ΥΓΙΕΣΤΕΡΗ ΖΩΗ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΚΑΛΙΚΟ ΠΟΤΟ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Συμπτώματα και ασθένειες που προκαλούνται από την υπερβολική οξύτητα του Σώματος

Η χρόνια κόπωση
Καρκίνος
Καρδιακή νόσος
αρτηριοσκλήρωση
Υψηλή αρτηριακή πίεση
Διαβήτης
Αρθρίτιδα
Αρθρίτιδα
νεφρική νόσο
Άσθμα
Αλλεργίες
Ψωρίαση και άλλες δερματικές παθήσεις
Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ),
παλινδρόμηση οξέος δυσπεψία & οξύ
Διάρροια
Ναυτία
παχυσαρκία
των δοντιών και των ούλων ασθένειες
οστεοπόρωση

Όπως και με τόσα πολλά προβλήματα υγείας, η αιτία ανάγεται στο πώς το σώμα  μας ήταν προσαρμοσμένο στον ανθρώπινο  περιβάλλον  που χρησιμοποιείται για να ζούμε, και με ποιο τρόπο διατροφής το σώμα μας επαρκώς  να έχει  προσαρμοστεί σε αυτές τις αλλαγές. Στη σύγχρονη ζωή, τρώμε πολλά  τρόφιμα που προκαλούν τοξίνωση  στο σώμα

Δεν είναι το pH των τροφίμων που είναι σημαντικό – είναι το pH που απορροφάται με το φαγητό  και είναι πέψη που έχει σημασία. Κοιτάξτε τη λίστα αλκαλοποιητών τροφίμων  στο τέλος αυτού του άρθρου και θα παρατηρήσετε ότι τα εσπεριδοειδή όπως τα λεμόνια είναι π πολύ όξινα, όταν τρώγονται.

Εδώ είναι το σενάριο: Το σώμα σας πρέπει να διατηρήσει ένα επίπεδο του pH κοντά στο 7.365 για να ζήσει και γι ‘αυτό θα κάνει τα πάντα και ό, τι μπορεί να το πράξει. Αν τρώτε αλκαλικές τροφές που αλκαλιζουν το σώμα, τότε κρατώντας ενα ελαφρώς αλκαλικό pH είναι εύκολο. Αν τρώτε όξινα κυρίως τρόφιμα  θα αναπτύξει υπερβολική οξύτητα, ή «. Οξέωση» για την αντιμετώπιση οξέωση, το σώμα σας πρέπει να εργαστεί σε οποιαδήποτε από τις εξής αυτούς τρεις τρόπους:

Θα πρέπει,

1) Να  αποβάλλει την περίσσεια του οξέος μέσω των ούρων, μέσω του δέρματος, ή μέσω άλλης οδού,

2)  Να εναποθέτει το οξύ κάπου στο σώμα ή

3)Με  την εξουδετέρωση της περίσσειας του οξέος με αλκαλικά μέταλλα, τα οποία μπορεί να έχει για την εξαγωγή από τα οστά σας.

Έκκριση του περισσεύματος οξέος

Μεγάλο μέρος  του οξέος απομακρύνεται από το αίμα από τα νεφρά και στη συνέχεια θα  ξεπλυθεί με τα ούρα. Ένα άλλο  είναι μέσω του δέρματος. Όμως, η εξάλειψη  με περίσσεια του οξέος μέσω του δέρματος μπορεί είτε να προκαλέσει ή να επιδεινώσει ορισμένες δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση.

Η αποθήκευση της περίσσειας του οξέος

Όταν το σώμα όταν αποθηκεύει  το περίσσευμα του οξέος, θα δημιουργήσει είτε νέα λιποκύτταρα να τα κρατά με ασφάλεια, ή μπορεί να αποθηκεύουν το οξύ σε άλλους χώρους, όπως στις αρθρώσεις σας (που προκαλεί την   αρθρίτιδα) ή στους πνεύμονες (προκαλώντας ΧΑΠ ή Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια) . Σε περίπτωση που το σώμα σας  το αποθηκεύει εξαρτάται από την κληρονομικότητα και ίσως, όπου το σώμα σας είναι πιο αδύνατο.  Αν γίνει ποιο αλκαλικό  το σώμα σας, το σώμα σας θα απελευθερώσει την περίσσεια του οξέος και θα δείτε βελτίωση στο πρόβλημα σας, και ακόμη και στην περιφέρεια της μέσης σας!

Η εξουδετέρωση της περίσσειας του οξέος

Όπως αναφέρθηκε, το σώμα σας θα προσπαθήσει να εξουδετερώσει  το περίσσευμα του οξέος με το αλκαλοποιητών ορυκτών που διαθέτει – αν όχι από τη διατροφή σας, τότε από τα οστά και τα δόντια σας. Ο καθένας ξέρει για την οστεοπόρωση, την αργή απώλεια της οστικής πυκνότητας και τη δύναμη που οδηγεί πολλούς ηλικιωμένους ανθρώπους να υποφέρουν με  θραύση των οστών. Πολλοί από εκείνους που έχουν  κάταγμα ισχίου αργότερα πεθαίνουν από επιπλοκές . Μπορούμε εύκολα να πούμε ότι η χρόνια υπερβολική οξύτητα ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στην απώλεια της υγείας των οστών η οποία οδήγησε στην κάταγμα του ισχίου και στη συνέχεια,σε θανατηφόρες επιπλοκές. Αν είναι συνήθης πρακτική να αλκαλιζετε το σώμα, θα μπορούσαμε για την πρόληψη της οστικής απώλειας, καθώς και πολλά άλλα θέματα υγείας, και πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να απολαμβάνουν μεγαλύτερη και υγιέστερη ζωή.

Οξέωση 

Ρίξτε μια καλή ματιά στον κατάλογο των ασθενειών και των συνθηκών που η πολύ οξύτητα προκαλεί ή συμβάλλει

Καρκίνος: Υπερβολικά οξύ στο αίματος δεν μπορούν να μεταφέρουν όσο το οξυγόνο και ο καρκίνος αναπτύσσεται σε περιβάλλον χαμηλού οξυγόνου.
Καρδιαγγειακές παθήσεις: Όξινο αίμα καίει την επένδυση των αιμοφόρων αγγείων και την αντίδραση του οργανισμού είναι να καταθέσει τη χοληστερόλη, σαν ένα βάλσαμο χαλαρωτικό, στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.
ΧΑΠ (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια): Το υπερβολικό οξύ είναι αποθηκευμένο στους πνεύμονες.
Αρθρίτιδα: οξύ περίσσεια αποθηκεύεται στις αρθρώσεις.
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Το στομάχι τους παφλασμούς  με οξύ επάνω στο λαιμό προκαλώντας επώδυνη καύση και σε μεγάλο βαθμό την αύξηση του κινδύνου καρκίνου του οισοφάγου.
Παχυσαρκία: Όλο και περισσότερο λιπώδη ιστό έχει δημιουργηθεί για να αποθηκεύσετε το οξύ και η αύξηση του σωματικού βάρους οδηγεί σε άλλα προβλήματα υγείας.
Η μόνη πραγματική λύση είναι η αλκαλοποιηση στο σώμα σας.

Πώς να alkalize σώμα σας: 3 βασικούς τρόπους

1.  Φάτε μια αλκαλική δίαιτα (80% αλκαλοποιητών τρόφιμα και μόνο το 20% όξινων τροφών).

2. Πίνετε πολύ νερό αλκαλοποιητών.Μπορείτε  να πιείτε φρέσκο αλκαλικό νερό μαζί σας όπου κι αν πάτε.

3. Πάρτε αλκαλοποιητών συμπληρώματα.

 

Αλκαλοποιητών και όξινες λίστα τροφων

Πολύ Alkalinizing Τρόφιμα – pH 8,0 – 9,0
9,0   Λεμόνια , καρπούζι 8,5   πεπόνι, Cayenne , αποξηραμένα ημερομηνίες και τα σύκα, λεμόνια, μάνγκο, πεπόνια, παπάγια, μαϊντανός , κάρδαμο, Φύκια, Σπαράγγια, αντίδι, Ακτινίδια, χωρίς ζάχαρη χυμούς φρούτων , Σταφύλια (γλυκά), φρούτα του πάθους, Αχλάδια (γλυκά) , ανανά, σταφίδες, δαμάσκηνα umeboshi, Χυμοί λαχανικών
Μέτρια Τρόφιμα – pH 7,5 – 8,0
8,0   Μήλα, βερίκοκα, τα λάχανα αλφάλφα ,  Αλεύρι , αβοκάντο, μπανάνες (ώριμα), τα μούρα, καρότα, σέλινο, σταφίδα, σύκα & (νωπά), σκόρδο , Φραγκοστάφυλο, Σταφύλια (λιγότερο γλυκά), γκρέιπφρουτ, Γκουάβες, Βότανα (πράσινα φυλλώδη ), μαρούλι (πράσινα), Νεκταρίνι, Ροδάκινα (γλυκά), Αχλάδια (λιγότερο γλυκά), μπιζέλια (νωπά γλυκά), Λωτός, Κολοκύθα (γλυκιά), αλάτι , σπανάκι 7,5   Φύτρα μπαμπού, πράσινα φασόλια, παντζάρια, πιπεριές, Μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι, χαρουπιές, πιπερόριζα (νωπά), Σταφύλια (ξινά), Καλέ, κράμβες σγουρές, Μαρούλι (ανοιχτό πράσινο), πορτοκάλια, παστινάκη, Ροδάκινα (λιγότερο γλυκά), Αρακάς (λιγότερο γλυκός), Πατάτες με το δέρμα, κολοκύθας ( λιγότερο γλυκό), σμέουρο, φράουλα, Σκουός , Γλυκό καλαμπόκι (φρέσκο), Tamari, γογγύλι, Ξύδι (μήλο μηλίτης)
Ελαφρώς Alkalinizing να Ουδέτερη Τρόφιμα – pH 7,0 – 7,5
7,0   Αμύγδαλα , ηλίανθου, κριθαριού-βύνης γλυκαντική ουσία, Καφέ σιρόπι ρυζιού, τα λαχανάκια Βρυξελλών, Κεράσια, Καρύδα (φρέσκια), αγγούρια, μελιτζάνες, Μέλι (ακατέργαστο), πράσα, Miso, μανιτάρια, μπάμιες, Ελιές (δέντρο-ωριμάσει), Κρεμμύδια , ραπανάκι, αλάτι , μπαχαρικά , Taro, Ντομάτες (γλυκές), Ξύδι (γλυκό καστανό ρύζι), κάστανο, Amaranth, Αγκινάρα (σφαίρα), Κάστανα (ξηρό ψητό), κρόκοι αυγού (μαλακό μαγειρεμένα), το γάλα και ορό γάλακτος Κατσίκας ( ακατέργαστη) , Κρένα, Μαγιονέζα, κεχρί, Ελαιόλαδο, Quinoa, ραβέντι, Σουσάμι (σύνολο) , τα φασόλια σόγιας (ξηρό), το τυρί σόγιας, γάλα σόγιας, φυτρωμένοι σπόροι , tempeh, tofu, Ντομάτες (λιγότερο γλυκά)
Ουδέτερο pH 7,0
Βούτυρο (φρέσκα, ανάλατα), Κρέμα (φρέσκια και ακατέργαστο), μαργαρίνη , γάλα (νωπό αγελαδινό) , Έλαια (εκτός από ελιές), Ορός γάλακτος (αγελαδινό), γιαούρτι (απλό)
Ελαφρώς οξέος που αποτελούν την Ουδέτερη Τρόφιμα – pH 7,0 – 6,0
7.0   σιρόπι βύνης κριθαριού, Κριθάρι, πίτουρο, Κάσιους, Δημητριακά (ανεπεξέργαστο με σιρόπι μελιού καρπούς σφενδάμου), καλαμποκάλευρο, Cranberries , φρουκτόζη, μέλι (παστεριωμένο), Φακές, Macadamias, σιρόπι σφενδάμου (ως έχει), Γάλα (ομογενοποιημένο) και τα περισσότερα μεταποιημένα γαλακτοκομικά προϊόντα, μελάσα (un-sulfured οργανικά) , Μοσχοκάρυδο, Μουστάρδα, Φιστίκια, ποπ κορν και το βούτυρο (απλό), ρύζι ή κράκερ σίτου (ανεπεξέργαστο), σίκαλης (σιτηρά), το ψωμί σίκαλης (οργανικό φυτρώσει), σπόροι (κολοκύθα & ηλιέλαιο ), καρύδια, μούρα, καρύδια Βραζιλίας, Βούτυρο (αλατισμένο), τυριά (ήπια και εύθρυπτο) , κράκερς (ανεπεξέργαστο σίκαλη), τα ξερά φασόλια (mung, Adzuki, φασόλια garbanzo) , Ξηρά καρύδα, ασπράδια αυγού, κατσικίσιο γάλα ( ομογενοποιημένο), Ελιές (τουρσί), πεκάν, δαμάσκηνα , δαμάσκηνα , σπέλτα.
Μέτρια οξύ τρόφιμα Μορφοποίηση – pH 6,0 – 6,5
6,0   Κρέμα σιταριού, ψάρια, χυμοί φρούτων με ζάχαρη, σιρόπι σφενδάμου, μελάσα (sulfured), τουρσιά, ψωμιά βρώμης και σίκαλης, Δημητριακά (εμπορική), οστρακοειδή, φύτρο σιταριού, ολόκληρα τα τρόφιμα σιτάρι , κρασί, γιαούρτι (με ζάχαρη) 6,5   Μπανάνες (πράσινο), Φαγόπυρο, Τυριά (απότομη), καλαμπόκι και ρύζι, ψωμί, αυγά, κέτσαπ, μαγιονέζα, βρώμη, ζυμαρικά (ολικής αλέσεως), Ζαχαροπλαστικής (ολικής αλέσεως και μέλι), φιστίκια, πατάτες (χωρίς δέρμα), ποπ κορν (με αλάτι και βούτυρο), Ρύζι (μπασμάτι ή καφέ), σάλτσα σόγιας, Ταπιόκα, ψωμί ολικής αλέσεως (βλαστήσει οργανικά)
Πολύ οξύ τρόφιμα Μορφοποίηση – pH 5,0 – 5,5
5.0Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες 5,5   Βοδινό, ανθρακούχα αναψυκτικά , αλεύρι (λευκό, το σιτάρι) , κατσίκι, αρνί, γλυκά και κέικ από άσπρο αλεύρι, χοιρινό κρέας, ζάχαρη (λευκή), μπύρα , καφέ ζάχαρη , κοτόπουλο, Venison, σοκολάτα, καφές , Γλυκά κουταλιού, Ζελέ, Ποτά , Ζυμαρικά, επιτραπέζιο αλάτι (εκλεπτυσμένη και ιωδιούχου), μαύρο τσάι, την Τουρκία, σιταρένιο ψωμί, λευκό ρύζι, άσπρο ξύδι.

πηγη

www.liveinthenow.com

Related posts:

test