ΕΧΕΙΣ ΣΤΡΕΣ ΚΑΝΕ ΤΑΙ ΤΣΙ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

 

Το Τάι Τσι μειώνει τις φλεγμονές και το ψυχολογικό στρες στον οργανισμό

 

Έρευνα επιστημόνων από πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και από το Ινστιτούτο Νευροεπιστημών και Ανθρώπινης Συμπεριφοράς »Semel», δείχνει ότι οι ασκήσεις διαλογισμού Τάι Τσι, μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα φλεγμονής στον ανθρώπινο οργανισμό, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση στην επιστημονική επιθεώρηση Ψυχοθεραπεία και Ψυχοσωματική.

Στους ενήλικες ανθρώπους, τα υψηλά επίπεδα μοναξιάς ή / και ψυχολογικού στρες συνδέονται με την αυξημένη δραστηριότητα του μοριακού παράγοντα NF-κΒ. Πρόκειται για έναν παράγοντα που ρυθμίζει την δραστηριότητα των γονιδίων που κωδικοποιούν τις πολλαπλές φλεγμονώδεις κυτοκίνες και τα επίπεδα του στρες στο συμπαθητικό νευρικό σύστημα.

 Tai_Chi1

Οι ασκήσεις σωματικής και νοητικής διέγερσης και διαλογισμού με την τεχνική του Τάι Τσι, αποδείχτηκε ότι επιδρούν με τέτοιον τρόπο στον οργανισμό, ώστε μειώνουν τους δείκτες της φλεγμονής και την δραστηριότητα των γονιδίων που φέρουν τον παράγοντα NF-κΒ.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 26 συμμετεχόντων ηλικίας 60 ετών και πάνω και οι οποίοι είχαν μια μοναχική ζωή. Κατά τη διάρκεια δύο εβδομάδων, ορισμένοι από αυτούς ακολούθησαν ένα ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων διαλογισμού Tai Chi, με συνεδρίες των 2 ωρών και ενώ στο παρελθόν δεν είχαν καμία επαφή με την συγκεκριμένη τεχνική διαλογισμού.

Τόσο πριν ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, όσο και αφότου ολοκληρώθηκε, οι ερευνητές συνέλεξαν δείγματα αίματος από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι κλήθηκαν και τις δύο φορές να συμπληρώσουν και ένα ειδικό τεστ ψυχολογικής αξιολόγησης.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εκείνοι οι συμμετέχοντες που ακολούθησαν το πρόγραμμα Τάι Τσι μείωσαν το επιπέδου ψυχολογικού στρες στον οργανισμό τους. Μάλιστα, είχαν και μειωμένη δραστηριότητα του παράγοντα NF-κΒ συγκριτικά με την κατάστασή τους πριν ξεκινήσει το πείραμα των 12 εβδομάδων.
Από την άλλη πλευρά, οι συμμετέχοντες που δεν ακολούθησαν το πρόγραμμα Τάι Τσι, δεν κατάφεραν να μειώσουν το ψυχολογικό τους στρες

Διαχείριση του άγχους
Tai Chi: Ένα απαλό τρόπο για την καταπολέμηση του στρες

Tai Chi βοηθά στη μείωση του στρες και το άγχος. Και αυτό βοηθά επίσης να αυξήσει την ευελιξία και την ισορροπία.
Α κατά ψάχνετε έναν τρόπο ΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ μειώσει άγχος, το τάι τσι (ΤΠΑ-Chee). Αρχικά αναπτύχθηκε για αυτοάμυνα, το tai chi έχει εξελιχθεί σε μια χαριτωμένη μορφή άσκησης που ι τώρα χρησιμοποιείται για την μείωση του στρες και μια ποικιλία από άλλα προβλήματα υγείας. Συχνά περιγράφεται ως ο διαλογισμός σε κίνηση, tai chi προωθεί την γαλήνη μέσα από ήπιες, ρέουσες κινήσεις.

Τι είναι το Τάι Τσι?

Το Τάι Τσι είναι μια αρχαία κινεζική παράδοση που, σήμερα, ασκείται ως μια χαριτωμένη μορφή άσκησης. Πρόκειται για μια σειρά από κινήσεις που εκτελούνται σε μια αργή, και να συνοδεύεται από βαθιά αναπνοή.

Tai chi, που ονομάζεται επίσης Τάι Τσι Τσουάν, είναι ένας μη-ανταγωνιστικ’ο, αυτο-μάθηση σύστημα ήπια σωματική άσκηση και το τέντωμα.

Τάι Τσι έχει πολλά διαφορετικά στυλ. Κάθε στυλ μπορεί να έχει τις δικές της ανεπαίσθητες την έμφαση που δίνει στις διάφορες αρχές tai chi και μεθόδους. Υπάρχουν επίσης διαφορές στο εσωτερικό κάθε στυλ. Κάποιοι μπορεί να επικεντρωθουν στην διατήρηση της υγείας, ενώ άλλοι εστιάζουν στην πτυχή της πολεμικης τεχνης του τάι τσι.

Ποιος μπορεί να κάνει τάι τσι;

Το τάι τσι βάζει ελάχιστη πίεση στους μυς και τις αρθρώσεις, γεγονός που καθιστά γενικά ασφαλές για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Στην πραγματικότητα, επειδή tai chi είναι ιδιαίτερα κατάλληλο εάν είστε ενηλίκας και που διαφορετικά δεν μπορεί να ασκήθητε

 

Παρά το γεγονός ότι το τάι τσι είναι γενικά ασφαλές, οι γυναίκες που είναι έγκυες ή άτομα με προβλήματα στις αρθρώσεις, οσφυαλγία, κατάγματα, σοβαρή οστεοπόρωση ή κήλη θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους πριν προσπαθήσετε το τάι τσι.

Γιατί να προσπαθήσουμε τάι τσι?

Όταν το μάθετε σωστά και ι τακτικά, το τάι τσι μπορεί να είναι ένα θετικό μέρος μιας συνολικής προσέγγισης για τη βελτίωση της υγείας σας.

Τα οφέλη του τάι τσι περιλαμβάνουν:

Μειώθηκε ΤΟ στρες ΚΑΙ ΤΟ άγχος
Αυξημένη αερόβια ικανότητα
το η αυξημένη Ενέργεια ΚΑΙ αντοχή
Αυξημένη ευελιξία, την ισορροπία ΚΑΙ την ευκινησία
το η αυξημένη μυϊκή δύναμη ΚΑΙ ΤΟΝ ορισμό Ορισμένα ΣΤΟΙΧΕΙΑ δείχνουν Οτι ΤΟ ΤΑΪ Τσι, επίσης, μπορεί να βοηθήσει:

Βελτιώστε την Ποιότητα του ύπνου
Ενισχύστε ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ανοσοποιητικό
Χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης ΚΑΙ Της αρτηριακής πίεσης
Βελτίωση πόνο στις αρθρώσεις
Βελτίωση Των συμπτωμάτων συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας
Βελτίωση συνολική ευημερία ΣΕ ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας
Μειώστε ΤΟΝ Των κίνδυνο πτώσεων στους ηλικιωμένους ενήλικες

Πώς ΝΑ ξεκινήσετε ΜΕ ΤΟ ΤΑΪ τσι

Αν και μπορείτε να νοικιάσετε ή να αγοράσετε βίντεο και βιβλία σχετικά με το τάι τσι, να αναζηθουν καθοδήγηση από ειδική tai chi εκπαιδευτή για να αποκτήσουν τα πλήρη οφέλη και να μάθουν τις κατάλληλες τεχνικές.

Μπορείτε να βρείτε μαθήματα τάι τσι σε πολλές κοινωνίες σήμερα.

Διατηρώντας τα οφέλη του τάι τσι

Ενώ μπορείτε να πάρετε κάποιο όφελος μετά απο 12-εβδομάδων τάι chiμπορείτε να απολαύσετε μεγαλύτερα οφέλη αν συνεχίσετε tai chi για τη μακροπρόθεσμη και να γίνει πιο εξειδικευμένο.

πηγες

http://www.mayoclinic.org/healthy-living/stress-management/in-depth/tai-chi/art]

http://enallaktikidrasi.com/2014/11/to-tai-chi-meionei-tis-legmones-kai-to-psychologiko-stres-ston-organismo/#ixzz3IvFraqpp

onmed.gr

Related posts:

test