ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Οι πρακτικές της Αρχαίας Αιγύπτου κυμάνθηκε από την ταρίχευση, την χειρουργική επέμβαση, και την αυτοψία. Δεν υπήρχε διαχωρισμός μεταξύ του ιατρού και του μάγου στην Αίγυπτο. Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν ασθενή να λάβει επίδεσμο για παράδειγμα, μια πάστα με μούρα και μέλι και ένα ξόρκι κατά τη διάρκεια των τραυμάτων, καθώς και ένα μαγικό φυλαχτό για τον ασθενή ήταν μια τέχνη σε πολλά επίπεδα.
Η χρήση της αυτοψίας ήρθε με την εκτεταμένης χρήση της ταρίχευση των Αιγυπτίων, καθώς δεν ήταν απίθανο για ένα ταριχευτή να εξέταζαν το σώμα για την αιτία της νόσου . Η χρήση της χειρουργικής επέμβασης εξελίχθηκε από τις βασικές γνώσεις ανατομίας και ταρίχευση πρακτικές των Αιγυπτίων. Η συνταγή για μια υγιή ζωή, (το οποίο ήταν σχεδόν πάντοτε από ένα μέλος της κάστας των ιερέων} σήμαινε ότι ένα άτομο έπρεπε να κάνει την τακτική καθαρισμού τελετές (οι οποίες ήταν τόσο η κολύμβηση, και συχνά το ξύρισμα της κεφαλής και του σώματος από τρίχες και μαλλιά ), και να είχαν για διατροφή ψαριά και όχι κρέατα που θεωρούντο βρόμικα
Επίσης έκαναν ανάλυση Ονείρου για να βρεθεί μια θεραπεία για την ασθένεια ή την αιτία που προκλήθηκε η ασθένεια καθώς και να ζητηθεί η βοήθεια του ιερέα με μαγεία, αυτό το παράδειγμα προφανώς απεικονίζει ότι οι θρησκευτικές μαγικές τελετές και και ήταν ο λόγος που οι μάγοι, όπως επίσης και οι γιατροί αφορούσαν την του δεινά του πληθυσμού.

Κείμενα για την ανατομία και φυσιολογία υπάρχουν γραμμένα σε πάπυρους και , δείχνοντας μια κάποια γνώση του τρόπου λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος, τη δομή, το έργο της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων
Αρχαίοι Αιγύπτιοι γνώριζαν ελάχιστα για την ύπαρξη, των νεφρών
Πολλές συνταγές υπάρχουν σήμερα, δείχνουν θεραπεία πολλών παθήσεων και η χρήση μιας ποικιλίας των ουσιών, των φυτών, των ζώων, τα ορυκτά, καθώς και τα περιττώματα και τα ούρα από ζώα . Το μέλι και το γάλα χρησιμοποιείτο από τους γιατρούς για τη θεραπεία του αναπνευστικού συστήματος, του λαιμού και για ερεθισμούς. Οι γιατροί γνώριζαν πώς να χρησιμοποιούν υπόθετα, φυτικά και χρησιμοποιείται ευρέως το καστορέλαιο.
. πηγη
www.crystalinks.com/egyptmedicine.

 

 

Related posts: