ΑΠΟΤΟΜΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗ ΜΑΣ

Απότομη αύξηση των καρκίνων που προκαλούνται από τον τρόπο ζωής: το αλκοόλ, την παχυσαρκία  την κληρονομιά την ηλιοφάνειας  σε διακοπές , προειδοποιούν ειδικοί

Η παχυσαρκία, το κάπνισμα και οι διακοπές στον ήλιο τροφοδοτούν απότομη αύξηση των καρκίνων
Περιπτώσεις του ήπατος, του στόματος, της μήτρας, των νεφρών και τον καρκίνο του δέρματος εκτοξεύθηκε από το 2003
Οι άνδρες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του ήπατος αυξήθηκε κατά 70% και οι γυναίκες 60% το 2002-13
Ο καρκίνος του δέρματος έως και 61%, το στόμα μέχρι και 48%, 31% μήτρα και τα νεφρά 46%
Με SOPHIE BORLAND

Ανθυγιεινές επιλογές στον τρόπο ζωής έχουν οδηγήσει σε ύψη τις περιπτώσεις της νόσου που κτυπάει το συκώτι, το στόμα, την μήτρα, τα νεφρά και το δέρμα από το 2003, τα στοιχεία δείχνουν.

Ο καρκίνος του ήπατος έχει δείξει τη μεγαλύτερη αύξηση – πηδώντας από 66 τοις εκατό – ενώ ο καρκίνος του δέρματος αυξάνεται κατά 61 τοις εκατό. Οι καρκίνοι του στόματος αυξήθηκαν  κατά 48 τοις εκατό, του καρκίνου της μήτρας κατά 31 τοις εκατό και καρκίνου των νεφρών κατά 46 τοις εκατό.

Απότομη αύξηση: Η Κατανάλωση ποτών, το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η κληρονομιά των διακοπών στον ήλιο τροφοδοτούν μια απότομη αύξηση σε καρκίνους – γράφημα που δείχνει την αύξηση της νόσου, λόγω της κακής τρόπου ζωής από το 1995

article-2662501-1EEB9B9300000578-269_634x415
Απότομη αύξηση: Κατανάλωση ποτών, το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η κληρονομιά των διακοπών στον ήλιο τροφοδοτούν μια απότομη αύξηση σε καρκίνους – γράφημα που δείχνει την αύξηση της νόσου, λόγω της κακής τρόπου ζωής από το 1995

Οι ειδικοί λένε ότι κάθε μία από τις μορφές της νόσου μπορεί να συνδέονται με την παχυσαρκία, το κάπνισμα ή το αλκοόλ – και τώρα προειδοποιούν ότι οι έντονες αυξήσεις θα πρέπει να χρησιμεύσει ως μια καλή αφύπνιση  για το κοινό για να κάνουν  τις αλλαγές στον τρόπο ζωής και να λάβουν προληπτικά μέτρα στον ήλιο.
Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, για την περίοδο 2003-2012 δείχνουν ότι τα ποσοστά όλων των μορφών της νόσου έχουν αυξηθεί κατά 27 τοις εκατό – εν μέρει λόγω της γήρανσης του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου.
Αλλά  επίσης έχει κατηγορηθεί για κακό τρόπο ζωής. Και οι διακυμάνσεις δείχνουν ότι οι άνθρωποι στον Βορρά είναι 10 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να πάρει την ασθένεια από εκείνα του Νότου.paxysarkia

Περισσότερα …

Ο καθηγητής John Newton, της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, ο οργανισμός που είναι αρμόδιος για την προστασία της υγείας και της βελτίωσης, δήλωσε: «Οι πρόσφατες αυξήσεις των καρκίνων του ήπατος και το μελάνωμα είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος,

«Αυτό δείχνει πόσο  οι ανθυγιεινές συμπεριφορές μπορεί να οδηγήσουν  άμεσα σε αύξηση των ποσοστών του καρκίνου».

Nicola Smith, αξιωματικός πληροφοριών υγείας στο Cancer Research UK, δήλωσε: «Αυτή η απότομη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του ήπατος είναι εξαιρετικά ανησυχητική.

«Η μείωση για το αλκοόλ και το κάπνισμα δεν μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο, όπως μπορεί να λαμβάνει προληπτικά μέτρα κατά της μόλυνσης από ηπατίτιδα C, όπως δεν μοιράζονται οι  βελόνες και το ασφαλές σεξ.

Προειδοποίηση: Οι ειδικοί λένε ότι κάθε μία από τις πέντε μορφές της νόσου μπορεί να συνδέονται με την παχυσαρκία, το κάπνισμα ή το αλκοόλ
alkoolismos

 

Τα δεδομένα για τον καρκίνο του ήπατος δείχνουν ότι τα ποσοστά των ανδρών αυξήθηκε κατά 70 τοις εκατό, και 60 τοις εκατό στις γυναίκες. Υπάρχουν τώρα 2.478 κρούσματα της νόσου στην Αγγλία και την Ουαλία κάθε χρόνο.

Επειδή  συνήθως διαγιγνώσκεται πολύ αργά, μόνο ένας στους 20 θα επιβιώσει πέραν των πέντε ετών.

Η ONS παρατήρησε επίσης ότι τα ποσοστά του στόματος και του καρκίνου του φάρυγγα – που συνδέονται με το κάπνισμα και το αλκοόλ – είχε αυξηθεί κατά 50 τοις εκατό στους άνδρες και 46 τοις εκατό στις γυναίκες. Υπάρχουν τώρα μόλις πάνω από 6.600 περιστατικά το χρόνο, σε σύγκριση με 4.456 το 2003.

Μήτρα του καρκίνου – η οποία προκαλείται από το κάπνισμα και την παχυσαρκία – επίσης, αυξήθηκαν κατά 46 τοις εκατό και η ασθένεια επηρεάζει σήμερα περίπου 7.000 γυναίκες ετησίως. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης μια απότομη αύξηση στα ποσοστά του κακοήθους μελανώματος, η πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος, από 78 τοις εκατό στους άνδρες και 48 τοις εκατό στις γυναίκες.

Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του ήπατος είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, λένε οι ειδικοί, αλλά αν πίνουν λιγότερο αλκοόλ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, οι γιατροί λένε

Τραγική, η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τους κινδύνους της υπεριώδους ακτινοβολίας σήμαινε ότι πολλοί ταξιδιώτες επέτρεψαν στους εαυτούς τους να καίγεται από τον ήλιο με την ελπίδα να επιστρέψει με ένα υγιές μαύρισμα.

Στατιστικά, ένας στους τρεις ανθρώπους θα νοσήσουν από καρκίνο κάποια στιγμή στη ζωή τους, αλλά οι ειδικοί λένε ότι οι κίνδυνοι μπορούν να μειωθούν δραστικά με τη λήψη απλά βήματα για να αλλάξουν τον τρόπο ζωής.

John Newland, προϊσταμένη νοσοκόμα πληροφοριών σε φιλανθρωπική οργάνωση Macmillan Cancer Support, δήλωσε: «Μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο σημαντικά για ορισμένες μορφές καρκίνου με ακριβώς την αλλαγή του τρόπου ζωής μας.

 

«Αυτό περιλαμβάνει τη διατήρηση σε ένα υγιές βάρος, περισσότερη άσκηση, διατηρώντας την κατανάλωση αλκοόλ με τις συνιστώμενες κατευθυντήριες γραμμές και να μην καπνίζουν.

 

 

«Η παχυσαρκία, για ορισμένες μορφές καρκίνου, είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου, αλλά οι καλές ειδήσεις είναι με την απώλεια βάρους οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητές τους».

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε από την ONS  αναφέρει: «Από το 2003, υπήρξαν μεγάλες αυξήσεις στον αριθμό των εγγραφών του ήπατος, του στόματος, της μήτρας [μήτρα], και καρκίνων του νεφρού, και κακοήθους μελανώματος του δέρματος.

«Αυτοί οι καρκίνοι είναι στενά συνδεδεμένες με τις επιλογές του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η παχυσαρκία.

Ο καρκίνος του μαστού παραμένει μακράν η πιο κοινή μορφή της νόσου στις γυναίκες και τα ποσοστά έχουν αυξηθεί κατά 12 τοις εκατό από το 2003. Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η παχυσαρκία, το αλκοόλ και το κάπνισμα όλα να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου. Στους άνδρες, ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος τύπος με τα ποσοστά ανεβαίνουν κατά 28 τοις εκατό, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη βελτίωση της διάγνωσης.

 

Ο καθηγητής Martin Wiseman, ένας σύμβουλος στο Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο έχει προηγουμένως εκτιμηθεί ότι περίπου 80.000 περιπτώσεις καρκίνου ετησίως θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί στη Βρετανία, αν οι άνθρωποι έτρωγαν καλύτερα, και είχαν σε ένα υγιές βάρος και να ασκούν τω περισσότερο.

πηγη

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2662501/Alcohol-obesity-legacy-sunshine-holidays-blame-lifestyle-cancer-rise.html#ixzz359MM3GGM

Related posts: