ΙΔΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποια φαγητά συνδέονται με την αύξηση του ιδρώτα στο σώμα μας και με την ενοχλητική μυρωδιά του. Όπως φαίνεται, η κατανάλωση ορισμένων τροφών αυξάνει αυτούς τους ανεπιθύμητους κι αντιαισθητικούς λεκέδες στα ρούχα μας. Εάν λοιπόν υποφέρετε από υπερβολική εφίδρωση και θέλετε να κάνετε κάτι για αυτό, σας έχουμε τη λίστα με τα τρόφιμα που θα πρέπει να αποφεύγετε.

1) Τα λιπαρά και επεξεργασμένα τρόφιμα

Όσο νόστιμο και αν είναι το junk food, η σοκολάτα, το λευκό ψωμί κι άλλα τέτοιου είδους επεξεργασμένα τρόφιμα ή με πολλά λιπαρά, καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε, αν θέλετε να σταματήσετε να ιδρώνετε τόσο. Γιατί; Το σώμα μας χρειάζεται το διπλάσιο χρόνο για να επεξεργαστεί τροφές των συγκεκριμένων κατηγοριών, κι έτσι παράγεται περισσότερος ιδρώτας.

2) Αλάτι

Ο επόμενος εχθρός σας στη μάχη κατά της εφίδρωσης δεν είναι άλλος από το αλάτι. Όταν καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα αλατιού, το σώμα μας προκειμένου να απαλλαγεί από αυτήν παράγει ιδρώτα. Μήπως στο επόμενο σας πιάτο να μειώσετε λίγο το αλάτι;

3) Γάλα με υψηλά λιπαρά

Ανταλλάξτε το πλήρες ή το 2% σε λιπαρά γάλα σας με ένα άπαχο ή τουλάχιστον με ένα πιο φτωχό σε λιπαρά και μία σημαντική ποσότητα ιδρώτα επιτέλους θα σας εγκαταλείψει!

4) Καυτερά φαγητά

Έχει πολύ ζέστη σήμερα και ο ιδρώτας ήρθε να σας επισκεφθεί; Αν ναι, καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη σας πως κι όταν καταναλώνετε τις αγαπημένες σας καυτερές φτερούγες κοτόπουλου ή την πικάντικη chili sauce, καθώς κι οποιαδήποτε καυτερή λιχουδιά, το σώμα σας αντιδρά όπως ακριβώς σαν σε μία μέρα με καύσωνα. Πως; Παράγει ιδρώτα φυσικά!

5) Καφές

Ο καφές κρίνεται ένοχος και για την έντονη εφίδρωση . Πρώτον, λόγω θερμότητας από τον ζεστό καφέ και δεύτερον λόγω της καφεΐνης. Η καφεΐνη διεγείρει το νευρικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του ενεργοποιεί τους ιδρωτοποιούς αδένες. Λιγότερος καφές; Λιγότερος ιδρώτας λοιπόν.

6) Αλκοόλ

Σε όλους μας αρέσει να πίνουμε κάποιες φορές λίγο παραπάνω, αλλά υπάρχει ακόμη ένας λόγος για να το αποφεύγουμε. Το αλκοόλ διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα μας, οδηγώντας στην αύξηση της θερμότητας, που με την σειρά της οδηγεί στην αύξηση του ιδρώτα.

7) Κρεμμύδια και Σκόρδα

Νοστιμίζει περισσότερο το φαγητό αν προσθέσουμε το κρεμμυδάκι ή το σκόρδο; Ναι, αλλά θα πρέπει λίγο να μειώσουμε την κατανάλωσή τους, αφού μπορεί να μην αυξάνουν τον ιδρώτα στο σώμα μας, επηρεάζουν όμως τη μυρωδιά του.

8) Κάπνισμα

Υπάρχουν άπειροι λόγοι για να σταματήσει κανείς το κάπνισμα και τώρα θα σας πούμε ακόμα έναν. Η νικοτίνη απελευθερώνει στο σώμα την ακετυλοχολίνη, μία ουσία που διεγείρει τους ιδρωτοποιούς αδένες και αυξάνει την αρτηριακή πίεση, καθώς και τη θερμοκρασία του σώματος.

Είστε λοιπόν έτοιμοι να περιορίσετε κάποιους από τους παραπάνω καθημερινούς πειρασμούς για να αποφύγετε τον ενοχλητικό ιδρώτα;

Τα βακτήρια έχουν έναν σκληρό χρόνο αναπαραγωγής σε ξηρές περιοχές. Μετά το ντους, τον εαυτό σας στεγνώσει εντελώς, και θα ισχύει αμέσως ένα αντιιδρωτικό μασχάλης.

Δοκιμάστε ένα διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου και νερού για την καταπολέμηση οσμή του σώματος.

Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού του υπεροξειδίου (3 τοις εκατό) σε ένα φλιτζάνι (8 ουγγιές) του νερού. Σκουπίστε αυτό για τις πληγείσες περιοχές με ένα μαλακό πανί.

 

Πηγη

http://wellbeing-support.com/

Related posts: