ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΕΣ

 Αντικαρκινική διατροφή

Μια αντι-καρκινική διατροφή είναι μια φυσική διατροφή, χωρίς πρόσθετα και επεξεργασία.

1)Τρώτε 5 μερίδες φρέσκων φρούτων και λαχανικών καθημερινά, εάν δεν έχετε προχωρημένο καρκίνο (Η ζάχαρη φρούτων μπορεί να τροφοδοτήσει τον καρκίνο).
2)Μην τηγανίζετε τα τρόφιμα.(προτιμιστε Grill ή ατμο).
3)Αποφύγετε το κόκκινο κρέας,
Μια νέα έρευνα από το Χάρβαρντ εξέτασε την κατανάλωση κρέατος και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Οι δύο αυτές μελέτες είναι εντυπωσιακές Μια ανάλυση 29 μελετών της κατανάλωσης κρέατος και καρκίνου του παχέος εντέρου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο κατά 28%, και μια υψηλή κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο κατά 20%.
Μολονότι τα αποτελέσματα ποικίλλουν, μελέτες από όλο τον κόσμο έχουν προτείνει ότι η υψηλή κατανάλωση κρέατος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου. Σε όλες τις περιπτώσεις περιορίζεται σε κόκκινο κρέας,και όχι κοτόπουλου.,η γαλοπούλα
Η καλύτερη απόδειξη προέρχεται από μια έρευνα από την Ευρώπη,και η άλλη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ευρωπαϊκή έρευνα παρακολουθούνται 478.000 άνδρες και γυναίκες οι οποίοι είχαν καρκίνο όταν άρχισε η μελέτη. Οι άνθρωποι που έτρωγαν το περισσότερο κόκκινο κρέας (περίπου 5 ουγκιά την ημέρα ή περισσότερο) είχαν περίπου από το ένα τρίτο περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του παχέος εντέρου σε σύγκριση με όσους έτρωγαν λιγότερο κόκκινο κρέας (λιγότερο από μια ουγγιά την ημέρα κατά μέσο όρο)Η. Κατανάλωση τους σε κοτόπουλο δεν επηρέασαν τον κίνδυνο , αλλά η υψηλή κατανάλωση ψαριών φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου του παχέος εντέρου κατά το ένα τρίτο περίπου.
4)Φάτε ψάρια, ιδίως λιπαρά, όπως το σκουμπρί, την ρέγκα, τον άγριο σολομό τον τόνο και σαρδέλες.
5)Αποφύγετε τα καπνιστά τρόφιμα.
6)Τρώτε τα γαλακτοκομικά προϊόντα με μέτρο.
7)Μην υπερβαίνεται τα 40 γραμμάρια πρωτεΐνη την ημέρα. Περισσότερα θα καταβάλουν σοβαρά το συστήματα αποτοξίνωσης του ήπατος, καθώς και την προώθηση ευνοϊκών συνθηκών για καρκίνο Φάτε πηγές πρωτεϊνών, από τα αυγά τα ψαριών,το τυρί, τα καρύδια.
8)το πιάτο σας, σε κάθε γεύμα, θα πρέπει να περιέχει ένα κομμάτι από συμπυκνωμένη πρωτεΐνη (για το μέγεθος και το πάχος του είναι η παλάμη του χεριού σας), και τα υπόλοιπα 3/4 είναι γεμάτα υδατάνθρακες λαχανικά, καθώς και κάποια φρούτα, συν περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού καλό λίπους όπως μόνο-κορεσμένο ελαιόλαδο, ή ωμέγα-3 η λινάρι.(όλο αυτό δεν θα υπερβαίνει το μεσαίο πιάτο)
9)Ωστόσο, αν πάσχετε από μια ορμονική μορφή καρκίνου, όπως του μαστού ή καρκίνο του προστάτη, συνιστούμε να εγκαταλείψετε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα συνολικά, συμπεριλαμβανομένου του βορείου κρέατος, με την πιθανή εξαίρεση των βιολογικών αυγών. Μια πολύ επιτακτική ανάγκη για μια άμεση συνάφεια μεταξύ του γάλακτος και των προϊόντων του, του μαστού συν του καρκίνου του προστάτη, έχει γίνει, μετά από επιστημονική αξιολόγηση όλων των αποδεικτικών στοιχείων έως σήμερα,
9)Κρατήστε το συνολικό ποσοστό του λίπους στη διατροφή κάτω του 25%, (δεν πρεπει να υπερβαίνουν το 30%). Υπάρχουν καλά λίπη και κακά λίπη. Τα μόνα λάδια που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα είναι ψυχρής έκθλιψης ελαιόλαδο, το έλαιο canola και λίγο βούτυρο, και για τις σαλάτες, ελαιόλαδο, σουσάμι, λινάρι, κολοκύθα, καρυδια Πετάξτε όλα τα άλλα έλαια, μαργαρίνες και. αποφύγετε τα υδρογονωμένα λίπη σε μπισκότα, κέικ, πατατάκια κ.λπ. Αυτά τα λίπη εμποδίζουν πραγματικά τα κλειδιά που επιτρέπουν στο σώμα σας να χρησιμοποιήσει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, ή καλά λιπαρά. . Μπορείτε να βελτιώσετε την καλή πρόσληψη λίπους με τη συμπλήρωσή της με ιχθυελαίου, ή 2/3 κουταλιές της σούπας λινάρι. Αυτά περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι επιβραδύνουν την πρόοδο του καρκίνου .
10)Προσθέστε τα προϊόντα σόγιας στη διατροφή σας, σε καθημερινή βάση. το γάλα σόγιας και το γιαούρτι Ωστόσο, είναι καλό να αποφύγετε τον «κιμά», μπιφτέκια, και λουκάνικα σόγιας . Εκτός από τη μείωση της χοληστερόλης είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, περιέχει ισοφλαβόνες Οι ισοφλαβόνες είναι αντι-αγγειογόνες, δηλαδή μπορούν να παρεμβαίνουν στην διαδικασία με την οποία οι όγκοι καθιερώνουν μια γραμμή ζωής για να αναπτυχθούν
11) Τρώτε βιολογικά προϊόντα.
12)Μην προσθέτετε ζάχαρη ή αλάτι στο φαγητό.
13)Αποφύγετε τον καφέ.
14)Πίνετε άφθονο νερό, μεταλλικά ή φιλτραρισμένο, πράσινο τσάι χωρίς γάλα, 4.5 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη μεταστατικών όγκων μέχρι σε 50%
15)Αφεψήματα, όπως Essiac τσάι, πικραλίδα , αραιωμένους φρέσκους χυμούς φρούτων, ή ακόμα καλύτερα φρέσκους χυμούς λαχανικών.
16)Το καλύτερο πλήρες διατροφικό συμπλήρωμα είναι μια υψηλή δόση βιταμίνης C σε σκόνη,

Οι παραπάνω διατροφικές οδηγίες προέρχονται από μια επιστημονική έρευνα για το πώς οι επιπτώσεις διατροφής στον καρκίνο για την πρόληψη, την θεραπεία και την υποτροπή.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η απώλεια βάρους μεγαλύτερη από 6% του κανονικού βάρους κατά τη στιγμή της διάγνωσης του καρκίνου επηρεάζουν σημαντικά στην επιβίωση Για πολλούς κοινούς καρκίνους έχει αποδειχθεί ότι αυτή η αρνητική επίδραση της απώλειας βάρους, υπερτερεί του πιθανού αντίκτυπου μιας συμβατικής θεραπείας, όπως η χημειοθεραπεία

Ένα χρήσιμο άρθρο από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου σχετικά με τις στρατηγικές για τον έλεγχο της απώλειας βάρους στον καρκίνο:

πηγη

www.cancer.gov

Related posts:

  • ANA TRUSCA

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sfaturile voastre imi sunt de mare ajutor.
    MULTUMESC !!!!!!!!!!