέρος.

ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ σας ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ευάλωτους
ΦΑΡΜΑΚΑ όπως Η. τετρακυκλίνη, τα διουρητικά και τα παυσίπονα αυξάνουν τις πιθανότητες εγκαύματος. «Κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στο φως του ήλιου, ειδικά στην ακτινοβολία UVA», λέει η Barbara Gilchrest και επικεφαλής δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Βοστόνης. Επιλέξτε αντηλιακά που εμποδίζουν τόσο τις ακτίνες UVA όσο και UVB.

Αντηλιακές τροφές
ενας ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ Λόγος βελτιώσετε ΤΗ σχέση Ψάχνει σας ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ πλούσια ΣΕ λυκοπένιο, όπως το καρπούζι, η γκουάβα και οι ντομάτες, είναι οι ισχυρές αντηλιακές του δράσεις, σύμφωνα με μελέτη του 2010, που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Dermatology. Σε γυναίκες των οποίων η διατροφή περιλαμβάνει 16 μιλιγκράμ λυκοπενίου κάθε μέρα (περίπου δύο φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κύβους) είναι ηπιότερες οι βλαβερές συνέπειες της UVA και UVB ακτινοβολίας. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να παραλείψετε το αντηλιακό. Τα φρούτα και τα λαχανικά ενισχύουν την προστασία σας αλλά δεν την αντικαθιστούν.

ΟΙ Ετικέτες λενε ψέματα
Τρομακτικό ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ: Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν ελέγχει τα αντηλιακά προϊόντα, γεγονός που σημαίνει ότι οι κατασκευαστές δεν είναι νομικά υποχρεωμένοι να αποδείξουν όσα αναγράφονται στις ετικέτες. Μπορούν να χρησιμοποιούν λέξεις όπως αδιάβροχο, προστασία όλη την ημέρα και πολλά άλλα χωρίς να έχουν αποδείξει τίποτα από αυτά. «Μπορούν να σας πουν ότι είναι αδιάβροχο κι έχει δράση που διαρκεί όλη μέρα, ενώ στην πραγματικότητα πρέπει να το εφαρμόζετε ανά δύο ώρες και κάθε φορά που βγαίνετε από το νερό», λέει η Sonya Lunder, αναλύτρια στην Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας. Ο δείκτης προστασίας SPF ΔΕΝ σημαίνει ΚΑΙ Πολλά Το Η. ΚΟΙΝΗ Λογική λεει Ότι ΕΝΑ Α.Ε. Αντηλιακό ΜΕ δείκτη Προστασίας 30 θα σας προσφέρει τη διπλάσια προστασία από ένα με 15. Μακάρι να ήταν έτσι. Οι αριθμοί στους δείκτες προστασίας είναι ένα κόλπο του μάρκετινγκ, καθώς στην πραγματικότητα η διαφορά είναι ελάχιστη. Το 15άρι φιλτράρει το 93% της ακτινοβολίας UVΒ, το 30άρι κατά 97%, το 50άρι κατά 98% και το 100άρι κατά 99%, ενώ τα ποσοστά ισχύουν μόνο αν εφαρμόσετε το αντηλιακό σωστά και σε επαρκή ποσότητα. Επομένως μπορείτε να ακολουθήσετε τον εξής γενικό κανόνα: Αν καίγεστε εύκολα, καλό είναι να χρησιμοποιείτε το 50άρι και να μην το τσιγκουνεύεστε. Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε μεγαλύτερο από 30. Το μακιγιάζ με SPF προστατεύει ΔΕΝ ΤΑ μακιγιάζ και οι ενυδατικές κρέμες ημέρας με δείκτη προστασίας, κάνουν δουλειά μόνο αν … παστωθείτε και τα βάζετε κάθε μιάμιση ώρα. Επιπλέον, έρευνα του κέντρου Memorial Sloan-Kettering Cancer στη Νέα Υόρκη έδειξε ότι αυτά τα προϊόντα δεν προστατεύουν ιδιαίτερα από τις ακτίνες UVA. Οι επιστήμονες ανέλυσαν 29 προϊόντα με δείκτες προστασίας από 15 έως 50 και μόλις 6 από αυτές περιείχαν αρκετά συστατικά προστασίας από ακτινοβολία UVA. Επομένως θα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζετε αυτά τα προϊόντα ως συμπληρωματική προστασία και όχι ως τη βασική.
mayrisma

 

Η Βιταμίνη D ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ δικαιολογία απροστάτευτη Έκθεση ΣΤΟΝ ήλιο
Η. Βιταμίνη D ενισχύει τα οστά και το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, παχέος εντέρου, νεφρών και ωοθηκών και ρυθμίζει τουλάχιστον χίλια διαφορετικά γονίδια που ελέγχουν σχεδόν κάθε ιστό του σώματος. Για να παίρνετε την συνιστώμενη δόση βιταμίνης D, η Αμερικανική Ιατρική Ένωση προτείνει την έκθεση στον ήλιο για 10 λεπτά μερικές φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολόγων είναι ενάντια στην έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία. Η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική, ειδικά για τις γυναίκες, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να μένετε κάτω από τον ήλιο χωρίς αντηλιακό. Αυτού Αντ ‘, μπορείτε να παίρνετε καθημερινά βιταμίνη D μέσω της διατροφής (γάλα, χυμός πορτοκαλιού, σολομός κ.ά.).
Πηγες

Υγεία των Γυναικών
mama365.gr
26ecopages.blogspot.gr /

Related posts:

test