ΔΙΑΒΗΤΗΣ KAI ΞΗΡΟI ΚΑΡΠΟI

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2

Στην έρευνα, που δημοσιεύεται σε απευθείας σύνδεση από το περιοδικό Diabetes Care , μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Δρ David Jenkins (Πανεπιστήμιο του Τορόντο Τμήμα Διατροφής Επιστημών? Νοσοκομείο Factor Αγίου Μιχαήλ Κινδύνου Τροποποίηση Κέντρο) αναφέρει ότι η κατανάλωση δύο ουγγιές του καρύδια ημερησίως ως αντικατάστασης για τους υδατάνθρακες αποδείχθηκε αποτελεσματική στο γλυκαιμικό έλεγχο και τον ορό των λιπιδίων για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2.

«Μικτά, ανάλατα, ακατέργαστο, ή ξηρός-ψημένα καρύδια έχουν οφέλη τόσο για τον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος και των λιπιδίων του αίματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος μιας στρατηγικής για τη βελτίωση του ελέγχου του διαβήτη, χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους», δήλωσε ο Dr Jenkins, ο οποίος έχει επίσης συναντήσεις με Τμήμα του Αγίου Μιχαήλ του Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού και το U του Τμήματος T της Ιατρικής. Υπηρετεί επίσης ως πρόεδρος Έρευνας του Καναδά στην διατροφή και το μεταβολισμό.
Jenkins και οι συνεργάτες του, που έχει τρία διαφορετικά συμπληρώματα διατροφής σε άτομα με διαβήτη τύπου 2. Μια ομάδα δόθηκε muffins, ο ένας ήταν εφοδιασμένο με ένα μίγμα των καρυδιών συμπεριλαμβανομένων των πρώτων αμύγδαλα, φιστίκια, καρύδια, πεκάν, φουντούκια, φιστίκια, κάσιους, και macadamias, και μια ομάδα δόθηκε ένα μίγμα muffins και τα καρύδια.
Τα άτομα που λαμβάνουν το παξιμάδι-μόνο συμπλήρωμα ανέφεραν τη μεγαλύτερη βελτίωση στον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος με την γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HbA1c) δοκιμής. Τα θέματα διατροφής παξιμάδι παρουσίασαν επίσης μείωση των χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών χοληστερόλης (γνωστή ως LDL ή «κακή χοληστερόλη»). Τα θέματα που συμπληρώνουν την τηγανίτα ή μικτές muffin-και-παξιμάδι συμπλήρωμα δεν παρουσίασαν σημαντική βελτίωση σε gylcemic έλεγχο, αλλά εκείνους που λαμβάνουν τις muffin-καρύδι μίγμα επίσης μείωσε σημαντικά τα επίπεδα της LDL στον ορό τους.
«Αυτοί που λαμβάνουν την πλήρη δόση των ξηρών καρπών μειωθεί HbA1c τους [το μακροπρόθεσμο δείκτη του γλυκαιμικού ελέγχου] κατά τα δύο τρίτα αυτών που ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ αναγνωρίζει ότι είναι κλινικά σημαντική για θεραπευτικούς παράγοντες. Επιπλέον, ούτε στην παρούσα μελέτη ούτε σε προηγούμενες εκθέσεις, η κατανάλωση ξηρών καρπών έχουν συσχετιστεί με αύξηση του σωματικού βάρους. Αν μη τι άλλο, ξηρούς καρπούς φαίνεται να είναι καλά προσαρμοσμένη στο πλαίσιο της μείωσης του βάρους δίαιτες, «ο Δρ Jenkins είπε.
«Η μελέτη δείχνει ότι οι ξηροί καρποί μπορεί να παρέχει μια συγκεκριμένη επιλογή τροφίμων για τα άτομα με διαβήτη

πηγη

scincedaily.com

διαβασε στο bioathens
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ2 ΚΑΙ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ¨ΚΑΡΔΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗΣ
Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ _ΔΙΑΒΗΤΗΣ _ ΚΑΡΔΙΑΚΑ
Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
ΤΟ ΞΥΔΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΗΣ
ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ 2

 

Related posts: