ΔΙΑΡΡΟΙΑ ???

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Γενική Περιγραφή

Η διάρροια χαρακτηρίζεται από συχνές, υδαρής κινήσεις του εντέρου, που συνοδεύεται συχνά από κράμπες στο στομάχι, κοιλιακό άλγος και  αέρια. Η διάρροια μπορεί να είναι σε διάφορα χρώματα και να περιέχει βλέννα, αίμα ή πύον. Σε γενικές γραμμές η διάρροια προκαλείται από γαστρεντερικό πρόβλημα, αλλά μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα κάποιας υποκείμενης πάθηση, όπως: το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, εκκολπωματική νόσο, καρκίνο του εντέρου, κοιλιοκάκη, παγκρεατίτιδα, υπερθυρεοειδισμός, νόσος του Crohn, η δυσεντερία, το AIDS ή ελκώδη κολίτιδα, μεταξύ των άλλους. Είναι σημαντικό, επομένως, να ανακαλύψετε την αιτία της διάρροιας. Η διάρροια είναι ενα από  το αμυντικών συστημάτων της φύσης που χρησιμοποιείται για να βοηθήσει να απελευθερώσει το σώμα  τις τοξίνες και τα δηλητήρια όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι  κάνει με το σώμα, εκτός από τις προφανείς συνέπειες. Οι σιελογόνοι αδένες στο στόμα, τη βλεννογόνο μεμβράνη στο στομάχι σας, και το σάλιο παράγει στο ήπαρ και στου παγκρέας που χρησιμοποιείται για την  διαδικασία της πέψης να αναλυθούν τα τρόφιμα. Όταν η διάρροια πλήττει το σάλιο έχει χαθεί, και η διαδικασία της πέψης διακόπτεται. Επιπλέον, η διάρροια εξαντλεί το σώμα απο σημαντικά μεταλλικά στοιχεία, που ονομάζονται ηλεκτρολύτες, που απαιτούνται για την καλή υγεία. Αυτά είναι: κάλιο, μαγνήσιο, χλώριο, νάτριο και ασβέστιο. Χωρίς αυτά τα ανόργανα στοιχεία μπορεί να αισθανθείτε αδυναμία, κούραση και κατάθλιψη, έχουν μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό, και αφυδατώνεσθε. Για τους λόγους αυτούς είναι σημαντικό να πίνετε πολλά υγρά, όταν έχετε μια κρίση διάρροιας Είναι επίσης σημαντικό να τρώτε μια σωστή διατροφή, όπως αναφέρεται παρακάτω, για να ανακτήσει την σωστή πέψη.

Διάρροια εξαντλεί  τους ηλεκτρολύτες. Μια εξαιρετική πηγή για την αντικατάστασητων ηλεκτρολυτών είναι να προστεθουν  στο νερό σας.

Άλλα θρεπτικά συστατικά, καθώς επίσης, περνούν μέσα από τα έντερα χωρίς να απορροφάται από το σύστημά σας. Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει και κάνει την  διάρροια σε βρέφη και ηλικιωμένους ιδιαίτερα επικίνδυνη και θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά. υγρά ενυδάτωσης είναι διαθέσιμα σε φαρμακεία και καταστήματα τροφίμων.

Αιτίες
• Τα βακτήρια στα τρόφιμα ή  τα πρωτόζωα στο νερό είναι συχνά η αιτία, αλλά και άλλες αιτίες είναι οι ιοί, παράσιτα σε τρόφιμα και άλλες πηγές. Η διάρροια που προκαλείται από εντερικά παράσιτα είναι η τρίτη κύρια αιτία της ασθένειας. Εάν έχετε έναν αριθμό από τα ακόλουθα συμπτώματα: φυσικό αέριο, διάρροια, χρόνια δυσκοιλιότητα, μετεωρισμό, κόπωση, εξανθήματα στο δέρμα, , εναλλαγές της διάθεσης, αϋπνία, ξηροδερμία, εύθραυστα μαλλιά, απώλεια μαλλιών, αύξηση του σωματικού βάρους, κακή αναπνοή, και κράμπες των μυών , θα πρέπει να ελέγχονται για τα παράσιτα.

fb2a37364db8335bccfafd35fa17f72c_L

• Γαστρεντερίτιδα, που προκαλείται από έναν ιό που έχει εισέλθει στο πεπτικό σύστημα ή  απο μολυσμένα τρόφιμα ή νερό,και προκαλεί φλεγμονή, κράμπες, ναυτία, εμετό και διάρροια. Οι βαριές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση, γι ‘αυτό φροντίστε να πιείτε υγρά και την ισορροπία των ηλεκτρολυτών σας

• Τρώτε υπερβολική ποσότητα λιπαρών τροφών ή φρούτα

• F δηλητηρίαση OOD

• Ακραία κόπωση

• Το στρες ή άγχος.

giaourti-kentrinews.gr_

• Τα αντιβιοτικά και ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα επηρεάζουν τα έντερα με τη δολοφονία των καλών βακτηρίων, μαζί με τα επιβλαβή βακτήρια. Πάρτε acidophilus ή  γιαούρτι  ενώ παίρνετε φάρμακα για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της εντερικής χλωρίδας σας. Μια προβιοτική θεραπεία θα είναι χρήσιμη.

• Ακόμα άλλες αιτίες είναι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, καφεϊνούχα ποτά, καφές, και μεγάλες ποσότητες ασκορβικού οξέος (βιταμίνη C) και μαγνήσιο. Ένας καλός τρόπος για την αντιμετώπιση  της διάρροιας να παίρνετε μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, είναι να συμπληρώσει με Lactobacillus acidophilus.

• Διατροφικές ελλείψεις.

• Κατανάλωση σορβιτόλη και η μαννιτόλη, η υποκατάστατα ζάχαρης.

• Η χαμηλή σε υδατάνθρακες  είναι πολύ δημοφιλείς σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αλλά έχει δημιουργήσει και άλλα προβλήματα υγείας: φούσκωμα, αέρια και διάρροια. Πολλοί χαμηλή σε υδατάνθρακες διατροφη γλύκανσης με λακτιτόλη ή σορβιτόλη, οι οποίες είναι αλκοόλες της ζάχαρης, που όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει διαταραχές του πεπτικού συστήματος.

• Μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα ιατρικής διαπίστωσε ότι 30 τοις εκατό των ασθενών με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (ΣΕΕ), τα συμπτώματα ταν στη φρουκτόζης (μια μορφή της ζάχαρης) για την αναπνοή τους, και βίωναν  πόνο στο στομάχι, αέρια ή διάρροια. Μετά το σταματημα της φρουκτόζης, τα συμπτώματα μειώθηκαν σημαντικά. Η φρουκτόζη βρίσκεται σε πολλά πράγματα, αλλά κυρίως ως γλυκαντική ουσία για σόδες.Η Δυσανεξίας στη φρουκτόζη αυξάνεται γρήγορα, λόγω της τεράστια αύξηση της κατανάλωσης σε σόδα.

• Η υπερβολική χρήση των καθαρτικών (περίσσεια μαγνησίου σε ορισμένα αντιόξινα), και τα αντιόξινα που περιέχουν υδροξείδιο του μαγνησίου. Στο ίδιο πλαίσιο είναι το μαγνήσιο σε ασβέστιο / μαγνήσιο συμπληρώματα που πολλές γυναίκες λαμβάνουν για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.

• Με συνεχή χρήση ή υπερβολικές ποσότητες ασπιρίνη, ιβουπροφαίνη ή παρακεταμόλη μπορεί επίσης να είναι μια αιτία της διάρροιας, διότι μπορεί να έχει δραματικές επιπτώσεις για το πεπτικό σύστημα.

• Ακόμα άλλες αιτίες είναι σήψη και η υπερβολική ζύμωση των τροφίμων στα σπλάχνα.

• Η ακατάλληλη μάσηση της τροφής έτσι ώστε να μην πάρει αρκετό ένζυμα από το σάλιο στο στόμα που απαιτούνται για την καλή πέψη.

• Για μερικούς ανθρώπους κατανάλωση ορισμένων τροφίμων, όπως τα μήλα, μπορεί να προκαλέσει διάρροια.

• Υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα φρούτα και τα λαχανικά είναι μια αιτία που συχνά παραβλέπεται.

• πιάτων υπόλειμμα απορρυπαντικού μπορεί να είναι εξαιρετικά ερεθιστικό για τον εντερικό σωλήνα. Τα μωρά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε αυτό το πρόβλημα, επειδή το ποσό των υπολειμμάτων σε σχέση με το σωματικό βάρος τους. Επίσης, εντερικά κομμάτια τους δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως η διαδικασία της πέψης. Να είστε βέβαιος να ξεπλύνετε πολύ καλά όλα τα σκεύη και τα πιάτα, ειδικά αν τους χέρι-πλύσιμο.

Πίσω από  την ασθένεια ως Αιτίες

• Εάν  έχετε μια ξαφνική κρίση διάρροιας και δεν μπορεί να εντοπίσει την αιτία από αυτές που αναφέρονται εδώ, μπορεί να  είναι χρόνια οφείλεται σε κάποιο σημαντικό βαθύτερα αίτια τα οποία θα πρέπει να συζητήσετε με τον γιατρό σας. Μερικοί από αυτούς είναι:

• δυσανεξία στη λακτόζη (έλλειψη ενζύμων για την πέψη σάκχαρο του γάλακτος) είναι μια άλλη κοινή αιτία.

• δυσανεξία στη γλουτένη . Μπορεί να μην είναι σε θέση να ανεχθεί ορισμένα τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη (σιτάρι, βρώμη, σίκαλη και κριθάρι).

• Διάφοροι τύποι προβλημάτων του εντέρου, όπως καρκίνο του εντέρου, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου , η νόσος του Crohn και ελκώδη κολίτιδα .

• Μια υπερδραστήρια του θυρεοειδούς μπορεί επίσης να προκαλέσει διάρροια.

• Τροφικές αλλεργίες είναι μια πολύ κοινή αιτία της διάρροιας.

• κοιλιοκάκη . Αυτή είναι μια ασθένεια κατά την οποία το άτομο είναι αλλεργικό στη γλουτένη, μια ουσία που βρίσκεται στο σιτάρι, κριθάρι, βρώμη και τη σίκαλη και, ως εκ τούτου, σε μια ευρεία ποικιλία τροφίμων. Πολλά άτομα με κοιλιοκάκη έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης Β-6 και το μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσει βιταμίνη Β-6. Ο γιατρός σας μπορεί να δοκιμάσει για δυσανεξία στη γλουτένη.

• Η ανεπάρκεια σε νιασίνη.

• Η ανεπάρκεια σε φολικό οξύ.

 

Διάρροια των ταξιδιωτών

εδώ τα τρόφιμα που  μπορούν να μείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα βακτήρια  να αναπαράγονται
• Γαλακτοκομικά προϊόντα
• Φρούτα και λαχανικά, φλούδα
• Ice
• Σαλάτες
• Οδός τροφίμων
• μαγειρεμένα ζωική πρωτεΐνη
• Νερό,

Πάρτε μια ομοιοπαθητική θεραπεία kit μαζί σας για την διάρροια των ταξιδιωτών:

Διορθωτικά μέτρα

 

Apple ξίδι μηλίτη για ένα προληπτικό μέτρο αρχίσετε να παίρνετε ένα κουταλάκι του γλυκού ξίδι και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι νερό μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα λίγες μέρες πριν το ταξίδι σας. Συνεχίστε αυτό το σχήμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Βασικό σαλικυλικό βισμούθιο Η δραστική ουσία βρέθηκαν σε pepto-Bismol, βασικό σαλικυλικό βισμούθιο, μπορούν να ληφθούν είτε μετά από μια επίθεση ή ως προληπτικό μέτρο.

Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ

Χυμό λεμονιού  από ένα φρεσκοστυμμένο λεμόνι σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό για τρεις έως πέντε φορές την ημέρα θα σκοτώσει τα παθογόνα που προκαλούν τη διάρροια. Για την πρόληψη σε περίπτωση που υπάρχει ένας ιός στομάχι που πηγαίνει γύρω, πάρτε 1-2 κουταλιές από το χυμό πριν από τα γεύματα.

 

Γάλα σε σκόνη αγελαδινού μεταφέρει αντισώματα από τα βακτήρια Ε. c

Κρασί κόκκινο ή λευκό κρασί (6 ουγκιές είναι αρκετό) περιέχουν πολυφαινόλες, μια αντιβακτηριακό παράγοντα.

Παιδιά & Διάρροια

Τα παιδιά με διάρροια θα πρέπει να τρώνε τροφές πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες, όπως οι μπανάνες, κράκερ, ζυμαρικά, αλεύρι βρώμης, πατάτες, ρύζι, φρυγανιές, και σούπες με ρύζι ή noodles. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη ή λίπος θα πρέπει να αποφεύγεται.

 

Αφήστε τη διάρροια κάνει τον κύκλο της για 6-12 ώρες για να απελευθερώσει το σώμα από τις τοξίνες.

 

 

θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες άμεσες αλλαγές στη διατροφή σας, ενώ παίρνετε ένα από τα επανορθωτικά μέτρα που αναφέρονται παρακάτω.

• Αποφύγετε τα στερεά τρόφιμα! Είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα χωνέψει. Πρέπει να δώσετε στο πεπτικό σας σύστημα ξεκούραση.

• Μην τρώτε επεξεργασμένους υδατάνθρακες μέχρι να αναρρώσετε.

• Για την πρώτη ημέρα να λάβετε  σούπα και ζωμό.

• Μόλις αρχίσετε να τρώτε, μια μειλίχια διατροφήμε υδατανθράκες και λίποι δεν συνιστάται, γιατί  δεν είναι εύκολο να χωνέψει. Το πεπτικό σας σύστημα αγωνίζεται ήδη την αιτία της διάρροιας και δεν μπορεί να χωνέψει εύκολα άλλα τρόφιμα. Ξεκινήστε με μια δίαιτα  – μπανάνες, το ρύζι (ή ρύζι, δημητριακά με άπαχο γάλα), τα μήλα (ή μήλου) και τοστ (ή τσάι). Πατάτες και μήλο  είναι επίσης καλές.

•  Ξαναχτίστε  την χλωρίδα του εντέρου σας με την κατανάλωση γιαουρτιού (με ζωντανών καλλιεργειών) ή τη λήψη έξι έως 12 acidophilus δισκία. Αυτό δεν θα δουλεύουν μέχρι να σταματήσει τη λήψη των αντιβιοτικών. . Πάρτε μια προβιοτικά, όπως αναφέρεται ανωτέρω.

• Ξεκινήστε με την αποφυγή όλα τα φρούτα εκτός, βατόμουρα μπανάνες και μήλα, τα οποία έχουν όλα  στο εντέρο σύσφιξη ιδιότητες. Συνιστώνται ώριμες μπανάνες. Οι μπανάνες είναι ιδιαίτερα καλή δεδομένου ότι είναι εύπεπτο και έχει πηκτίνη και σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο και μαγνήσιο.

• Τρώτε τυρί cottage και άλλα ήπια τυριά, νιφάδες βρώμης, τραγανό ψωμί, πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους, και καφέ ρύζι. Φάτε πρώτες νιφάδες βρώμης και να μασάτε καλά για να πάρει το σάλιο πηγαίνει. Μην τρώτε τα φρούτα και τα λαχανικά στο ίδιο γεύμα. Μασήστε τα πάντα καλά για να πάρει τα πεπτικά ένζυμα πηγαίνει ξανά.

• Προσθέστε φυτικές ίνες στη διατροφή σας για να απορροφήσουν το πλεονάζον υγρό στο έντερο και να βοηθήσει να γίνει πιο σταθερή σπλάχνα. Οι μπανάνες αποτελούν μία καλή πηγή φυτικών ινών και καλίου. Μην πάρετε ίνα εάν είστε εμετός και διάρροια έχοντας την ίδια στιγμή. Επισκεφθείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε μια εγχώρια θεραπεία.

• Σταματήστε να παίρνετε τα συμπληρώματα που περιέχουν μαγνήσιο.

• Αποφύγετε τα τρόφιμα διατροφή, ειδικά καραμέλα και των ούλων, καθώς μπορεί να γλυκαίνεται με σορβιτόλη ή μαννιτόλη, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως καθαρτικό.

• Αποφύγετε τα λιπαρά τρόφιμα, τα φασόλια ή αυτούς που περιέχουν σιτάρι.

Συμπληρώματα

Φολικό οξύ συμπληρώματα φυλλικού οξέος είναι χρήσιμη για χρόνιες περιπτώσεις διάρροιας.

 

 

πηγη

http://www.health911.com/

διαβασε στο bioathens
ΔΙΑΡΡΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΡΟΙΑ?ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ?
ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΟΙΑ

18 ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΟΙΑ

Related posts: