ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΝΑ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Φορώντας μάλλινα ρούχα το χειμώνα μειώνετε τον πόνο της ινομυαλγιας

Μια εκπληκτικά απλή αλλά πολύ αποτελεσματική θεραπεία του πόνου της ινομυαλγίας μια ιδιαίτερα επίκαιρη, καθώς ο κρύος καιρός κάνει συχνά τον πόνο χειρότερο,

Φορώντας μακριά εσώρουχα κατασκευασμένα από μαλλί κατά τη διάρκεια της ημέρας, και χρησιμοποιώντας σεντόνια και μαξιλαροθήκες μάλλινες  στο κρεβάτι σας, μπορεί να μειώσει δραματικά την ινομυαλγία και τον πόνο! . Είναι χαμηλού κόστους και δεν έχει καμία τοξικότητα. Και είναι εκπληκτικά αποτελεσματικό!

Μια μελέτη που δημοσιεύεται στο The Journal of Alternative & Συμπληρωματικής Ιατρικής παρουσίασαν 84% μείωση του πόνου σε ασθενείς FMS που χρησιμοποιούσαν το μαλλί έναντι αυτών που δεν έκαναν.

Η Μελέτη

Η μελέτη διεξήχθη από Emine Καρά Kiyah, PhD, στη Νοσηλευτική Σχολή στο Πανεπιστήμιο του Ατατούρκ στην Τουρκία. Ο Δρ Kiyah έχει ινομυαλγία, κι έτσι δεν είχε μόνο επαγγελματικό αλλά και προσωπικό ενδιαφέρον  για τα αποτελέσματα της μελέτης .

sintakt_131008003649

50 άτομα με ινομυαλγία, χωρίζοντάς τους σε δύο ομάδες. Ξεκινώντας τον Ιανουάριο, μια ομάδα φορούσε μάλλινα εσώρουχα, ή – εσώρουχα που καλύπτει το σώμα από τους ώμους μεχρι στους μηρούς. (Ήταν ένας συνδυασμός από 75% μαλλί και 25% ακρυλικές ίνες.)

Η ομάδα με τα μάλλινα δεν φορούσαν μόνο μάλλινα , όμως. Επίσης χρησιμοποιούσαν μάλλινα κλινοσκεπάσματα, μια μάλλινη επένδυση στο κρεβάτι (μεταξύ του στρώματος και το φύλλο κάλυψης), μια μάλλινη μαξιλαροθήκη, και ένα μάλλινο πάπλωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τη μελέτη, οι ασθενείς που χρησιμοποιούσαν το μαλλί είχαν φορέσει βαμβακερά εσώρουχα και χρησιμοποιούσαν συνθετικά υλικά στο κρεβάτι, δήλωσε ο Δρ Kiyak.

e954e4fb4307616b4ba375dbb2da81cf_104641_fp

Μετά από έξι εβδομάδες, αυτές που φορούσαν και να κοιμόντουσαν στα μαλλινα ανέφεραν σημαντική βελτίωση στην κατάστασή τους, καθώς η μείωση των επιπέδων του πόνου, υποβολής και στην παρέμβαση της ινομυαλγίας στην την καθημερινή ζωή τους», δήλωσε ο Δρ Kiyak

Συγκεκριμένα, είχαν μειώσεις

Ο πόνος, κατά 84%

Ευαίσθητα σημεία, κατά 51%

Μυϊκή δυσκαμψία, από 86%

Κούραση πρωί, κατά 91%

Συνολικά κόπωση, κατά 80%

Κατάθλιψη, κατά 64%

Επιπτώσεις της FMS στην καθημερινή ζωή, κατά 74%

Ο Δρ Kiyak ονομάζει αυτό το επίπεδο της ανακούφισης «αξιοσημείωτο».

«Η χρήση του μαλλιού σε ασθενείς με ινομυαλγία θα πρέπει να συνιστάται ως ένα ανέξοδο και εύκολο τρόπο για το μετριασμό και τη μείωση των συμπτωμάτων της νόσου», κατέληξε, σε The Journal of Alternative & Συμπληρωματικής Ιατρικής .

Γιατί λειτουργεί το μαλλί; «Πιστεύουμε ότι ο λόγος για το χαμηλότερο επίπεδο του πόνου και της μείωσης της ποσότητας ήταν η ζεστασιά του μαλλιού, η οποία οδήγησε στην αύξηση της τοπικής αιματικής ροής, η οποία με τη σειρά του μείωσε τον πόνο,»

Ο λόγος για λιγότερο κούραση το πρωί και την κούραση; «Οι ασθενείς διατηρούσαν μια σταθερή και ισορροπημένη θερμοκρασία του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου, λόγω των καληματων στο κρεβάτι και με εμπειρία πάνω της αποκατάστασης του ύπνου»,

Η ινομυαλγία επενέβη λιγότερο στην καθημερινή ζωή και, και υπήρχε λιγότερη κατάθλιψη και άγχος; «Η μείωση στη φυσική βλάβη, η αύξηση του αριθμού των ημερών που οι ασθενείς ανέφεραν καλή αίσθηση, η μείωση του αριθμού των ημερών εργασίας η μείωση του αριθμού των ημερών που οι ασθενείς ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν ανεπάρκεια στην εργασία,τους και η συνακόλουθη μείωση του άγχους και τα επίπεδα κατάθλιψης, μπορεί να αποδοθεί σε μια συνολική μείωση του πόνου και της κόπωσης καθώς και μια συνολική βελτίωση της ποιότητας του ύπνου

Στην ινομυαλγία ο πόνος επιδεινώνεται το χειμώνα, και αυτό το απλό εργαλείο – φορώντας μαλλί για ζεστασιά – είναι πολύ χρήσιμη.

Για καλύτερα αποτελέσματα, σας συνιστώ να φορούν μακριά εσώρουχα που καλύπτουν το στήθος και τον κορμό σας, τουλάχιστον μέχρι τα γόνατα.

Προτείνω επίσης μια μάλλινη επένδυση στο κρεβάτι (το ένα που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη ήταν περίπου 1 / 3 «χοντρό), το οποίο θα κάνει τον ύπνο σας πολύ πιο άνετα. Επίσης, χρησιμοποιήστε μια μάλλινη κουβέρτα ή πάπλωμα, και μια μάλλινη μαξιλαροθήκη. Ο συνδυασμός είναι πιθανό να λειτουργήσει καλύτερα από ό, τι ακριβώς στην επένδυση, ή απλά στην κουβέρτα. Και μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το μάλλινο κρεβάτι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (αν και μάλλινα εσώρουχα θα ήταν πάρα πολύ ζεστα για τους καλοκαιρινούς μήνες)

πηγη

http://www.liveinthenow.com

Related posts: