ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΗ?

Ο δυσκοίλιος άνθρωπος

Αν και η δυσκοιλιότητα είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται θεραπεία, και καθαρτικά συχνά θεωρούσουν  ως η λύση, αυτό είναι ένα θέμα που αξίζει πραγματικά μια δεύτερη ματιά. Υπήρξαν συζητήσεις και έρευνες που δείχνουν τα φυτικά καθαρτικά δεν είναι χωρίς κίνδυνο.
Γιατί να χρησιμοποιήσετε καθαρτικά;

Τα καθαρτικά υποτίθεται ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση από την περιστασιακή δυσκοιλιότητα. Η δυσκοιλιότητα είναι μια διαταραχή του γαστρεντερικού συστήματος που οδηγεί σε δύσκολες ή λιγότερες κινήσεις του εντέρου. Είναι κοινή στις δυτικές χώρες σε όλους, τα παιδιά μέχρι τους ηλικιωμένους.kathartika-kai-diskiliotita

Δυσκοιλιότητα αποτελέσματα από διαφορετικούς παράγοντες. Χαμηλή διατροφή σε ίνες ή πρόσληψη υγρών είναι οι κοινές αιτίες, όπως είναι η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας. Εάν έχετε ελέγξει την μακρά λίστα των πιθανών παρενεργειών που συνοδεύουν τα περισσότερα φάρμακα, θα βρείτε την δυσκοιλιότητα που αναφέρονται σε σχεδόν όλα.

Τα Χύμα καθαρτικά , τα οποία έχουν μια λειτουργία που περιγράφει το όνομα, και  τα ωσμωτικά καθαρτικά, τα οποία δημιουργούν ρευστότητα  μέσα στα έντερα, συνήθως συνιστάται πρώτα. Τα  διεγερτικά υπακτικά, τα οποία περιέχουν δραστικές χημικές ουσίες ή βότανα, είναι ένα εναλλακτικό σχέδιο, αν τα πρώτα δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά. Ωστόσο, η μακροχρόνια χρήση των καθαρτικών μπορεί να συνδέονται με επιβλαβείς παρενέργειες, ακόμα και  μόνιμη  δυσκοιλιότητα.diskiliotita-me-kathartika

Πότε τα καθαρτικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται;

Προβλήματα μπορεί να συμβούν και είναι ιδιαίτερα πιθανό όταν  η χρήση καθαρτικών μετατρέπεται σε κατάχρηση καθαρτικών.  Τα Καθαρτικά δεν αναγνωρίζονται ως ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος, αλλά μερικοί άνθρωποι  κάνουν κατάχρηση . Είναι ένα αναποτελεσματικό μέτρο μόνο στο βάρος του νερού  που χάνεται, καθόλου λίπος ,και μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνο. Ακριβώς αυτό το μήνα ένα άρθρο στο περιοδικό της Διεθνούς Εταιρείας Αθλητικής Διατροφής  εξετάστηκαν οι μέθοδοι απώλειας βάρους που χρησιμοποιείται από τους συμμετέχοντες του αθλητισμού . Μεταξύ εκείνων που αναφέρονται ως επικίνδυνα ήταν καθαρτικά.

Πόσο επιβλαβή είναι τα  καθαρτικά;

Τα καλά νέα είναι ότι, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ Medical Center, δεν υπάρχει απόδειξη ότι η χρήση των διεγερτικών καθαρτικών οδηγεί σε καρκίνο του παχέος εντέρου. Τα κακά νέα είναι ότι τα  καθαρτικά τονωτικών μπορούν να προκαλέσουν υλικές ζημιές σε επιφανειακά επιθηλιακά κύτταρα που καλύπτουν το ορθό, αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η χρήση προκαλεί δομικές ή λειτουργικές βλάβες των εντερικών νεύρων ή των λείων μυών.  Όταν η δυσκοιλιότητα είναι το αποτέλεσμα των φαρμάκων,  τα καθαρτικά  μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις φαρμάκων με τα εν λόγω φάρμακα.

Μια μακρά οκτώ χρόνια ιταλική μελέτη για να αξιολογηθούν οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα φυτικά καθαρτικά έδειξε ότι το 80% των περιπτώσεων οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν από τις γυναίκες και το γαστρεντερικό ή της χοληδόχου κύστης  που σχετίζονται. Από αυτούς, το 50% των περιπτώσεων ήταν αρκετά σοβαρές ώστε να απαιτούν εισαγωγή σε νοσοκομείο. Τα βότανα που αναφέρονται ότι προκαλούν προβλήματα περιείχαν γλυκόριζα, πικραλίδα, και άλλα φυτά. Οι αιτίες θεωρήθηκαν λόγω της μακροχρόνιας χρήσης,  οι αλλεργικές αντιδράσεις, και την αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα. Οι ερευνητές σημειωθεί ότι ενώ η συχνότητα των ανεπιθύμητων ενεργειών ήταν χαμηλή, η σοβαρότητα των αντιδράσεων που συνέβη ήταν αρκετά σοβαρή ώστε να δικαιολογεί προσοχή και την εξάλειψη κάθε έννοια της εγγυημένης ασφάλειας.

Άλλες μέθοδοι για την ανακούφιση

Άλλες επιλογές για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας περιλαμβάνουν το βελονισμό και τη χειρουργική επέμβαση. Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα, η πρόσληψη υγρών, και φυτικές ίνες μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική συστάσεις, αλλά αν χρόνιες παθήσεις ή ασθένειες είναι ο λόγος για μειωμένη φυσική δραστηριότητα ή την αφυδάτωση, την αντιμετώπιση αυτών των πηγών στη ρίζα είναι απαραίτητη. Η συνειδητοποίηση της κανονικής φυσιολογία του γαστρεντερικού (όταν έχετε μια καλή μέρα, όταν έχετε μια κακή ημέρα) μπορεί να είναι η αιτία
Μια άλλη ενδιαφέρουσα μορφή της ανακούφισης, είναι μασάζ στην κοιλιακή χώρα. Μασάζ στην κοιλιακή χώρα ήταν κάποτε μια αποδεκτή μέθοδος για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, αλλά σιγά-σιγά σταμάτησε.  Μια ανασκόπηση των πληροφοριών που γράφτηκαν για το μασάζ στην κοιλιακή χώρα μεταξύ του 1999 και του παρόντος διαπίστωσε ότι μασάζ στην κοιλιακή χώρα μπορεί να αυξήσει τη συχνότητα των κινήσεων του εντέρου σε άτομα δυσκοίλιος -.

Τα καθαρτικά και  αιτίες της δυσκοιλιότητας

Φαίνεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν περιστασιακή χρήση καθαρτικών, αλλά η μακροχρόνια χρήση είναι μια κακή ιδέα και μπορεί να παράγει προβλήματα. Δυστυχώς, το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι που προσπαθούν να διορθώσουν την  χρόνιας δυσκοιλιότητα  με χρόνια χρήση καθαρτικών δεν την αντιμετώπιση στα βαθύτερα αιτιών που προκαλούν αυτοί Μήπως στηρίζονται σε καθαρτικά, κάθε μέρα, για να αναγκάσει το σώμα σας να λειτουργήσει ακούγεται σαν μια υγιή κατάσταση; .

πηγες

– Ο Δρ Edward F. ομάδα III, DC, ND, DACBN, DCBCN, DABFM

Αναφορές:
Gordon M, K Naidoo, Akobeng AK, Thomas AG. Ωσμωτικά και καθαρτικά τονωτικών για τη διαχείριση της παιδικής δυσκοιλιότητας . Cochrane Database Syst αναθ. 11 του Ιούλη 2012? 7: CD009118. doi: 10.1002/14651858.CD009118.pub2. Αναθεώρηση.
Bosshard W, Dreher R, Schnegg JF, Bula CJ. Η θεραπεία της χρόνιας δυσκοιλιότητας σε ηλικιωμένους: μια ενημέρωση . Ναρκωτικά γήρανση. 2004? 21 (14) :911-30. Αναθεώρηση.
. Franchini Ε, Brito CJ, Artioli GG απώλεια βάρους σε μαχητικά αθλήματα: φυσιολογικές, ψυχολογικές και την απόδοση αποτελεσμάτων . J Int Soc Sports Nutr. 13η Δεκεμβρίου 2012? 9 (1): 52. doi: 10.1186/1550-2783-9-52.
Wald Α. Είναι η χρόνια χρήση διεγερτικών καθαρτικών είναι επιβλαβείς για την άνω και κάτω τελεία; J Clin Gastroenterol. 2003 Μάιος-Ιούνιος? 36 (5) :386-9. Αναθεώρηση.
Vitalone A, Menniti-Ippolito F, Raschetti R, Ρέντα F, L Tartaglia, Mazzanti Γ. Επιτήρηση των ύποπτων ανεπιθύμητων ενεργειών σε φυτικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως καθαρτικά . Eur J Clin Pharmacol. 2012 Mar? 68 (3) :231-8. doi: 10.1007/s00228-011-1128-y. Epub 2 Οκτωβρίου 2011.
Yakabowich Μ. Συνταγογράφηση με προσοχή. Ο ρόλος των καθαρτικών στη θεραπεία της δυσκοιλιότητας . J Gerontol Nurs. 1990 Ιούλιος? 16 (7) :4-11.
Sinclair Μ. Η χρήση του μασάζ στην κοιλιακή χώρα για τη θεραπεία της χρόνιας δυσκοιλιότητας . J ΑΜΑΞ Μωβ Ther. 2011 Oct? 15 (4) :436-45. doi: 10.1016/j.jbmt.2010.07.007. Epub 2010 Aug 25. Κριτική.

http://www.globalhealingcenter.com/

Related posts: