Βασίζεται στη θεωρία ότι η ομάδα αίματος συνδέεται με την ευπάθεια σε διάφορες ασθένειες και την επιβράδυνση του μεταβολισμού. Ανάλογα με τον τύπο αίματος, υπάρχουν τροφές που είναι ή δεν είναι «συμβατές» με τον οργανισμό. Έτσι, για να χάσει κανείς βάρος, πρέπει να στερηθεί ορισμένες τροφές

 ● Όσοι έχουν ομάδα αίματος 0 πρέπει να προτιμούν το κρέας, το ψάρι και τα θαλασσινά και να περιορίζουν τα αρτοσκευά­σματα και τα δημητριακά.
● Το διαιτολόγιο όσων έχουν ομάδα αίματος Α πρέπει να στηρίζεται σε χορτοφαγικές επιλογές. ● Όσοι έχουν ομάδα αίματος Β πρέπει να καταναλώνουν κυρίως γαλακτοκομικά προϊόντα και η διατροφή τους να χαρακτηρίζεται από ποικιλία τροφών.
● Το διαιτολόγιο όσων έχουν ομάδα αίματος ΑΒ είναι ένας συνδυασμός της δίαιτας των ατόμων με ομάδα αίματος Α και ομάδα αίματος Β.
Οι δίαιτες και για τις 4 όμαδες αίματος δίνουν λίγες θερμίδες, οπότε επιτυγχάνεται απώλεια βάρους επειδή το άτομο «ξοδεύει» περισσότερες θερμίδες από όσες παίρνει.
Δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση στη δίαιτα αυτή. Ουσιαστικά απευθύνεται στην «ανάγκη» των ατόμων που ακολουθούν συχνά δίαιτες, για κάτι διαφορετικό και πιο ελκυστικό. Βασικό αρνητικό της στοιχείο είναι ότι υπερκαταναλώνονται ή παραλείπονται ολόκληρες κατηγορίες τροφών, με αποτέλεσμα να στερείται ο οργανισμός ωφέλιμα συστατικά.

Related posts: