ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Η Πρόληψη του καρκίνου Μειώνει τον κίνδυνο

ΕΝΑ Α.Ε. ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ πρόληψης καρκίνου ΓΙΑ τις Γυναίκες
Η. εύρεση ΤΟΥ καρκίνου βελτιώνει νωρίς τις πιθανότητες επιτυχούς θεραπείας ΚΑΙ μακροπρόθεσμη Επιβίωση.

Ψάξτε για:

εξογκώματα, πληγές έλκη σταθεροποιημένης αλόης ΠΟΥ ΔΕΝ επουλώνονται
ασυνήθιστες Αλλαγές ΣΤΟ στήθος σας – εξογκώματα, πάχυνση, ασυνήθιστες εκκρίσεις, οι θηλές που ξαφνικά περίστροφοντε προς τα μέσα, αλλαγές στο σχήμα, ΤΟ Χρώμα σταθεροποιημένης αλόης ασυνήθιστο πόνο
βήχα, εμφάνιση αίματος, σταθεροποιημένης αλόης βραχνάδα ΠΟΥ τριγυρίζει
απώλεια βάρους ΠΟΥ ΔΕΝ Μπορει ΝΑ εξηγηθεί
οποιαδήποτε απώλεια Αίματος, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ μερικά σημεία ΜΕΤΑΞΥ Των περιόδων σταθεροποιημένης αλόης Μετα ΤΗ διακοπή
Ελιές ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ αλλάξει σχήμα, ΤΟ Μέγεθος σταθεροποιημένης αλόης ΤΟ Χρώμα σταθεροποιημένης αλόης ΜΙΑ φλεγμονή Η. πληγή ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ δέρματος έχει επουλωθεί
Αίμα ΣΕ ΜΙΑ Κίνηση ΤΟΥ εντέρου
μόνιμες αλλαγές στις συνήθειες της τουαλέτας, σταθεροποιημένης αλόης
επίμονο κοιλιακό άλγος σταθεροποιημένης αλόης φούσκωμα. Τα συμπτώματα συχνά σχετίζονται με πιο συχνές, λιγότερο σοβαρά προβλήματα υγείας. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε ασυνήθιστες αλλαγές, ή τα συμπτώματα επιμένουν, επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Ελέγξτε για πρώιμο καρκίνο του μαστού

Αν είστε άνω των 40 ετών θα μπορεί να έχει μια ελεύθερη μαστογραφία (ακτινογραφία μαστού) κάθε δύο χρόνια. Οι μαστογραφίες ψάξουν για πρώιμους καρκίνους του μαστού σε γυναίκες χωρίς συμπτώματα.

Τακτικές μαστογραφίες μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του μαστού κατά 25%, ιδιαίτερα των γυναικών στην ηλικιακή ομάδα 50-69 ετών, για τους οποίους όφελος είναι υψηλότερο.

Καντε μια τακτικά το τεστ Παπανικολάου

Έχετε ένα Τεστ Παπανικολάου κάθε δύο χρόνια από την ηλικία των 18 ετών, ή εντός ενός ή δύο ετών από όταν είσθε σεξουαλικά ενεργοί. Το Τεστ Παπανικολάου μπορεί να ανιχνεύσει πρόωρες αλλαγές στα κύτταρα του τραχήλου της μήτρας,. Έως και 90 τοις εκατό Των καρκίνων ΤΟΥ τραχήλου Μπορει ΝΑ προληφθεί ΜΕΣΩ τακτικών Τεστ Παπανικολάου.

Οι γυναίκες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα εμβόλιο που μπορεί να προστατεύσει ενάντια στην αιτία των περισσότερων καρκίνων του τραχήλου, των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Ωστόσο, τα εμβόλια δεν προστατεύουν από όλους τους τύπους του HPV που προκαλούν καρκίνους του τραχήλου της μήτρας, ως εκ τούτου, όλα τα εμβολιασμένα γυναίκες και θα χρειάζονται ακόμη τακτικά τεστ Παπανικολάου.

Δεν υπάρχουν δοκιμασίες διαλογής για ωοθήκες, της μήτρας, του ενδομητρίου, του αιδοίου ή του κόλπου καρκίνων. Ευτυχώς, αυτοί οι καρκίνοι είναι πολύ σπάνιοι. Να είστε ενήμεροι για το τι είναι φυσιολογικό για σας και αν παρατηρήσετε οποιεσδήποτε αλλαγές ή συμπτώματα που επιμένουν, επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Ρωτήστε ΓΙΑ εξέταση ΓΙΑ ΤΟΥ καρκίνο εντέρου
Η. έγκαιρη ανίχνευση καρκίνου ΤΟΥ ΤΟΥ εντέρου βελτιώνει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχούς θεραπείας. Ο κίνδυνος για καρκίνο του εντέρου αυξάνεται με την ηλικία. Αν είστε άνω των 50 ετών, θα πρέπει να ελέγχονται για καρκίνο του εντέρου κάθε δύο χρόνια.

Μερικοί άνθρωποι έχουν γνωστούς παράγοντες κινδύνου που τους θέτουν σε αυξημένο κίνδυνο. Αν το κάνετε, ο γιατρός σας θα σας μιλήσω για την τακτική παρακολούθηση.

Τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο για καρκίνο

Σταματήστε το κάπνισμα – Καρκίνος πνεύμονα ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η. Κύρια αιτία Το Θανάτου ΑΠΌ καρκίνο στις Γυναίκες
προστατεύσετε ΤΟΝ εαυτό σας ΑΠΌ ΤΟΝ ήλιο
Μείνετε ΣΕ Φόρμα – στόχο ΓΙΑ ΕΝΑ Α.Ε. υγιές σωματικό Βάρος
Μετακινήστε ΤΟ Σώμα σας – να είναι σωματικά δραστήριες για τουλάχιστον 30 λεπτά τις περισσότερες ή όλες τις ημέρες.
Τρώτε για την υγεία σας – επιλέξτε μια ποικίλη διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά και να περιορίστε την πρόσληψη κόκκινου κρέατος.
Αποφύγετε ή να περιορίσει το αλκοόλ – όχι περισσότερα από δύο ποτά την ημέρα (συνιστάται από το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας ) και δοκιμάστε μία ή δύο ημέρες χωρίς αλκοόλ την εβδομάδα. Να θυμάστε, αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

 

www.cancerscreening.gov.au

πηγη

http://www.cancer.org.au/preventing-cancer/reduce-your-risk/get-checked-women.html

Related posts:

test