ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

  Τα αποξηραμένα φρούτα μάς προσφέρουν βιταμίνες και μέταλλα που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και τον μεταβολισμό μας, βελτιώνοντας παράλληλα και την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού μας.

Πλεονεκτήματα αποξηραμένων φρούτων:

* Είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες είναι από τους πιο σίγουρους και αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπιστεί η δυσκοιλιότητα. Αποξηραμένα φρούτα, όπως τα δαμάσκηνα, οι χουρμάδες και τα σύκα, μας παρέχουν σημαντικότατη ποσότητα φυτικών ινών, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην εξομάλυνση της εντερικής λειτουργίας.

* Μας εφοδιάζουν με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά συστατικά. Τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούν πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών βιταμινών, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C και τα καροτενοειδή, που είναι τα συστατικά των φρούτων και των λαχανικών που τους προσδίδουν το χαρακτηριστικό κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα. Επίσης, περιέχουν και σημαντικές ποσότητες μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως σίδηρο και κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Τέλος, την προσοχή των επιστημόνων έχει τραβήξει και η υψηλή περιεκτικότητα των αποξηραμένων φρούτων σε φλαβονοειδή, μία ομάδα ιδιαίτερα ισχυρών αντιοξειδωτικών ενώσεων.

* Αποτελούν ιδανική επιλογή για σνακ. Τα αποξηραμένα φρούτα συνιστούν άριστη επιλογή ενδιαμέσου γεύματος, καθώς μας προσφέρουν ποικιλία θρεπτικών συστατικών, χωρίς να μας «φορτώνουν» με πολλές θερμίδες.

Δεν υπήρχαν οι πολυτέλειες του σήμερα και οι άνθρωποι προσπαθούσαν να βρουν διάφορους τρόπους για να συντηρήσουν τις τροφές τους για μεγαλύτερο διάστημα.

 

 

Τα αποξηραμένα μήλα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως τροφή ή ως διακόσμηση σε διάφορες χειμωνιάτικες και χριστουγεννιάτικες συνθέσεις. Αν τα τοποθετήσετε σε κάποιο βάζο μπορούν να διατηρηθούν για πέντε με έξι μήνες.

Υπάρχουν δυο εύκολοι τρόποι για να ξεράνεται μήλα

  • ο ένας είναι να τα κρεμάσετε από ένα σκοινί και να τα αφήσετε να στεγνώσουν μόνα τους
  • ο δεύτερος είναι να τα βάλετε απλωμένα σε λαδόκολλα μέσα στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για μερικές ώρες.

Προσωπικά επειδή χρησιμοποιώ σόμπα ακόμα για θέρμανση, προτιμώ τον πρώτο μια και μπορώ να κρεμάσω το σκοινί με τα μήλα πάνω από τη σόμπα για να έχω γρηγορότερα αποτελέσματα.

Το αν θα ξεφλουδίσετε τα μήλα ή όχι είναι δικό σας θέμα. Αυτή τη φορά προτίμησα να ξεφλουδίσω τα μήλα μου. Στη συνέχεια κόβετε τα μήλα σε λεπτές φέτες (αφαιρείτε το κεντρικό τμήμα με τους σπόρους και το κοτσάνι φυσικά) και τα βάζετε σε μια λεκανίτσα που έχετε νερό με στημένο λεμόνι. Το λεμόνι τα βοηθά να μη μαυρίσουν πολύ, οπότε καλό είναι να μη παρακάμψετε αυτό το στάδιο.

Από εκεί και πέρα συνεχίζετε ανάλογα με τον τρόπο που έχετε επιλέξει. Αν είναι ο πρώτος, περνάτε τις ροδέλες των μήλων σε ένα βαμβακερό σκοινί και τα κρεμάτε από κάπου μέχρι να στεγνώσουν. Αν είναι ο δεύτερος τα απλώνετε στη λαδόκολλα και τα βάζετε στο φούρνο χωρίς να ξεχνάτε να τα γυρίζετε ανα διαστήματα για να στεγνώσουν και από τις δυο πλευρές.

πηγη

http://www.sheblogs.eu/

http://www.zougla.gr

Related posts:

test