ΓΑΥΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Γαυράκι ή σαρδελάκι παστό
Περιγραφή
Εύκολη, γνωστή συνταγή για μεζεδάκι ή για να συνοδεύσουμε όσπρια.

 

Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό ψάρια μικρά, γαύρο ή σαρδέλα
μισό κιλό αλάτι ημίχοντρο.
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Με θαλασσινά
Μέθοδος
Χωρίς μαγείρεμα
Διατροφή
Με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο
Χωρίς γλουτένη
Πλούσια σε ω-3 λιπαρά
Δυσκολία
Εύκολο
Μέχρι 4 υλικά
Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα ψάρια πολύ καλά, εντόσθια, κεφάλια και το εξωτερικό. Τα πλένουμε τα στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Στο τάπερ βάζουμε μια στρώση αλάτι και πάνω μια στρώση ψάρια στη σειρά. Μετά πάλι αλάτι και μια στρώση ψάρια, κάθετα από την πρώτη. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια, με αλάτι πάνω πάνω.
Κλείνουμε το τάπερ και το αφήνουμε για ένα μήνα, για να ψηθεί το ψάρι.
Για να τα φάμε βγάζουμε όση ποσότητα θέλουμε, τα πλένουμε και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να ξαλμυρίσουν λίγο.
Ρίχνουμε λάδι και λεμόνι και σερβίρουμε.
Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε όπως είναι στο τάπερ μέχρι να τα χρειαστούμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν ανοίξουμε το μπωλ, θα δούμε μετά από ένα χρονικό διάστημα, ότι έχει μέσα υγρά. Αυτά τα υγρά δεν τα αδειάζουμε γιατί τότε θα στεγνώσουν τα ψάρια και δεν θα τρώγονται. Δεν χρειάζεται ψυγείο. Αρκεί να μην είναι σε πολύ ζεστό μέρος. Ας πούμε σε ένα δροσερό μέρος του σπιτιού.

πηγη

sintagespareas.gr/

Related posts: