Ασθενείς με καρκίνο του μαστού με τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης D στο αίμα τους, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να επιβιώσουν  από την νόσο, από τις  γυναίκες με χαμηλά επίπεδα αυτής της θρεπτικής ουσίας

(Απο την έκθεση του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο της Ιατρικής Σχολής στο τεύχος Μαρτίου) 

Σε προηγούμενες μελέτες,  ο Cedric Garland F., DrPH, καθηγητής στο Τμήμα Οικογενειακής και Προληπτικής Ιατρικής, έδειξε ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D συνδέονται με υψηλό κίνδυνο καρκίνου του μαστού πριν την εμμηνόπαυση.
Ο Garland και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν μια στατιστική ανάλυση πέντε μελετών της 25-υδροξυβιταμίνης D που λαμβάνεται κατά τη στιγμή της διάγνωσης του ασθενούς και την παρακολούθησή τους κατά μέσο όρο εννέα χρόνια. Σε συνδυασμό, οι μελέτες που συμπεριλήφθηκαν 4.443 ασθενείς με καρκίνο του μαστού.

Οι γυναίκες στην ομάδα του υψηλού ορού είχαν μέσο επίπεδο των 30 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο (ng / ml) του 25-υδροξυβιταμίνης D στο αίμα τους. Η ομάδα χαμηλής κατά μέσο όρο 17 ng / ml. Το μέσο επίπεδο σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 17 ng / ml.
«Η μελέτη έχει συνέπειες για τη συμπερίληψη της βιταμίνης D ως ανοσοενισχυτικό σε συμβατική θεραπεία του καρκίνου του μαστού», είπε ο συν-συγγραφέας Heather Hofflich, DO, UC San Diego αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα της Ιατρικής.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, η τρέχουσα συνιστώμενη ημερήσια δόση της βιταμίνης D είναι 600 IU για ενήλικες και 800 IU για άτομα άνω των 70 ετών.

πηγη

ygalindo@ucsd.eduhttp://health.ucsd.edu/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΕΙΣ

BITAMINH D ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΚΑΙ ΗΛΙΟΣ

Related posts: