ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙ ΓΙΑ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΓΡΙΠΗ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Πώς να κάνετε ένα γιατροσόφι από βότανα για το κρύο και τη γρίπη  

Λεμόνι βάλσαμο ( Melissa officinalis ), μαρρούβιο ( Marrubium vulgare ), και   φασκόμηλο ( Salvia officinalis ) που αφθονούν στον κήπο   αυτή την εποχή του χρόνου!
Κάθε ένα από αυτά τα φαρμακευτικά φυτά είναι εξαιρετικά εύκολο να αυξηθούν και όλα έχουν κάποιες   εκπληκτικές  θεραπευτικές ιδιότητες .
Λεμόνι  σαν βάλσαμο έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία όλων των ειδών του νευρικού συστήματος. Και λόγω του ότι έχει  εξαιρετικές αντισηπτικές ιδιότητες,το βάλσαμο λεμονιού είναι γνωστό για την ικανότητά του να δρα μαζί με άλλα βότανα για τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης.

Μαρρούβιο,συχνά χρησιμοποιείται ως αποχρεμπτικό, το οποίο το καθιστά υπέροχο σε κρυολόγημα, γρίπη, βήχα

Το φασκόμηλο  είναι γνωστό για τη χρήση του ως ένα γαστρονομικό βότανο, ωστόσο έχει θεραπευτικές δυνάμεις  Χρησιμοποιείται σε αυτό το βάμμα, για την καταπολέμηση της γρίπης και του κρυολογήματος,το φασκόμηλο κατέχει ισχυρή αντισηπτικές και στυπτικές θεραπευτικές ιδιότητες – καθιστώντας το μια αποτελεσματική θεραπεία για τον πονόλαιμο και των αμυγδαλών.
Η Ρίζα Echinacea είναι κατά πολύ ένα από τα πιο δημοφιλή για το ανοσοποιητικό  βότανα. Έχει την ικανότητα να καταπολεμά τις λοιμώξεις και τις ασθένειες όπως κανένα άλλο!

-Solvent (δηλαδή 100 αλκοόλ απόδειξη ή φυτική γλυκερίνη )
-quart μεγέθους γυάλινο βάζο Mason
-φρέσκα και αποξηραμένα βότανα
Συστατικά

-2 Ουγκιά αποξηραμένης ρίζας εχινάκειας
-1 ουγκιά φρέσκο λεμόνι βάλσαμο
-1 ουγκιά φρέσκο μαρρούβιο
-1 ουγκιά φρέσκο φασκόμηλο
-100 βότκα απόδειξη (ή ένα μείγμα από γλυκερίνη λαχανικών 60% και 40% νερό) για να γεμίζει το βάζο
Μέθοδος
1. Μετρήστε τα βότανα σας χρησιμοποιώντας μια μικρής κλίμακας κουζίνας.
2. Κόψτε φρέσκα βότανα,
3. Προσθέστε όλα τα βότανα στο γυάλινο βάζο.
4. Ρίξτε διαλύτη(βότκα) πάνω από τα βότανα για να γεμίσετε το βάζο. Ο διαλύτης πρέπει να αυξηθεί 1-2 εκατοστά πάνω από τα βότανα.
5. Τοποθετήστε το καπάκι στο βάζο και ανακινήστε μέχρι τα βότανα να ανακατευτούν καλά.
6. Ετικέτα βάζο με το περιεχόμενο και την ημερομηνία.
7. Σε ένα ζεστό, ηλιόλουστο παράθυρο , για 2-6 εβδομάδες, ανακινώντας. Καθημερινά
8. Βάλτε το βάμμα  σε θέση σε σκουρόχρωμα μπουκάλια για αποθήκευση σε δροσερό,η σκοτεινό μέρος. Το βάμμα πρέπει να κρατήσει μέχρι και 5 χρόνια.

Δοσολογία Ενηλίκων
Κατά την ξαφνική εμφάνιση της γρίπης και του κρυολογήματος τα συμπτώματα, αρχίζετε να παίρνετε ένα κουταλάκι του γλυκού 01.04 με 01.02 από το βάμμα κάθε 30 λεπτά έως μία ώρα, μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.
Δοσολογία Παιδιού
Θα ήθελα να συστήσω τον υπολογισμό της δόσης ενός παιδιού  Προσθήκη 12 έως την ηλικία του παιδιού στη συνέχεια να διαιρέσει / ηλικία του, με αυτόν τον αριθμό. Για παράδειγμα, η κόρη μου είναι 6 συνέπεια, ο υπολογισμός που θα χρησιμοποιήσω είναι 6.18 = 0.33 θα δώσει το 33% της δόσης ενός ενήλικα.

Related posts: