Η ΔΙΑΛΕΙΠΟΥΣΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Διαλείπουσα νηστεία είναι  για αντι-γήρανση: Ενισχύει την ανθρώπινη αυξητική ορμόνη πάνω από 1.000%

Η νηστεία έχει τα οφέλη της αντι-γήρανσης: Μπορεί να επισκευάσει το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών με καρκίνο,και βοηθά την απώλεια βάρους
Creative Commons

nhsteia-karkinos

Η νηστεία μόλις οκτώ ημέρες το χρόνο θα μπορούσε να έχει σημαντικά οφέλη αντι-γήρανσης, ακόμη και για τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς με καρκίνο.

Η έρευνα που διεξάγεται στο USC Davis School of Γεροντολογίας δείχνει ότι η νηστεία για δύο έως τέσσερις ημέρες σε έναν χρόνο μπορούν να αναγεννήσουν ολόκληρο το ανοσοποιητικό σας σύστημα – ειδικά για τους ασθενείς με καρκίνο που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

«Όταν λιμοκτονήσουν, το σύστημα προσπαθεί να εξοικονομήσει ενέργεια, και ένα από τα πράγματα που κάνει είναι να ανακυκλώσει πολλά από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που δεν είναι απαραίτητα, ιδιαίτερα εκείνων  εκείνα που μπορεί να  έχουν υποστεί βλάβη», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης δρ Valter Longo, ένας καθηγητής Γεροντολογίας.

Ανακατασκευζει  ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα ακόμα και κατά τις χημειοθεραπείες

Ο Δρ Longo, δήλωσε ο περιορισμός των θερμίδων μέσω της νηστείας μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελής για τους ηλικιωμένους (των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα εχει  καταστραφεί με την ηλικία) και για τους ασθενείς με καρκίνο που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

«Εάν ξεκινήσετε με ένα σύστημα  που έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό από τη χημειοθεραπεία ή την γήρανση, η νηστεία μπορεί να δημιουργήσει κύκλους, κυριολεκτικά, ένα νέο ανοσοποιητικό σύστημα», είπε.

Οι επιστήμονες είπαν η νηστεία «γυρίζει ένα διακόπτη», και αναγκάζει το σώμα για να σπάσει τα λευκά κύτταρα του αίματος (η οποία προστατεύει το σώμα κατά της νόσου) και την δημιουργία νέων.

«Δίνει το« ΟΚ »για τα βλαστικά κύτταρα να αρχίσουν  να πολλαπλασιαζονται  και για την ανοικοδόμηση  σε ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα. Και τα καλά νέα είναι ότι το σώμα  θα ξεφορτώσει τα μέρη που μπορεί να είναι κατεστραμμένα ή παλιά, τα αναποτελεσματικά μέρη, κατά τη διάρκεια της νηστείας.»
Η νηστεία για μια ολόκληρη ημέρα ή δύο σε έναν χρόνο μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά οι μελέτες δείχνουν μπορείτε να καρπωθούν τα τις  αντι-γήρανσης (και απώλεια βάρους) οφέλη του περιορισμού των θερμίδων μέσω  της διαλείπουσα νηστεία, η οποία καλεί για εναλλασσόμενες ημέρες της σίτισης και της νηστείας .

vegetables

 

ΑΝ  οι υποστηρικτές λένε  στα περιοδικά  η παράλειψη γευμάτων επιταχύνει την απώλεια βάρους με την μείωση της πέψης που σχετίζονται με αιχμές σακχάρου στο αίμα. Η έρευνα δείχνει επίσης οτι η  διαλείπουσα νηστεία μπορεί να προστατεύσει την υγεία του εγκεφάλου και να επιβραδύνει τη γήρανση, περιορίζοντας την οξείδωση  και τις  μεταβολικές τονίζει ότι τα κύτταρα  με βλάβη, η Wall Street Journal ανέφερε.

Σύμφωνα με έρευνα από το Εθνικό Ινστιτούτο Γήρανσης (NIA), διαλείπουσα νηστεία είναι καλύτερα από την  συμβατική δίαιτα για την τροφοδότηση της απώλειας του βάρους,την βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας, και την διατήρηση της άπαχης μυϊκής μάζας. «Ακριβώς όπως η άσκηση κάνει τους μύες ισχυρότερους, η νηστεία κάνει τον εγκέφαλο ισχυρότερο», δήλωσε ο δρ Μαρκ Mattson, επικεφαλής του εργαστηρίου νευροεπιστημών της ΝΙΑ.

Mattson δήλωσε ότι οι χημικές ουσίες που παράγονται από τη νηστεία φαίνεται επίσης να ενισχύουν τις διαθέσεις των ανθρώπων. Mattson και η ομάδα του πραγματοποίησαν μελέτες σε ζώα με Αλτσχάιμερ-παρόμοιες συνθήκες, και διαπίστωσε ότι εναλλάξ ημέρες της νηστείας (συνήθως αυτό σημαίνει περιορισμό των θερμίδων, δεν τρώνε τίποτα) και με  κανονική διατροφή φάνηκε να επιβραδύνει ή ακόμη και να αντιστρέψει την δυσλειτουργία του εγκεφάλου.

Τι περισσότερο, αυτό το μοτίβο  της διαλείπουσας νηστείας βοήθησε τα ζώα στη διατήρηση της άπαχης μυϊκής μάζας τους, ακόμη και δεδομένου ότι ηλικίας – το ακριβώς αντίθετο από ό, τι συμβαίνει τόσο για τα ζώα και τους ανθρώπους, καθώς γερνούν.

Παρόμοια πειράματα που έγιναν σε ανθρώπους (εναλλάξ ημέρες της κανονικής διατροφής και ο περιορισμός των θερμίδων) έδειξαν τα ίδια αποτελέσματα. Ο Δρ Mattson εν λόγω νηστεία για σύντομες χρονικές περιόδους, όπως 16 έως 24 ώρες προκαλεί μια κατάσταση στρες στο σώμα, το οποίο αποκρίνεται με την απελευθέρωση νευροτροφικών πρωτεϊνών που διεγείρουν τους νευρώνες και άλλα κύτταρα.

Ο ηθοποιός Hugh Jackman πιστώνεται πρόσφατα διαλείπουσα νηστεία για τη βοήθεια τον κυματισμό επιτευχθεί το σώμα του Wolverine. Jackman, 45, είπε ΕΑΝ έδωσε, επίσης, περισσότερη ενέργεια και βελτίωση στον ύπνο του. Jackman είπε ότι εμπνεύστηκε για να ακολουθήσει διαλείπουσα νηστείας μετά την ανάγνωση Η 8-Hour Διατροφή από τον David Zinczenko, πρώην editor-in-chief της Υγείας Ανδρών.

Πρωτόκολλο 16/8 διαλείπουσα νηστεία του Hugh περιλαμβάνει κάνει όλα  στο φαγητό του για την ημέρα κατά τη διάρκεια μιας οκτώ ωρών  και στη συνέχεια να μην τρώει καθόλου (εκτός από νερό) για 16 ώρες. Jackman καταναλώνει συνήθως όλες τις θερμίδες του, μεταξύ 10 π.μ. και 18:00. Είναι ένα πρόγραμμα διατροφής που ακολουθεί ακόμα και όταν αυτός δεν είναι εκπαίδευση για έναν ρόλο.

Διαλείπουσα νηστεία προκαλεί απότομο ανέβασμα σε ανθρώπινη αυξητική ορμόνη

Η έρευνα δείχνει ότι οι περιοδικές νηστεία αυξάνει επίσης δραματικά ανθρώπινη αυξητική ορμόνη. Επαναλήψεις από το Intermountain Ιατρικό Κέντρο Heart Institute, δήλωσε άνδρες που  ηταν νηστικοί για 24 ώρες βιώσαν  2,000% σε HGH, ενώ οι γυναίκες είδαν μια αύξηση 1.300%. Οι μελέτες δείχνουν οτι η νηστεία σταθεροποιεί το σακχάρο στο αίμα και βελτιώνει τη χοληστερόλη.

πηγη

http://www.examiner.com/article/fasting-has-anti-aging-benefits-and-can-repair-immune-system-for-cancer-patients

Διαβάστε στο bioathens και άλλα άρθρα γύρω από την νηστεια

Related posts:

test