ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Συμπληρωματικές και εναλλακτικές δίαιτες
Πολλές θεωρίες υπάρχουν για το αν η διατροφή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της εμφάνισης του καρκίνου του μαστού ή να συμβάλουν στην πρόληψή του  Οι άνθρωποι με καρκίνο του μαστού συχνά επιλέγουν να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής τους για να βελτιώσουν τις πιθανότητές τους να παραμείνουν καλά, αλλά λίγα είναι γνωστά για το κατά πόσον οι αλλαγές αυτές θα  βελτιώσουν τα αποτελέσματα.

Επιπλέον, ορισμένες συμπληρωματικές ή εναλλακτικές δίαιτες μπορεί να είναι περιοριστικες  και μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών ή επιπλοκές, όπως η αναιμία (έλλειψη ερυθρών αιμοσφαιρίων) ή οστεοπόρωση.

Εάν σκέφτεστε  να αλλάξει η διατροφή σας ή θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για τις διάφορες δίαιτες, θα πρέπει να μιλήσετε σε μια  ειδική ομάδα  η  μπορείτε να ζητήσετε να δείτε έναν διαιτολόγο.

Η προσέγγιση του Μπρίστολ προς την υγιεινή διατροφή

Η δίαιτα του Μπρίστολ είναι μέρος του Καρκίνου Penny Brohn πρόγραμμα στην Φροντίδα   φροντίδας και   θεραπεία  Τόσο το πρόγραμμα οσο και   η διατροφή ως στόχο εχει να βοηθήσει τους ανθρώπους  για να τους θεραπεύσει. Η δίαιτα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να σκέφτονται θετικά  και να τρώνε  τρόφιμα, κατά προτίμηση βιολογικά, τα οποία είναι χαμηλά σε λιπαρά
με λίγο ή καθόλου αλάτι, ζάχαρη ή διεγερτικά όπως η καφεΐνη ή αλκοόλ.

Γαλακτοκομικά χωρίς δίαιτα

Αυτή η δίαιτα  βασίζεται στην υπόθεση ότι οι άνθρωποι που ζουν σε χώρες που δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα στο πλαίσιο της τακτικής διατροφή τους (όπως η Κίνα) έχουν λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού. Ενώ υπάρχουν υποστηρικτές της θεωρίας ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα προκαλούν καρκίνο του μαστού, δεν υπάρχουν πειστικά, υψηλής ποιότητας μελέτες για την υποστήριξη αυτής. Να θυμάστε ότι τα γαλακτοκομικά τρόφιμα είναι μια σημαντική πηγή ασβεστίου, σημαντικό για την υγεία των οστών.

Σε μια διαιτα χωρις γαλακτοκομικά  τα αντικατασταθεί με σόγια ή άλλες εναλλακτικές λύσεις. Η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων είναι επίσης περιορισμένη.

Μακροβιοτική

Αυτή η διατροφή είναι μια ολιστική προσέγγιση που βασίζεται στην κινεζική αρχή του yin και του yang. Τα τρόφιμα που χαρακτηρίζονται ως είτε yin είτε yang καταναλώνεται ομοιόμορφα για να εξισορροπήσει θετικές και αρνητικές ενέργειες του σώματος. Αυτή η δίαιτα είναι πλούσια σε σιτηρά ολικής αλέσεως και χαμηλή σε λιπαρά και πρωτεΐνες.

Gerson διατροφή

Με στόχο να αποτοξινώσει το σώμα, τη διατροφή Gerson είναι μια διατροφή που βασίζεται  σε εναλλακτική θεραπεία. Αποτελείται από ακατέργαστα και βιολογικά τρόφιμα, με  χυμούς και κλύσμα  καφέ. Οι υποψήφιοι αυτής της δίαιτας υποστηρίζουν ότι μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο, αλλά δεν υπάρχουν αξιόπιστα επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτό.

πηγη

.breastcancercare.org.uk

Related posts:

test