ΔΙΑΙΤΑ ΜΕ 3 ΜΗΛΑ KAI ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Δίαιτα με 3 μήλα

Η δίαιτα με 3 μήλα τη μέρα δημιουργήθηκε από την Tammy Flyn.

Στηρίζεται στην ιδιότητα των φυτικών ινών του μήλου, οι οποίες χαρίζουν το αίσθημα της πληρότητας, ενώ ταυτόχρονα η γλυκιά του γεύση καλύπτει την ανάγκη κατανάλωσης ζάχαρης.Η δίαιτα 3 μήλων τη μέρα προτείνει χαμηλή κατανάλωση κορεσμένων λιπών και υδατανθράκων – με εξαίρεση αυτούς με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη – και την εξάλειψη των εξευγενισμένων σακχάρων.
Το πρόγραμμα διατροφής βασίζεται σε υγιεινά τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και σε άλλες τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, οι οποίες καταστέλλουν την όρεξη και προωθούν την απώλεια βάρους.

Συνιστώμενες τροφές:

Μήλα, τυρί με χαμηλά λιπαρά, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, αυγά, στήθος κοτόπουλου, γαλοπούλα, άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, σολομό, πλιγούρι, καστανό ρύζι, μπρόκολο, μαρούλι.

Πλάνο δίαιτας

Πρωινό

Μήλο
Ομελέτα με τυρί χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι βρασμένο πλιγούρι

Σνακ

½ φλιτζάνι τυρί cottage
½ φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι

Μεσημεριανό

Μήλο
Στήθος κοτόπουλο σχάρας
2 φλιτζάνια λαχανικά στον ατμό ( να περιέχουν μπρόκολο )
½ φλιτζάνι καστανό ρύζι

Απογευματινό

Καπουτσίνο ή άλλος καφές με γάλα χαμηλών λιπαρών

Δείπνο

Μήλο
Ψητός σολομός
Πράσινη σαλάτα

Πλεονεκτήματα

– Είναι εύκολο να ακολουθήσει κανείς αυτή τη δίαιτα, αφού δε χρειάζεται καταμέτρηση των θερμίδων         και ζύγισμα των μερίδων.
– Τρώγοντας ένα μήλο πριν από κάθε γεύμα θα αυξήσει το αίσθημα κορεσμού και θα καταστείλει την τάση για υπερφαγία.
– Ενθαρρύνει την κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών.
– Τα μήλα συμβάλουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, στην πρόληψη καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων, αλλά και ορισμένων μορφών καρκίνου.
– Τα γεύματα είναι ισορροπημένα και συνδυάζουν άπαχες πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες, φρούτα και λαχανικά.
– Η υψηλή πρόσληψη άπαχων πρωτεϊνών μειώνουν  την όρεξη, ενώ διατηρούν τη μυϊκή μάζα.

Μειονεκτήματα

– Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να κουραστούν από την κατανάλωση μήλων σε κάθε γεύμα.
– Εξαλείφει πολλά τρόφιμα και αυτό μπορεί να προκαλέσει ανία στον ενδιαφερόμενο.
– Μπορεί να είναι δύσκολο να ακολουθήσουν αυτή τη διατροφή οι ενδιαφερόμενοι που δεν τρώνε κρέας.

Συμπεράσμα

Τα μήλα είναι μια σημαντική πηγή φυτικών ινών, που μπορούν να επιφέρουν σημαντικά οφέλη στον οργανισμό. Παρόλα αυτά,  ορισμένοι ενδιαφερόμενοι μπορεί να βαρεθούν να  τρώνε μήλα τρεις φορές την ημέρα. Τελικά όμως, ο συνδυασμός μήλου και το προτεινόμενο διαιτολόγιο θα μειώσει την όρεξη και θα προκαλέσει απώλεια βάρους.

πηγη

http://www.diaita.org

Related posts: