ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ Η ΑΝΤΙΔΡΩΤΙΚΟ?ΠΡΟΣΟΧΗ

 «5 λόγοι  που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αποσμητικά ή Αντιδρωτικά!»

 

Σήμερα ας μιλήσουμε για κάτι που οι περισσότεροι έχουν στο μπάνιο τους και το χρησιμοποιούν καθημερινά και αυτό είναι το Αποσμητικό. Φυσικά δεν θέλετε μυρίζετε άσχημα είναι σημαντικό να σας ενημερώσουμε σχετικά με κάποια από τα συστατικά αντιιδρωτικά και αποσμητικά που έχουν τοξικά χημικά συστατικά και θα εκθέσει την υγεία σας σε κίνδυνο . Εχω μερικές εναλλακτικές και φυσικές λύσεις αντι των αποσμητικών

Ο ιδρώτας δεν έχει οσμή,Η γνωστή δυσάρεστη οσμή που προκαλείται από βακτήρια και που ζουν στο δέρμα και τα μαλλιά μας. Αυτά τα βακτήρια μεταβολίζουν τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά οξέα από τον ιδρώτα μας, προκαλώντας την άσχημη οσμή του σώματος.

Τα Αποσμητικά ασχολούνται με τη μυρωδιά με την εξουδετέρωση σκοτώνοντας τα βακτηρίδια που μεταβολίζουν τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά οξέα. Τα Αντιιδρωτικά όμως, αποτρέπουν την εφίδρωση με το φράξιμο των πόρων και με την χρήση αλουμινίου. Χωρίς ιδρώτα, τα βακτηρίδια δεν μπορουν να μεταβολίσουν πρωτεΐνες και λιπαρά οξέα που προκαλούν την οσμή του σώματος.

Τα αντιιδρωτικά που χρησιμοποιείτε καθημερινά είναι στην πραγματικότητα ένα over-the-counter (OTC) φαρμάκων.Η απόφραξη στα Αντιιδρωτικά,το κλείσιμο ή το φράξιμο των πόρων με άλατα αλουμινίου, ώστε να εμποδίσουν την απελευθέρωση του ιδρώτα, αλλάζουν την λειτουργία του σώματος . ΤΑ Αντιιδρωτικά θεωρούνται φάρμακα, επειδή επηρεάζουν τη φυσιολογία του σώματος.

Τα συστατικά που πρέπει να αποφύγετε:

1. Αλουμίνιο: Το πρωτογενές είναι το αλουμίνιο, το οποίο είναι ένα μέταλλο που χρησιμοποιείται για να εμποδίσει τον ιδρώτα από την διαφυγή απο τους πόρους. Το Αργιλίου έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες και συνδέεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση με τον καρκίνο του προστάτη στους άνδρες και τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες, αλλά η FDA δεν την έχει ακόμη χαρακτηρίσει ως καρκινογόνο. Έτσι, μέχρι να γίνει αυτό θα παραμείνει στα αποσμητικά και η υγεία μας είναι σε κίνδυνο.

2. Parabens: Κατά την τελευταία της δεκαετία αυτό το συγκεκριμένο συστατικό στα αποσμητικά έχει καταστεί αμφιλεγόμενο. Paraben, ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο συνθετικό συντηρητικό που βρίσκετε συχνά σε αποσμητικά και σε πολλά άλλα προϊόντα περιποίησης σώματος που είναι ιδιαίτερα για την απορρόφηση από το δέρμα μας. Η κύρια ανησυχία με αυτά είναι ότι θα διαταράξει την λεπτή ορμονική ισορροπία μας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη εφηβεία στα παιδιά και στην αύξηση του κινδύνου του καρκίνου των ορμονων. Paraben έχουν επίσης συνδεθεί με γενετικές ανωμαλίες και τοξικότητα στα όργανα.

3. Προπυλενογλυκόλη: Αυτό το συστατικό χρησιμοποιείται στα αποσμητικά και ο σκοπός του είναι να καταστήσουν το αποσμητικό εύκολο να εφαρμόζετε στο δέρμα. Χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά προϊόντα για να μαλακώσουν και να γίνουν πιο εύπλαστα Είναι ένα με την βάση σε καλλυντικά

4. Οι φθαλικοί εστέρες: Αυτά χρησιμοποιούνται σε πολλά καλλυντικά, συμπεριλαμβανομένων τα αποσμητικά και τα αντιιδρωτικά,τα συνθετικά αρώματα,τα προϊόντα περιποίησης σώματος και που ο σκοπός τους είναι να βοηθήσουν να διαλύσει άλλα συστατικά έχουν συνδεθεί με πολλά προβλήματα υγείας , όπως η αύξηση των κινδύνων των γενετικών ανωμαλιών. Το συμπέρασμα είναι ότι μπορούν να διαταράξουν τις υποδοχείς ορμονών, καθώς και να αυξήσει την πιθανότητα μετάλλαξης των κυττάρων.

5. Triclosan: Αυτό είναι ένα άλλο κοινό συστατικό που χρησιμοποιείτε όχι μόνο σαν αποσμητικό, αλλά σε αντιβακτηριακά σαπούνια, μαντηλάκια για το χέρι Σκοπός του είναι να σκοτώσει την οσμή, λόγω της αντιβακτηριακές ιδιότητες του. Είναι στην πραγματικότητα παρασιτοκτόνο από το FDA και ειναι ισως πιθανή καρκινογόνος ουσία από ΕΡΑ . Ορισμένες εταιρείες το έχουν αφαιρέσει , αλλά είναι ακόμα σε πολλά αποσμητικά .

Άλλες εναλλακτικές λύσεις και Φυσικών Αποσμητικά:είναι Κοιτάξτε για τα φυσικά ή οργανικά συστατικά σε προϊόντα όπως: φυτική γλυκερίνη, ξύδι, μαγειρική σόδα, κάρβουνο, το πράσινο τσάι, βιολογική αλόη gel, αιθέρια έλαια , μήλο μηλίτης ξύδι ή μάγισσα βάση εκχύλισμα φουντουκιά, υποαλλεργικό, paraben -δωρεάν, χωρίς αλουμίνιο, και φυσικά συντηρητικά όπως bioflavanoids και οι λειχήνες.

Μπορείτε επίσης να κάνετε το δικό σας σπιτικό αποσμητικό με μαγειρική σόδα και κάθε αγνό αιθέριο έλαιο της επιλογής σας.

πηγη http://organic4greenlivings.com

Related posts: