ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Οι 6 πιο κοινές ασθένειες των διακοπών

Διακοπές! Μια λέξη που τα λέει όλα! Ξεκούραση, ανάρρωση, ανεμελιά, παραλία, αδράνεια … Ότι ακριβώς χρειαζόμαστε κάθε χρόνο τέτοια εποχή! Ποιοι όμως μπορεί να θέλουν να αλλάξουν τα σχέδιά σας? Μάθετε και αναγνωρίστε τους «συνήθεις ύποπτους» αλλά και υπαίτιους της αλλαγής των σχεδίων σας για τις διακοπές και στείλτε τους … σε άλλη παραλία!

Πρόβλημα 1ο Κουνούπια

Παρόλο ΠΟΥ Η. Έναρξη ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ Αυτόματα προμηνύει ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ πολυακουσμένα, οι υπερβολικές «δόσεις» μπορούν να χαλάσουν εκτός από τον ύπνο σας και την αλεργικο συναχι, εγκαυμα, ξηροδερμια, πριν φύγετε για διακοπές μπορείτε να ξεκινήστε να παίρνετε συμπληρώματα βιταμίνης Β12 , δεδομένου πως σύμφωνα με έρευνες η συγκεκριμένη βιταμίνη αλλάζει την γεύση του αίματος καθιστώντας την αποκρουστική για τα κουνούπια.

Πρόβλημα 2ο Έκζεμα

Η. αυξημένη θερμότητα ΚΑΙ εφίδρωση προκαλεί εξανθήματα ΚΑΙ δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα ΤΟ. Πρόληψη Ένα φυσικό καταπραϋντικό gel ψύξης από αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά είναι ιδανικό ώστε να λειτουργήσει κατευναστικά στον ερεθισμό του δέρματος, γι αυτό … προμηθευτείτε το!

Πρόβλημα 3ο Διάρροια

Aυτή είναι η εποχή που έχετε τις περισσότερες πιθανότητες να ταλαιπωρήσετε το στομάχι σας μιας και πρόκειται να τρώτε σχεδόν μόνιμα έξω. Πρόληψη Εκτός από ιδιαίτερη προσοχή (όσο αυτό είναι εφικτό για τους παραπάνω λόγους) μπορείτε για 2 εβδομάδες πριν φύγετε για τον προορισμό σας να βοηθήσετε στην ενίσχυση του εντέρου σας λαμβάνοντας την κατάλληλη διατροφή (φιλικά βακτήρια). Παράλληλα μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε στην λίστα των απαραίτητων και ειδική θεραπεία για τις διάρροιες.

Πρόβλημα 4ο

Αλλεργικό συνάχι ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ συνηθισμένα ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ενοχλητικά. Οι αιτίες οφείλονται κυρίως στην γύρη που «κυκλοφορεί» άφθονη στην ατμόσφαιρα αλλά και τον ήλιο που μπορεί επίσης να επιφέρει τέτοιου είδους συμπτώματα. Πρόληψη Κυρίως αν έχετε ιστορικό, φέρεται μαζί σας απαραιτήτως αντισταμινικά που τείνουν να έχουν κατασταλτική δράση.

Πρόβλημα 5ο

Εγκαύματα Ο βαθμός επικινδυνότητας ΓΙΑ ΤΗΝ υπερβολική Έκθεση ΣΤΟΝ ήλιο ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ λιγο γνωστός. Παρομοίως και οι μακροχρόνιες συνέπειες που αφορούν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος αλλά και το μελάνωμα. Πρόληψη Ηλιοθεραπεία πάντα κάτω από ομπρέλα (αν έχετε την εντύπωση πως μαυρίζετε λιγότερο, είναι λανθασμένη), με υψηλό δείκτη προστασίας και καπέλο. Βουτάτε συχνά στην θάλασσα και ενυδατώνεται το δέρμα σας με μάσκες και κρέμες σώματος.

Πρόβλημα 6ο Ξηροδερμία

Συμφωνα ΜΕ έρευνες Η. ΠΙΟ «ευάλωτη» εποχή του χρόνου όσον αφορά στο πρόβλημα της ξηροδερμίας είναι αυτή των καλοκαιρινών διακοπών. Η ηλιοθεραπεία, η αφυδάτωση του δέρματος αλλά και «ερεθιστικές ουσίες» όπως το χλώριο της πισίνας μπορούν να δημιουργήσουν έντονη ξηροδερμία και εμφάνιση πιτυρίδας. Παράλληλα η χρήση ακατάλληλου σαμπουάν μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα ακόμα περισσότερο μιας και τα πλύσιμο του τριχωτού της κεφαλής γίνεται κατ ‘αυτή την περίοδο και συχνότερο. Πρόληψη Παρότι έχουμε πλέον μάθει πως πρέπει να καλύπτουμε το σώμα μας με αντιηλιακό, σχεδόν πάντα ξεχνάμε το κεφάλι. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά προϊόντα για το συγκεκριμένο σημείο που κρίνονται εξίσου απαραίτητα. Επιπλέον είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε πως το καπέλο λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας τόσο για το κεφάλι όσο και τα μαλλιά.

πηγη

http://www.myself.gr

Related posts: