ΦΙΑΧΝΩ ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΟ ΜΟΝΗ ΜΟΥ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Θα δούμε παρακάτω μερικά εντομοαπωθητικά μίγματα με αιθέρια έλαια και το πως μπορούν να εφαρμοστούν:
1) Εντομοαπωθητικό σπρέυ σώματος
15 σταγόνες σιτρονέλλα
10 σταγόνες λεβάντα
10 σταγόνες ευκάλυπτος
5 σταγόνες λεμονόχορτο
σε  45 γραμμάρια ανθόνερο Γεράνι  και 45 γραμμάρια αλκοόλ.

Η διαδικασία: Διαλύουμε τα αιθέρια έλαια στο αλκοόλ και αφήνουμε το μείγμα να κάτσει για μερικές ώρες. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ανθόνερο, ανακινούμε καλά και φιλτράρουμε το μείγμα με χάρτινο φίλτρο σε καθαρό μπουκάλι.
Το σπρέι αυτό είναι ιδανικό για όλο το σώμα και έχει αρκετά αποτελεσματική δράση. Απαγορεύεται η χρήση του σε παιδιά και σε όσους έχουν αλλεργική αντίδραση σε κάποιο από τα παραπάνω αιθέρια έλαια.
Το ίδιο μίγμα αιθερίων ελαίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μια απαλή λοσιόν σώματος (100 γραμμαρίων).
2) Εντομοαπωθητικό τζελ
10 σταγόνες γεράνι
10 σταγόνες λεβάντα
2 σταγόνες θυμάρι
3 σταγόνες λεμόνι
σε 30 γραμμάρια τζελ αλόε βέρα και 10 γραμμάρια αμυγδαλέλαιο .

Η διαδικασία: αναμιγνύουμε τα αιθέρια έλαια στο αμυγδαλέλαιο και στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο τζελ αλόης ανακατεύοντας καλά. Εφαρμόζεται σε όλα τα σημεία που είναι εκτεθειμένα στα τσιμπήματα.  Απαγορεύεται η χρήση του σε παιδιά και σε όσους έχουν αλλεργική αντίδραση σε κάποιο από τα παραπάνω αιθέρια έλαια.
Άλλα αιθέρια έλαια που θεωρούνται εντομοαπωθητικό είναι: δενδρολίβανο, βασιλικός, παλμαρόζα, κέδρος, κανέλα, μέντα.
Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορους συνδυασμούς, με μεγάλη προσοχή όμως στις δοσολογίες των “δύσκολων” αιθερίων όπως το θυμάρι, ο βασιλικός, η κανέλα και η μέντα.

πηγη

http://ftiaxnokallyntika.gr

Related posts: