ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Οι εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να ενισχύσει την άμυνα σας κατά του καρκίνου. Μάθετε περισσότερα για τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Η σχέση μεταξύ διατροφής και καρκίνου ακόμη δεν είναι πλήρως κατανοητή. Οι επιστήμονες να διαφοροποιούνται και με τις λεπτομέρειες, αλλά οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η διατροφή είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σας.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Cancer Research UK (CRUK) λέει ότι το φαγητό που τρώμε μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες σας για την ανάπτυξη ορισμένων μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του εντέρου, του στομάχου, του στόματος,   (οισοφάγο) και του καρκίνου του μαστού. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κόκκινου κρέατος, όπως το βόειο κρέας, χοιρινό και αρνί, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε καρκίνο του εντέρου ή του στομάχου, όπως μπορεί να καταναλώνει πολλά μεταποιημένων προϊόντων με βάση το κρέας, όπως το μπέικον, λουκάνικα και σαλάμι.

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να πάρει τον καρκίνο του στομάχου, και να τρώνε πάρα πολύ κορεσμένα λιπαρά (που βρίσκονται σε διάφορα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων βούτυρο, το κρέας, κρέμα γάλακτος, τυρί και φοινικέλαιο) θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού.

[notification title=»Σημαντικό» color=»ui-tooltip-red» icon=»icon-bell» close=»false» float=»» width=»100%» ]

Ειδικοί »θεωρούν ένα τέταρτο όλων των καρκίνων που προκαλούνται από την παχυσαρκία και τις ανθυγιεινές δίαιτες»

[/notification]

Η CRUK συνιστά να επιδιωχθεί μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, φρούτα και λαχανικά, και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, κόκκινο κρέας και επεξεργασμένο κρέας.

Είναι επίσης σημαντικό να ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή και να πάρετε την αφθονία της άσκησης για να κρατήσει το βάρος σας στο σωστό επίπεδο για την ηλικία, το ύψος και το φύλο σας, καθώς αυτό μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας για την ανάπτυξη του καρκίνου. Οι ειδικοί πιστεύουν σήμερα ότι περίπου το ένα τέταρτο όλων των καρκίνων που προκαλούνται από την παχυσαρκία και ανθυγιεινή διατροφή. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας,  υπέρβαρο ή παχύσαρκο είναι το δεύτερο πιο σημαντικό γνωστή αιτία του καρκίνου μετά τον καπνό.

Έχοντας μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή δεν μειώνει απλά να έχετε την ευκαιρία να αναπτύξουν καρκίνο, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ανακτήσει από την ασθένεια.

«Τρώγοντας και πίνοντας μια ισορροπημένη διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του καρκίνου και έχοντας θεραπείες του,» λέει ο εκπρόσωπος CRUK. «Μέχρι και τέσσερα από τα 10 άτομα έχουν ακούσια απώλεια βάρους τους, όταν ο καρκίνος έχει διαγνωστεί, ή έχουν προβλήματα με τη διατροφή νωρίς σε λειτουργία.

«Χρειάζεται μια ισορροπημένη διατροφή, με πολλές θερμίδες, να διατηρήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα λειτουργεί καλά. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει καταπολέμηση των μολύνσεων, καθώς βοηθούν το σώμα σας για την καταπολέμηση του καρκίνου. »

[bk_icon icon=»icon-newspaper» size=12 color=»#393737″ type=»plain» background_color=»#666666″ inner_padding=5 /] Πηγή : http://www.nhs.uk/Livewell/cancer/

Related posts: