ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Οι  χειρότερες συνήθειες για την καρδιά σας

από Lisa Zamovsky

Ο καθένας θέλει να έχει μια υγιή καρδιά. Παρόλα αυτά, οι καρδιαγγειακές παθήσεις επηρεάζουν περισσότερους από 1 στους 3 ενήλικες Τα καλά νέα είναι ότι μερικές απλές, καθημερινές συνήθειες μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην ικανότητά σας να ζήσετε ένα  υγιή τρόπο ζωής.

Εδώ είναι οι  χειρότερες συνήθειες για την καρδιά σας, και πώς να τις αποφύγετε.

_watching_tv
Βλέποντας τηλεόραση

Βλέποντας  για ώρες στο τέλος αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου, ακόμη και αν ασκείστε τακτικά. «η άσκηση δεν αντισταθμίζει την ώρα που κάθεστε,» λέει ο Αρμονία R. Reynolds, MD, αναπληρωτής διευθυντής της Κλινικής Καρδιαγγειακής Κέντρο Ερευνών στο NYU Langone Medical Center, στη Νέα Υόρκη. Γιατί; Η έλλειψη της κίνησης μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα στο αίμα των λιπών και των σακχάρων. Ο Δρ Reynolds συμβουλεύει το περπάτημα περιοδικά και, αν είστε στη δουλειά, η όρθιος για να μιλήσετε στο τηλέφωνο.ehthros

Δίωξε   την εχθρότητα και την κατάθλιψη ανεξέλεγκτα

Είστε αισθάνεστε  εχθρική ή εχετε κατάθλιψη;«Εκείνοι που ενδέχεται να εσωτερικεύουν το άγχος είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο? η έρευνα έχει δείξει το όφελος για το γέλιο και την κοινωνική στήριξη, «ο Δρ Reynolds λέει. roxalito-

Αγνοώντας το ροχαλητό

Περισσότερο από μια μικρή ενόχληση, το ροχαλητό μπορεί να είναι ένα σημάδι για κάτι πιο σοβαρό: αποφρακτική άπνοια του ύπνου . Αυτή η διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από την αναπνοή που διακόπτεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, μπορεί να προκαλέσει πίεση του αίματος για να ανεβάσει την πίεση. Οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για την υπνική άπνοια

Η χρήση οδοντικού νήματος

Αν και η ακριβής αιτία είναι άγνωστη, υπάρχει μια ισχυρή σχέση μεταξύ της νόσου των ούλων και της καρδιακής νόσου Εάν δεν  χρησιμοποιητε νήμα, τα βακτήρια- αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν στην ασθένεια των ούλων. Μια θεωρία είναι ότι αυτά τα βακτήρια προκαλούν φλεγμονή στο σώμα. «Φλεγμονή προωθεί όλες τις πτυχές της αθηροσκλήρωσης

monajia
Η απομόνωση(μοναξια)

Οι άνθρωποι με την ισχυρότερη σύνδεση με την οικογένεια, τους φίλους και την κοινωνία εν γένει τείνουν να ζουν περισσότερο και υγιέστερα.

Πάρα πολύ αλκοόλ

Σίγουρα, οι μελέτες δείχνουν μια μικρή ποσότητα αλκοόλ μπορεί να είναι καλό για την καρδιά σας. Δυστυχώς, πάρα πολλά το πολυ αλκοόλ συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο υψηλής πίεσης του αίματος, υψηλά επίπεδα λιπιδίων του αίματος και της καρδιακής ανεπάρκειας. Επιπλέον, οι επιπλέον θερμίδες μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους, μια απειλή για την υγεία της καρδιάς. Εάν πίνετε, να επιμείνουμε σε όχι περισσότερα από δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες, και όχι πάνω από ένα την ημέρα για τις γυναίκες. (Ένα ποτό σημαίνει μια μπύρα 12-ουγγιά ή 4-ουγκιά ποτήρι κρασί).

Υπερφαγία

Το υπερβολικό βάρος είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, και το 72% των ανδρών και 64% των γυναικών  είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Προσπαθήστε να τρώτε λιγότερο, να αποφύγετε τα  υπερμεγέθη πιάτα, και αντικαταστήστε τα ζαχαρούχα ποτά με νερό. Ο Δρ Reynolds και ο Δρ Hochman προτείνουν, επίσης, μείωση του μεγέθους των μερίδων για τους υδατάνθρακες υψηλής θερμιδικής αξίας (σκεφτείτε εκλεπτυσμένη ζυμαρικά και ψωμιά)

Υποθέτοντας ότι δεν είστε σε κίνδυνο

Η καρδιαγγειακή νόσος-συμπεριλαμβανομένων το εγκεφαλικό επεισόδιο, την  καρδιακή νόσο και την  καρδιακή ανεπάρκεια,  συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. «Μην υποθέσετε ότι δεν είστε σε κίνδυνο,» λέει ο Δρ Ostfeld.Η  υψηλή αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη, ο διαβήτης, η παχυσαρκία, το κάπνισμα και είναι όλοι παράγοντες κινδύνου που θα πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο.

trvo-kokkino-kreas

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος

Το κόκκινο κρέας είναι πλούσια σε κορεσμένα λίπη, και υπάρχουν επίσης στοιχεία του επεξεργασμένου κρέατος, όπως μπέικον και λουκάνικα,  που αυξάνει τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου του παχέος εντέρου.Φάτε μια ισορροπημένη διατροφή. »

Τσεκ απ

Γνωρίζετε  για τη χοληστερόλη, την αρτηριακή πίεση και το σάκχαρο του αίματος. Εάν αυτά είναι αυξημένα, είστε σε κίνδυνο για σιωπηλοί δολοφόνοι όπως καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη. Μία σκέψη: Ο κίνδυνος της ζωής των να αναπτύξουν υπέρταση, ή υψηλή αρτηριακή πίεση, για ενήλικες τους μέσα της δεκαετίας του ’50 είναι περίπου 90%, ακόμη και με εκείνους που δεν είχαν ποτέ ένα πρόβλημα πριν.

kapnisma
Το κάπνισμα ή επαφή  με καπνιστές

Σίγουρα, έχετε ακούσει ένα εκατομμύριο φορές στο παρελθόν: Μην καπνίζετε. «Το κάπνισμα είναι μια ολοκληρωτική καταστροφή για την καρδιά σας,» λέει ο Δρ Ostfeld. Το κάπνισμα προάγει θρόμβους στο αίμα, το  οποίο  μπορεί να μπλοκάρει τη ροή του αίματος προς την καρδιά και  να συμβάλλει στη συσσώρευση πλάκας στα τοιχώματα των αρτηριών.  Στην πραγματικότητα, περίπου 46.000 μη καπνιστές που ζουν με καπνιστές πεθαίνουν από καρδιακή νόσο κάθε χρόνο εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος. farmaka

Διακοπή ή παρακάμπτοντας τα φάρμακά

Ας είμαστε ειλικρινείς: Η λήψη χαπιών,μπορεί να υπάρχουν παρενέργειες. Και είναι εύκολο να ξεχάσουμε τα φάρμακά σας, ειδικά αν νιώθεις ωραία. «Η υψηλή αρτηριακή πίεση ονομάζεται σιωπηλός δολοφόνος, γιατί δεν το αισθάνεστε Λέγοντας νιώθεις ωραία, δεν αποτελεί δικαιολογία για να σταματήσει αυτά τα χάπια.FD002917

Αποφεύγοντας τα φρούτα και τα λαχανικά

Η υγιεινή διατροφή είναι μια διατροφή βασισμένη σε φυτά,.Αυτό σημαίνει φόρτωση σε φρούτα και λαχανικά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, πρωτεΐνες, και κρατώντας το πρόχειρο φαγητό στο ελάχιστο. Στην πραγματικότητα,οι  νέες  διατροφικές οδηγίες συνιστούν ότι το μισό από κάθε γεύμα πρέπει να αποτελείται από φρούτα και λαχανικά. Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερο από πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα είχαν περίπου 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου από τους  ανθρώπους που έτρωγαν λιγότερο από τρεις μερίδες την ημέρα.

anabash

Αγνοώντας σωματικά συμπτώματα

Αν χρησιμοποιείται για να περπατήσετε μέχρι τρεις αναβάσεις της σκάλας χωρίς πρόβλημα, αλλά ξαφνικά έχεις δύσπνοια μετά από μία ανάβαση  ή έχετε  πίεση στο στήθος, ήρθε η ώρα να καλέσετε το γιατρό σας, τώρα.  Οι γιατροί λένε ότι «ο χρόνος είναι μυς,« που σημαίνει ότι όσο πιο γρήγορα μπορείτε να πάρετε θεραπεία για την πιθανή ταλαιπωρία, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να έχετε μόνιμη βλάβη στον καρδιακό μυ.

kardiopathies-alati

Αλάτι

Όσο περισσότερο αλάτι  καταναλώνετε, τόσο υψηλότερη  η αρτηριακή σας πίεση αυξάνεται. Ένας στους τρεις ενήλικες  έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο, νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακή προσβολή. . Οι περισσότεροι από εμάς θα πρέπει να κρατήσουν την πρόσληψη νατρίου κάτω από 2.300 mg την ημέρα. Αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή είναι άνω των 50 ετών, περικοπές έως 1.500 χιλιοστόγραμμα.

-bioathens

Τρώγοντας κενές θερμίδες

Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, λίπος και λάδι έχουν πολλές  θερμίδες, αλλά πολύ λίγα-αν υπάρχουν-θρεπτικά συστατικά που  το σώμα σας μπορεί να χρησιμοποιήσει. Μελέτες έχουν δείξει ότι μια διατροφή γεμάτη από κενές θερμίδες αυξάνει τον κίνδυνο της παχυσαρκίας και του διαβήτη. Ψάξτε για τρόφιμα με  θρεπτικά συστατικά, όπως λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, θαλασσινά, τα αυγά, τα φασόλια και τα μπιζέλια, και ανάλατους ξηρούς καρπούς και σπόρους. Άπαχο κρέας και πουλερικά, μαζί με λιπαρά και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα, είναι καλές επιλογές, όπως καλά.

πηγη www.health.com/

Related posts: