ΔΙΑΙΤΑ HEY


 
Ο δρ. William Hey διαχωρίζει τα τρόφιμα ως προς τον τρόπο πέψης, σε όξινα, αλκαλικά και ουδέτερα, και τονίζει ότι οι κακοί συνδυα­σμοί τροφίμων μάς παχαίνουν. Όταν, δηλαδή, βρίσκονται ταυτόχρονα στο στομάχι τρόφιμα που θέλουν όξινο περιβάλλον με άλλα που χρειάζονται αλκαλικό, ο οργανισμός δυσκολεύεται να τα πέψει, καθυστερεί να τα αφομοιώσει και καταλήγει να αποβάλλει συστατικά που χρειάζεται ή να τα μετατρέπει σε τοξίνες ή λίπος

Το διατροφικό σύστημα του δρ. William Hey απαγορεύει το συνδυασμό υδατανθράκων με πρωτεΐνες και προτείνει ξεχωριστά γεύματα για κάθε κατηγορία θρεπτικού συστατικού. Απαγορεύεται π.χ. να καταναλώνει κανείς κρέας μαζί με πατάτες ή μακαρόνια με κιμά. Επίσης, πρέπει να μεσολαβεί διάστημα 4-4,5 ωρών μεταξύ των γευμάτων. Τα τρόφιμα χωρίζονται σε υδατανθρακούχα, πρωτεϊνούχα, φρούτα και λαχανικά. Ο δρ. Hey υποστηρίζει ότι μπορεί κανείς να υιοθετήσει το διατροφικό του πρόγραμμα διά βίου.
Απώλεια 3-5 κιλών την εβδομάδα.
Είναι δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες και ταυτόχρονα αποκλείει τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τις έτοιμες τροφές. Παράλληλα, όμως, περιορίζεται η λήψη συγκεκριμένων τροφίμων (π.χ. γαλακτοκομικά), με αποτέλεσμα να προκαλούνται ελλείψεις σε βασικά θρεπτικά συστατικά. Η άποψη, πάντως, ότι υπάρχουν τρόφιμα «συμβατά» και «μη συμβατά» μεταξύ τους είναι επιστημονικά αστήρικτη. Το στομάχι μας είναι εκπαιδευμένο να χωνεύει τα πάντα συγχρόνως, χωρίς να «αρρωσταίνουμε» ή να παχαίνουμε. Η δίαιτα Hey δημιουργεί, επίσης, την εσφαλμένη εντύπωση ότι μεγαλύτερη σημασία έχει ο συνδυασμός των τροφών, παρά η ποσότητα που καταναλώνουμε, οδηγώντας έτσι αρκετούς στην πολυφαγία. Μπορεί να ακολουθηθεί πάντως άφοβα από ενηλίκους για μερικές ημέρες.

 

 

Related posts: