ΑΣΠΙΡΙΝΗ¨ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΚΑΛΑ ΝΕΑ

Η ασπιρίνη έχει μια σειρά από ιατρικές χρήσεις

Όπως ακόμα πιο καλά νέα σχετικά με την ασπιρίνη προκύπτει, BBC News Online εξετάζει την ιστορία αυτής της «wonderdrug».Αυτή την εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι η ασπιρίνη μπορεί να ενισχύσει τις πιθανότητες μερικοί ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα.Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 50 over-the-counter φάρμακα στα οποία η ασπιρίνη είναι το κύριο δραστικό συστατικό.

Η ασπιρίνη δεν είναι μόνο ένα αποτελεσματικό παυσίπονο. Τα νέα οφέλη από το φάρμακο τακτικά ανακαλύπτονται.

Είναι πλέον θεωρείται για να βοηθήσει τις συνθήκες αγώνα που κυμαίνονται από καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο να ημικρανίας και η υψηλή πίεση του αίματος κατά την εγκυμοσύνη.

Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορούν να διπλασιάσουν τις πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης IVF – και μπορεί ακόμη και να εμποδίσει την εξάπλωση ορισμένων ιών.

Η ιστορία της ασπιρίνης

Ήδη από τον πέμπτο αιώνα π.Χ. Ο Ιπποκράτης χρησιμοποίησε μια πικρή σκόνη που λαμβάνεται από το φλοιό ιτιάς για να διευκολύνουν τους πόνους και τους πόνους και να μειώσει τον πυρετό.

Ο φλοιός ιτιάς που περιέχονται σαλικίνη, η φαρμακολογική πρόγονος μια οικογένεια φαρμάκων που ονομάζονται σαλικυλικά, εκ των οποίων η ασπιρίνη είναι το πιο διάσημο.

Η ανακάλυψη της ασπιρίνης ήταν εμπνευσμένο από την προσπάθεια Felix Hoffman να βρει ένα φάρμακο για να διευκολύνει την αρθρίτιδα του πατέρα του χωρίς να προκαλεί το σοβαρό ερεθισμό του στομάχου που σχετίζεται με το πρότυπο φάρμακο κατά της αρθρίτιδας του χρόνου, το σαλικυλικό νάτριο.

Hoffman έψαχνε για ένα λιγότερο όξινο διατύπωση. Ήρθε με μια ένωση που ονομάζεται ακετυλοσαλικυλικό οξύ (ASA) οι οποίες έδειχναν να μοιράζονται τις θεραπευτικές ιδιότητες των άλλων σαλικυλικά, χωρίς να προκαλεί ερεθισμό του στομάχου.

Εργοδότες Χόφμαν, Friedrich Bayer & Company ανησυχούσαν ότι ΑΣΟ σε υψηλές δόσεις που παράγονται δυσκολία στην αναπνοή και ταχυκαρδία.

Φοβούνταν – λανθασμένα – ότι η ASA θα αποδυναμώσει την καρδιά.

Έδωσαν ASA τώρα γνωστό το όνομά της ασπιρίνης, αλλά αμφέβαλλε ότι θα ήταν ποτέ να γίνει εμπορικά βιώσιμο.

Τι κάνει apirin κάνει και πώς λειτουργεί;

Σε μικρότερες δόσεις, η ασπιρίνη επηρεάζει την πήξη του αίματος.

Σε υψηλότερες δόσεις, μειώνει πυρετό και ανακουφίζει μικρούς ή μεγάλους πόνους.

Ο καθηγητής Sir John Vane παίρνει ασπιρίνη καθημερινά δεδομένου ότι πάσχουν από καρδιακή προσβολή

Στα συγκριτικά μεγάλες δόσεις, καταπολεμά τον πόνο και τη φλεγμονή στη ρευματοειδή αρθρίτιδα και σχετίζονται με ασθένειες.

Ο τρόπος που λειτουργεί η ασπιρίνη δεν είναι πλήρως κατανοητή.

Οι περισσότερες αρχές πιστεύουν ότι αναστέλλει την παραγωγή των προσταγλανδινών, μετά την πρωτοποριακή εργασία από τον καθηγητή Sir John Vane στη δεκαετία του 1970

Έλαβε το Νόμπελ Ιατρικής το 1982 για το έργο του προσδιορισμού ότι η ασπιρίνη μπλοκάρει το έργο των ορμονών-όπως ουσίες που ονομάζονται προσταγλανδίνες.

Είναι:

  • Επίδραση της ελαστικότητας των αιμοφόρων αγγείων?
  • Έλεγχος συσπάσεις της μήτρας?
  • Άμεση λειτουργία των αιμοπεταλίων που βοηθούν να σταματήσει η αιμορραγία?
  • Ρυθμίστε πολυάριθμες άλλες δραστηριότητες στο σώμα.

Οι προσταγλανδίνες είναι επίσης γνωστό ότι προκαλούν ερυθρότητα και πυρετό, κοινή συμπτώματα της φλεγμονής.

Με την αναστολή της σύνθεσης των προσταγλανδινών, η ασπιρίνη προλαμβάνει τα αιμοπετάλια του αίματος από τη συγκέντρωση στο χώρο του μια πληγή ή τραυματισμό και έτσι δεν θρόμβος αίματος μπορεί να συμβούν.

Ρόλο της ασπιρίνης στην πρόληψη των καρδιακών προσβολών

Μια καρδιακή προσβολή ή έμφραγμα του μυοκαρδίου (MI) τα αποτελέσματα από την απόφραξη της ροής του αίματος όχι με την καρδιά, αλλά στον καρδιακό μυ.

Χωρίς επαρκή παροχή αίματος, η πληγείσα περιοχή των μυών πεθαίνει και άντλησης δράση της καρδιάς είναι είτε μειωμένη ή σταμάτησαν εντελώς.

Η πιο κοινή ακολουθία των γεγονότων που οδήγησαν σε έμφραγμα του μυοκαρδίου αρχίζει με την προοδευτική συσσώρευση πλάκας (αθηροσκλήρυνση), στις στεφανιαίες αρτηρίες.

Κυκλοφορία μέσα από αυτές τις στενωμένες αρτηρίες είναι περιορισμένη, συχνά προκαλεί τον πόνο στο στήθος γνωστού ως στηθάγχη.

Η ασπιρίνη μπορεί να την καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων

Από οξεία καρδιακή προσβολή πιστεύεται να συμβεί όταν ένα δάκρυ στην πλάκα μέσα σε μια στένωση της στεφανιαίας αρτηρίας προκαλεί αιμοπετάλια για τη συγκέντρωση, σχηματίζοντας ένα θρόμβο που μπλοκάρει τη ροή του αίματος.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ασπιρίνη μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου ή / και μη θανατηφόρα εμφράγματα σε ασθενείς με προηγούμενο έμφραγμα του μυοκαρδίου ή ασταθή στηθάγχη, η οποία συχνά εμφανίζεται πριν από μια καρδιακή προσβολή.

Η ασπιρίνη για τους υγιείς ανθρώπους;

Δεν υπάρχουν πειστικές ενδείξεις ότι η λήψη ασπιρίνης μπορεί να αποτρέψει μια πρώτη καρδιακή προσβολή σε υγιή άτομα.

Μια μεγάλη αμερικανική μελέτη διαπίστωσε ότι οι υγιείς άνδρες τη λήψη ασπιρίνης είχαν μια σημαντική μείωση του ποσοστού των θανατηφόρων και μη θανατηφόρων καρδιακών προσβολών σε σχέση με μια ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Όμως, δεν υπήρξε σημαντική διαφορά μεταξύ της ασπιρίνης και των ομάδων εικονικού φαρμάκου στον αριθμό των εγκεφαλικών επεισοδίων, ή στη συνολική θανάτων από καρδιαγγειακή νόσο.

Μια παρόμοια βρετανική μελέτη δεν διαπίστωσε καμία σημαντική επίδραση από τη λήψη ασπιρίνης.

Άλλες χρήσεις

Κλινικές μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί για να δοκιμαστεί η επίδραση της ασπιρίνης σε μια σειρά άλλων ασθενειών, μεταξύ των οποίων:

  • Η πρόληψη της σοβαρότητας της ημικρανίας?
  • Η βελτίωση της κυκλοφορίας στα ούλα έτσι συλλαμβάνοντας περιοδοντικής νόσου?
  • Η πρόληψη ορισμένων τύπων καταρράκτη?
  • Η μείωση του κινδύνου επανεμφάνισης του καρκίνου του παχέος εντέρου?
  • Ελέγχοντας την επικίνδυνα αυξημένη αρτηριακή πίεση (προεκλαμψία), που εμφανίζεται σε 5 έως 15% των κυήσεων.

Καμία από αυτές τις χρήσεις για ασπιρίνη έχει αποδειχθεί με βεβαιότητα ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Υπάρχει ανησυχία ότι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν κατάχρηση ασπιρίνη με βάση αναπόδεικτες αντιλήψεις σχετικά με την αποτελεσματικότητά του.

Οι παρενέργειες της ασπιρίνης

Ακόμη και σε χαμηλές δόσεις ασπιρίνης δεν είναι ακίνδυνη.

Ένας μικρός αριθμός ατόμων με υπερευαισθησία στην ασπιρίνη και δεν μπορεί να ανεχθεί ακόμη και μικρές ποσότητες του ναρκωτικού.

Σε υψηλότερες δόσεις ασπιρίνης μπορεί να προκαλέσει ναυτία, καούρα και πόνος στο στομάχι.

Οι άνθρωποι που υποβάλλονται σε θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα που λαμβάνουν μεγάλες ημερήσιες δόσεις ασπιρίνης είναι ιδιαίτερα πιθανό να εμφανίσουν παρενέργειες στο γαστρεντερικό σύστημα.

Αντιαιμοπεταλιακή δράση της ασπιρίνης λογαριασμούς προφανώς για αιμορραγικών εγκεφαλικών επεισοδίων, που προκαλούνται από αιμορραγία στον εγκέφαλο, σε ένα μικρό αλλά σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το φάρμακο τακτικά.

Για τη μεγάλη πλειοψηφία των περιστασιακών χρηστών ασπιρίνη, εσωτερική αιμορραγία δεν είναι ένα πρόβλημα.

Ωστόσο, η ασπιρίνη μπορεί να είναι ακατάλληλο για άτομα με μη ελεγχόμενη υψηλή αρτηριακή πίεση, ηπατική ή νεφρική νόσο, πεπτικό έλκος ή άλλες συνθήκες που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλική αιμορραγία ή άλλες εσωτερική αιμορραγία.

πηγη

http://news.bbc.co.uk/

διαβάστε επίσης

Η ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ?

ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ

ΑΣΠΙΡΙΝΗ¨ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΚΑΛΑ ΝΕΑ

ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Related posts: