ΦΑΛΑΚΡΑ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Όλες εκείνες τις τροφές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε δυνατά και υγιή μαλλιά ή να περιορίσετε την τριχόπτωση.

Πρωτεϊνη: ψάρια, αυγά και αμύγδαλα

Οι τρίχες εμπεριέχουν πρωτεϊνη και γι αυτό είναι πολύ λογικό να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε πρωτεϊνη αν θέλουμε να διατηρήσουμε την καλή υγεία των μαλλιών μας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πώς θα πρέπει να τρώμε μια μπριζόλα κάθε μέρα… Οι τροφές που είναι πλούσιες σε λίπος ανεβάζουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης που έχει άρρηκτα συνδεθεί με την απώλεια μαλλιών.

Επιλέξτε επομένως τροφές πλούσιες σε πρωτεϊνη από την μια αλλά «φτωχές» σε λίπη από την άλλη, όπως είναι τα ψάρια, το κοτόπουλο, τα τυριά με χαμηλά λιπαρά, τα αυγά, τα αμύγδαλα, τα φασόλια και το γιαούρτι. Το γάλα από σόγια και το τόφου είναι επίσης έξυπνες επιλογές.
Σίδηρο: σταφίδες, λαχανικά και δημητριακά

Ο σίδηρος παίζει σημαντικό ρόλο στην παρασκευή αιμοσφαιρίνης, το συστατικό εκείνο του αίματος που μεταφέρει το οξυγόνο στους ιστούς και τα όργανα του σώματος. Όταν η αιμοσφαιρίνη μας βρίσκεται σε φυσιολογικά, υγιή επίπεδα, το οξυγόνο μοιράζεται ομοιόμορφα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς το κρανίο λαμβάνει επαρκή ποσότητα αίματος, που συντελεί στην καλή και υγιή ανάπτυξη της τρίχας. Προσθέτοντας τροφές με περισσότερο σίδηρο στη διατροφή μας δίνουμε ώθηση στις διαδικασίες της αιμοσφαιρίνης, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για υγιή μαλλιά. Προτιμήστε τις σταφίδες, τον χυμό κεράσι, τα αυγά, τα φυλλώδη λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Να θυμάστε πώς η βιταμίνη C, βοηθά την απορρόφηση σιδήρου, γι αυτό φρούτα όπως τα πορτοκάλια, οι φράουλες και εσπεριδοειδή όπως τα λεμόνια δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από τη διατροφή σας.

Πυρίτιο: φασόλια, πιπεριές και πατάτες

Αν ο σκοπός σας είναι να εμποδίσετε την άτακτη φυγή των τριχών από το κεφάλι σας, τότε θα πρέπει να λάβετε δραστικά μέτρα. Ένα από αυτά ακούει και στο όνομα πυρίτιο, ένα συστατικό που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να απορροφά πιο αποτελεσματικά βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Τροφές πλούσιες σε πυρίτιο είναι τα φασόλια, τα αγγούρια (με τη φλούδα), οι κόκκινες και πράσινες πιπεριές και οι πατάτες. Θυμηθείτε να καταναλώνετε τις τροφές αυτές ωμές ώστε να επωφελείστε άμεσα από τα θρεπτικά συστατικά τους.

 

πηγη

http://www.clickatlife.gr

Related posts:

test