ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ KAI ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Φυσικά διορθωτικά μέτρα για την δυσκοιλιότητα
Για γρήγορη ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα,

Η δυσκοιλιότητα δεν είναι μια ασθένεια αλλά ένα σύμπτωμα. είναι μια συχνή επιπλοκή του πεπτικού συστήματος,εμφανίζεται όταν ειναι δύσκολο να περάσουν τα κόπρανα στο εντέρο, ενώ η διάρροια εμφανίζεται όταν ένα άτομο ενεργείτε περισσότερο από τρεις φορές την ημέρα.Τα κόπρανα περιγράφονται να είναι μικρά η και μεγάλα σε μέγεθος, ξηρά, σκληρά και δύσκολα να περάσουν μέσα από τον πρωκτό. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν δυσκοιλιότητα είναι αντιμέτωποι με δυσάρεστες αισθήσεις όπως φούσκωμα, στράγγισμα και μερικές φορές ακόμη και απο το εξωτερικό τμήμα του πρωκτού τους, αιμορραγία από την πολύ πίεση

Ο κύριος λόγος για τη δυσκοιλιότητα είναι συνήθως η διατροφή του ατόμου. Όμως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να την προκαλέσουν. Όπως
Δεν καταναλώνουν αρκετές φυτικές ίνες στα γεύματα ( η κανονική πρόσληψη φυτικών ινών την ημέρα θα πρέπει να είναι 20 έως 35 γραμμάρια)

Δεν πίνουν αρκετά υγρά
Οι έγκυες και οι ηλικιωμένοι

Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας

Ορισμένα φάρμακα (παυσίπονα (ναρκωτικών), αντιόξινα που περιέχουν ασβέστιο και αλουμίνιο, φάρμακα της πίεσης του αίματος, διουρητικών κ.λπ.)

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Η κατάχρηση των καθαρτικών

Αφυδάτωση

Προβλήματα με το παχύ έντερο και το ορθό έντερο

Συγκεκριμένες ασθένειες που μπορεί να επηρεάζουν του παχέος εντέρου και του ορθού (εγκεφαλικό, βλάβες του νωτιαίου μυελού, νόσος του Πάρκινσον, ο υποθυρεοειδισμός, ο διαβήτης, ο λύκος, κλπ.)

Εάν το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας σας δεν είναι πάρα πολύ σοβαρό (μέχρι το σημείο που χρειάζεται επείγουσα ιατρική περίθαλψη), μπορείτε με φυσικές θεραπείες για τη δυσκοιλιότητα.

1)Φάτε μια καλά ισορροπημένη διατροφή, συμπεριλαμβανομένης σε υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες

2)Τα σιτηρά ολικής αλέσεως (ζυμαρικά, ψωμί, κράκερ)

3)Καστανό ρύζι (κάθε φλιτζάνι περιέχει 3,5 γραμμάρια φυτικών ινών)

4)φυτρα (περιέχουν 2 γραμμάρια φυτικών ινών)

5)Λευκή φασόλια (1 φλυτζάνι για την καθημερινή ανάγκη)

6)Μαύρα φασόλια (περιέχουν 15 γραμμάρια ανά φλιτζάνι)

7)Φασόλια

8)Ρεβίθια”

9)Αβοκάντο (2 μερίδες σούπας έχουν 2 γραμμάρια φυτικών ινών)

10) Σόγια (μισό φλιτζάνι περιέχει 11 γραμμάρια)

11)Φακές (περιέχει 15,6 γραμμάρια ανά φλιτζάνι)

12)Αχλάδια (Ένα μεσαίου μεγέθους μη αποφλοιωμένο αχλάδι έχει 5,5 γραμμάρια φυτικών ινών)

13)Αγκινάρα (βραστή αγκινάρα περιέχει 10,3 γραμμάρια)

14)Σμέουρα

15)Μπρόκολο (περιέχει 5,1 γραμμάρια σε ένα φλιτζάνι βραστό μπρόκολο)

16)Μήλα (ένα κανονικό μήλο μέγεθος έχει 4,4 γραμμάρια φυτικών ινών)

17)Αμύγδαλα (περιέχουν 3 γραμμάρια)

18)Καταναλώστε άφθονα υγρά

19)Άσκηση τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα

Μην αγνοείτε την δυσκοιλιότητα

Θεραπείες με βότανα για τη δυσκοιλιότητα (μπορεί να βρεθεί στο τοπικό κατάστημα υγιεινής διατροφής σας)

Τσάι Θα μπορούσε να πάρει 20 έως 30 δόσεις σε ένα μικρό φλιτζάνι νερό τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα. Αν κάποιος δεν λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα άλλο, αλλά ποτέ δεν θα συνδυάζουν δύο ταυτόχρονα . Μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο από αυτά τα ακόλουθα σαν φυσικό φυτικό φάρμακο.

1)Ρίζα αγγελικής

2)Ρίζα πικραλίδα

3)Ρίζα πικραλίδας

4)Κομπρέσα με τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της υποτονική κινήση του εντέρου. Οι οδηγίες για το φυσικό φυτικό φάρμακο είναι απλό. δύο γαλόνια νερού να βράσουν. Τρίβουμε τέσσερις κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​τζίντζερ, μια παχιά πετσέτα στο υγρό(σουρωμένο) κάνουμε κομπρέσες με όσο πιο ζεστό γίνετε Επαναλάβετε αρκετές φορές

5)Διάλυμα θαλασσινού νερού. προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι σε ένα λίτρο ζεστό νερό και στη συνέχεια πιείτε Ακολουθήστε αυτό μέχρι τα έντερα να αδειάσουν. ( ΠΡΟΣΟΧΗ : Άτομα με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική νόσο ή υψηλή αρτηριακή πίεση δεν μπορουν να ανεχθουν το πρόσθετο αλάτι. )

6)Σταφύλια,προσφέρετε ως καθαρτικό για ανθρώπους που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Δοκιμάστε μια ημερήσια πρόσληψη 350 γραμμαρίων σταφυλιών

7)Πορτοκάλια. Μία πρόσληψη 1 έως 2 πορτοκάλια πρίν τον υπνο και πάλι μολις ξυπνήσει το πρωί για να βοηθήσει την τόνωση της κυκλοφορίας του εντέρου.

8)Φρέσκο χυμό σπανάκι,ωμό σπανάκι είναι το καλύτερο για πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Μια πρόσληψη 100 ml ακατέργαστου χυμού σπανάκι αναμιγνύεται με ίση ποσότητα νερού για λίγες μέρες θα σας βοηθήσουν .

9)Νερό. Η πρόσληψη 8 ποτήρια νερό την ημέρα τακτικά θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

10)Aloe vera . Αυτό το βότανο μπορεί να διευκολύνει στην κίνηση του εντέρου ενός ατόμου η οποία διεγείρει το γαστρεντερικό σωλήνα. Επίσης, έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση των εντέρων σας και να λειτουργεί σωστά. Μπορείτε να δοκιμάσετε χυμό Aloe Vera τουλάχιστον για 5 συνεχόμενες ημέρες, τότε αναπαύεται για 2 ημέρες. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ζελέ της αλόης μπορείτε να αναμίξετε δύο κουταλιές της σούπας με χυμό μήλου ή οποιοδήποτε άλλο χυμό που σας αρέσει. Προσπαθήστε να πάρετε τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα.
πηγη

http://natural-remediesinfo.com