ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Ευεργετικα αποτελέσματα των διαιτητικών ινών στην πρόληψη της παχυσαρκίας και των ασθενειών
Σύμφωνα με μια ενημερωτική ανασκόπηση στην Αμερική τον Μάρτιο του 2005, αποκαλύπτει ισχυρή υποστήριξη στις διαιτητικών ινών που εμπόδιζε την παχυσαρκία,τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, τον διαβήτη, την υπέρταση, ακόμα και καρκίνο
Η Διαρκής Έρευνα για την τροφική πρόσληψη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 δείχνει συνήθως οτι η πρόσληψη διαιτητικών ινών , σε λιγότερο από 20 γραμμάρια ημερησίως για τους άνδρες και λιγότερο από 15 γραμμάρια ανά ημέρα για τις γυναίκες. Στην έκδοση του Σεπτεμβρίου 2005 της Εφημερίδας της Αμερικής Διαιτητικές σύνδεσης, οι ερευνητές μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες των ενηλίκων ηλικίας από 20 έως 59 ετών.
Σε αυτή την εξέταση, διαπιστώθηκε ότι μόνο το πέντε τοις εκατό από αυτούς που περιλαμβάνονται στο δείγμα που καταναλώνονται την κατάλληλη ποσότητα των ινών. Διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες, ιδίως με το χαμηλότερο ανάστημα και υψηλότερη πρόσληψη λίπους είχε τη μεγαλύτερη αύξηση σε κίνδυνο να γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, συγκριτικά με τα άτομα που καταναλώνουν χαμηλά σε λιπαρά διατροφή. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτόν τον μήνα στην Εφημερίδα της Ethnopharmacology, οι ερευνητές μελέτησαν τις επιπτώσεις των ινών ως συμπλήρωμα διατροφής και φαρμακευτική θεραπεία σε ασθενείς με διαβήτη. Σαράντα εννέα ασθενείς που είχαν επιλεγεί τυχαία για να λάβουν περίπου 10 γραμμάρια την ημέρα των ινών περίοδο οκτώ εβδομάδων της δοκιμής. Όλοι οι ασθενείς συνέχισαν τη χαρακτηριστική θεραπεία. Στο τέλος της μελέτης, διαπιστώθηκε ότι το σάκχαρο του αίματος νηστείας και αιμοσφαιρίνη Α1γ (ένα μέτρο ελέγχου της γλυκόζης του αίματος σε αρκετές εβδομάδες) έδειξε σημαντική μείωση Επιπλέον, αυτοί που έλαβαν αγωγή είχε μια σημαντική αύξηση της HDL χοληστερόλης (καλή χοληστερόλη), παράλληλα με τη σημαντική μείωση της LDL / HDL ratio. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα αποτελέσματα έδειξαν ανάστημα για τα άτομα με διαβήτη τύπου ΙΙ ήταν ασφαλής και καλά ανεκτή και η βελτίωση της γλυκαιμικό έλεγχο.
Ένα άλλο άρθρο στην έκδοση του Οκτωβρίου 2005 του περιοδικού «όρεξη»:
Οι ερευνητές από τη Φινλανδία μελέτησε τις συναισθηματικές πτυχές ορισμένων τροφών σε περισσότερους από 8.600 άνδρες και γυναίκες που γεννήθηκαν το 1966. Διαπιστώθηκε ότι μια απαισιόδοξη στάση είχε σημειωθεί σε αυτά τα άτομα που καταναλώνονται σπάνια ποσότητες τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ των ανδρών και των γυναικών στο ανώτερο ποσοστό αισιοδοξίας έχουν περισσότερες πιθανότητες να τρώνε φρέσκα λαχανικά και τις σαλάτες, τα μούρα, τα φρούτα, τα τυριά με χαμηλά λιπαρά σάλτσα και σαλάτα. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η έλλειψη αισιοδοξίας φάνηκε να συνδέεται με το σύμπλεγμα της ανθυγιεινής διατροφής και άλλων συνηθειών.
* Προφανές όφελος των επαρκή πρόσληψη ινών σε ό, τι αφορά τη μείωση του κινδύνου για την ανάπτυξη όγκων του παχέος εντέρου σε.

• Η επαρκής πρόσληψη φυτικών ινών θα βοηθήσει το σώμα σας να βελτιώσει τις κινήσεις του εντέρου σας και στη συνολική εντερικής υγείας.μπορεί να συμβάλει στην προστασία από πολλές ασθένειες του πεπτικού συστήματος μέσω της βελτίωσης των λειτουργιών και διαχείρισης βάρους Μετά επεκτάθηκε η μελέτη της επιστήμης γύρω από διαιτητικές φυτικές ίνες και ανθρώπινο μεταβολισμό, στις 2 Σεπτεμβρίου, 2005, το Συμβούλιο Τροφίμων και Διατροφής (FNB) του Ινστιτούτου Ιατρικής (ΙΟΜ) των Εθνικών Ακαδημιών Αμερικής . Οι μελέτες αυτές έχουν δείξει ότι η επαρκής πρόσληψη διαιτητικών ινών του παχέος εντέρου σχετίζεται με την υγεία, την υγιή επίπεδα του σακχάρου του αίματος και της καρδιακής υγείας.

Η νέα σύσταση του άνω Ιστιντούτου είναι 38 γραμμάρια ανά ημέρα για τους άνδρες και 25 γραμμάρια ανά ημέρα για τις γυναίκες μέχρι την ηλικία των 50 ετών.

Πηγή
Fiber’s Benefits Go Well Beyond Healthy Digestion Fiber τα οφέλη του ξεπερνούν κατά πολύ υγιή πέψη

Related posts: