ΕΝΖΥΜΟ BROMELAIN ΚΑΙ ΑΝΑΝΑΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Bromelain
Άλλες κοινή ονομασία (ες): ένζυμο ανανά, ΑΠΟ εκχύλισμα ανανά
Επιστημονική / ιατρική ονομασία πρωτεολυτικού ενζύμου, κυστεΐνη-πρωτεϊνάσης,   Περιγραφή ΤΟ Bromelain είναι ένα φυσικό ένζυμο που βρίσκεται στα φρούτα και στέλεχος του ανανά, ενός τροπικού φρούτου απο την Κεντρική και Νότια Αμερική, προωθείται συστηματικά ως εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των κοινών της φλεγμονής και του καρκίνου.

Μερικές μελέτες έχουν προτείνει οτι η βρομελίνη μπορεί να έχει κάποια επίδραση στη λειτουργία του ανοσοποιητικού και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κακής επιπτώσεις ορισμένων τύπων της χημειοθεραπείας

Πρόωρες  μελέτες εξέτασαν επίσης την πιθανή χρήση των βρομελίνη για τους ιστούς που έχουν καταστραφεί από εγκαύματα, ως χωνευτικό ένζυμο, καθώς και για τη θεραπεία της διάρροιας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιστημονικές μελέτες που έχουν εξετάσει αν βρομελίνη συρρικνώνει όγκους, ή παρατείνεται στη διάρκεια ζωής των ατόμων με καρκίνο.

Χρήση

Υποστηρικτές ισχυρίζονται ότι η βρομελίνη μειώνει το πρήξιμο και την φλεγμονή που σχετίζεται με τους τραυματισμούς μαλακών ιστών. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν επίσης ότι το ένζυμο είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για μια σειρά  από πεπτικά προβλήματα, διότι τονώνει τους μύες των εντέρων. Ορισμένοι επαγγελματίες ισχυρίζονται ανακουφίζει από τον πόνο και τη φλεγμονή που προκαλείται από κοινές διαταραχές, όπως η αρθρίτιδα και το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα και  αναστέλλει την ανάπτυξη των κυττάρων του καρκίνου όταν συνδυάζεται με χημειοθεραπεία

Η βρομελίνη έχει χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες χρόνια στην λαϊκή ιατρική ως χωνευτικό και  για βοήθεια για την αντιμετώπιση της φλεγμονής και άλλα προβλήματα υγείας. Χριστόφορος Κολόμβος βρέικε τον ανανά στο νησί της Γουαδελούπης το 1493 και έφερε πίσω στην Ισπανία. Μέχρι το 1600, ήταν πολύ δημοφιλής στην Ευρώπη. Το δέκατο έκτο και δέκατο έβδομο αιώνα, ήταν τα φυτά που διανέμονται στις Νήσους του Ειρηνικού, την Ινδία και την Αφρική. . Ο Ανανάς καθιερώθηκε για πρώτη φορά ως εμπορική καλλιέργεια στη Χαβάη το 1885 Πρόσφατα, βρομελίνη έχει διερευνηθεί για ιατρικές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών αντι-δραστηριότητα του καρκίνου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ γνωστά επιστημονικά ΔΕΔΟΜΕΝΑ Σχετικά ΜΕ τις επιπτώσεις Της βρομελίνη Σχετικά ΜΕ ΤΗΝ Επιβίωση  ΤΗΝ Ποιότητα Ζωής Της ΣΕ ανθρώπους ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ καρκίνο

Ο αριθμός Των εργαστηριακών ΚΑΙ ΟΙ Μελέτες ΣΕ Ζώα δείχνουν Ότι Η. βρομελίνη μπορει ΝΑ βοηθήσει ΣΤΗΝ αντιμετώπιση Της διάρροιας ΠΟΥ σχετίζονται ΜΕ ΤΑ Λοιμώξεις οφέλη της υγείας για τους ανθρώπους δεν έχει αποδειχθεί. Φαίνεται επίσης να συμβάλει στην διατήρηση των αιμοπεταλίων στο αίμα από να προσκολληθούν μεταξύ τους, η οποία με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή σχηματισμού θρόμβων Αν και των ζώων οι εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι είναι δυνατό για ορισμένες από αυτές τις χρήσεις,, ομως περαιτέρω μελέτες είναι αναγκαίες για να διαπιστώσει εάν τα αποτελέσματα ισχύουν και για τους ανθρώπους. Η Γερμανική Επιτροπή ενέκρινε βρομελίνη που πρέπει να χρησιμοποιείται με άλλες θεραπείες για οίδημα ή φλεγμονή της μύτης και κόλπων που προκαλείται από την χειρουργική επέμβαση. Μερικές μελέτες έχουν προτείνει ότι η βρομελίνη μπορει να επιταχύνει τον χρόνο επαναφοράς Μια ανασκόπηση του 2006, 3 μελέτες με βρομελίνη πρότεινε ότι μπορεί να βοηθήσει την ανακούφιση των συμπτωμάτων της ιγμορίτιδας. . Μελέτες σχετικά με ς τους τραυματισμούς και τον μυϊκό πόνο έχουν δείξει επίσης ανάμεικτα αποτελέσματα . μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Ορισμένες κλινικές δοκιμές που η βρομελίνη σε σύγκριση με τη συνήθη θεραπεία βρήκαν λιγότερο αποτελεσματικές, ενώ άλλοι το ανέφεραν ως πιθανή εναλλακτική λύση. Απαιτείται περισσότερη έρευνα.

 

πηγη

www.cancer.org

διάβασε επίσης

ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΟ 500%ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΗΧΑ

Related posts: