ΕΦΙΔΡΩΣΗ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

H εφίδρωση παρέχει στο σώμα σας υγεία.

Έτσι, εάν αισθάνεστε άβολα, βρώμικα ή δύσοσμα όταν ιδρώνετε, να θυμάστε ότι η εφίδρωση είναι συνήθως ένα σημάδι ενός υγιούς σώματος.

Ο καθημερινός ιδρώτας είναι καλό για το σώμα σας και καλό για τη συναισθηματική ευεξία σας. Φυσικά, ο πραγματικός λόγος για την εφίδρωση είναι ο εσωτερικός τρόπος του σώματος να κρυώσει και είναι κρίσιμης σημασίας η διαδικασία ενυδάτωσης του σώματος. Η Ανίδρωση είναι η ανικανότητα να ιδρώνουμε στην θερμότητα. Όταν δεν ιδρώνει, το σώμα σας χάνει την ικανότητα να κρυώσει, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση και μερικές φορές σε θερμοπληξία – μια επικίνδυνη και δυνητικά θανατηφόρος κατάσταση. Η Εφίδρωση είναι επίσης ένα από τα ασφαλή και φυσικούς τρόπους του σώματος να θεραπεύσει την επισκευή κάποιας ζημιάς (του οργανισμού)

Οι επιστήμονες και οι γιατροί αρχίζουν να αναγνωρίζουν όταν οι πρόγονοί μας γνώριζαν ενστικτωδώς – οτι η τακτική εφίδρωση αποκαθιστά την καλή υγεία μέσω της εξάλειψης των τοξινών. Ο Ιδρώτας μεταφέρει τις τοξίνες από το σώμα και ξεπλένει τους μέσα από τους πόρους του δέρματος.

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ;

Χάρη στον εγκέφαλο- οι απεικονιστικές μελέτες σε ανθρώπους και νευροχημικές μελέτες σε ζώα, οι επιστήμονες έχουν βρει στοιχεία ότι η άσκηση (εφίδρωση) είναι μια πραγματική δύναμη του εγκεφάλου. Η σωματική άσκηση διεγείρει τα κύτταρα στον εγκέφαλο και να ενισχύουν τις παλιές συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων και να συνάπτει νέες συνδέσεις. Το δίκτυο νευρώνων πυκνότερο είναι σε καλύτερη θέση για την επεξεργασία και την αποθήκευση πληροφοριών, κατ ‘ουσίαν, με αποτέλεσμα ένας πιο έξυπνος εγκέφαλος. Τα Οφέλη για την υγεία της εφίδρωσης είναι, βελτιώνει την κυκλοφορία του και επιταχύνει τον μεταβολισμό ,ανοίγει τους πόρους του δέρματος, καθαρίζει το δέρμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, χρησιμοποιεί την ενέργεια και καίει θερμίδες.

Χαλαρώνει το σώμα και το μυαλό ,δημιουργεί ανακούφιση από το στρες, βοηθά στην απελευθέρωση τοξινών του σώματος .Η Εφίδρωση είναι μια μορφή άσκησης που βοηθά το σώμα να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του και να κρυώσει ,η αντι-γήρανση – παράγει πιο μαλακό δέρμα απελευθερώνει ενδορφίνες που βοηθούν με τον πόνο να βελτιώνει την ευελιξία του δέρματος, ένας κρίσιμος παράγοντας στην διαδικασία ενυδάτωσης σώματος περιέχει φυσικά αντιβιοτικά που καταστρέφουν τα επιβλαβή βακτήρια του δέρματος, μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και τα επίπεδα νατρίου ,μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο .

Αποσμητικό Συνταγή

(Αυτή η συνταγή δεν είναι μια αντιιδρωτική και δεν εμποδίζει την εφίδρωση.)

6T ανεπεξέργαστο λάδι καρύδας

1/4c άμυλα αραρούτης

1/4c μαγειρική σόδα

4 κάψουλες (400 IU) βιταμίνης Ε πετρελαίου (μικτές τοκοφερόλες και τοκοτριενόλες)

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γλυκού πορτοκαλιού

Οδηγίες

Μαλακώστε το έλαιο καρύδας και βάλτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν λεία. Βάλτε τα σε ένα βάζο. Απλώστε μια μικρή ποσότητα σε κάθε χέρι με τα δάχτυλά σας και τρίψτε απαλά σε (1/8-1/4 κουταλάκι του γλυκού). Επαναλάβετε τη διάρκεια της ημέρας, αν χρειαστεί. Φυλάσσεται στο ψυγείο, εάν είναι πάρα πολύ μαλακό.

Συνταγή από: http://www.edibleperspective.com

πηγη .exhibithealth.com/

Related posts:

test