ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Η θερμοκρασία κατά την διάρκεια στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι ανεβασμένη , και η εφίδρωση κατά την διάρκεια της ημέρας. Ένας διαβητικός ασθενής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Οι διαβητικοί ασθενείς έχουν ένα πολύ υψηλό μεταβολικό ρυθμό? Αισθάνονται πεινασμένοι και διψασμένοι πολύ συχνά. Με τη ζέστη του καλοκαιριού, η πείνα και η δίψα αυξάνετε αυτόματα,πρέπει να είναι προσεκτικοί ανά πάσα στιγμή, αλλά κατά τη διάρκεια καλοκαίρια που πρέπει να ληφθούν ορισμένα προληπτικά μέτρα.

Woman Drinking Glass of Water

Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας;

Συχνά υποφέρουν από πολλά προβλήματα του δέρματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως  κράμπες , βράσιμο, αποστήματα, οιδήματα και άλλες λοιμώξεις αρκετά σοβαρά κατά καιρούς Μερικές απλές προφυλάξεις μπορεί να αποτρέψουν αυτές τις λοιμώξεις Οι διαβητικοί ασθενείς ιδρώνουν πολύ, αν δεν καθαρίζονται σωστά, οι λοιμώξεις μπορεί να αυξηθούν λόγω της εφίδρωσης. Ένα σωστή μπάνιο, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.κολύμβηση με αντισηπτική λοσιόν θα αποτρέψει την ανάπτυξη των βακτηρίων στο σώμα σας.Να φοράτε ελαφριά, ελεύθερης ροής βαμβακερά ρούχα για να αερίζεται πολύ ο αέρας. Να αποφεύγετε τα συνθετικά ρούχα εντελώς. Πάντα να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό κάθε φορά που βγαίνετε Ηλιακά εγκαύματα θα οδηγήσουν σε αύξηση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα. Αγοράστε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τα ηλιακά εγκαύματα. Ακόμα και να είστε μέσα στο αυτοκίνητο και ο ήλιος θα σας βλάψει , πρέπει να διατηρηθεί το επίπεδο της γλυκόζης στη διατροφή σας.

diavitis

Πώς να φροντίσει τα πόδια του ο διαβητικός
Εκείνοι που υποφέρουν από χρόνιο διαβήτη, πάσχουν από τραυματισμό και τη μόλυνση ή εξέλκωση, του ποδιού όταν έχουν κακό γλυκαιμικό έλεγχο. Προσέξτε για να μην αναπτυχθεί κάποια λοίμωξη ή κυτταρίτιδα στο πόδι σας,πάντα να κρατάτε τα πόδια σας καθαρά, να τα πλένετε και τα στεγνώνετε σωστά Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα πόδια σας έχουν την τάση να ιδρώνουν με τις κάλτσες και τα κλειστά παπούτσια που φοράτε Έτσι, πρέπει να φοράτε βαμβακερές κάλτσες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αποφύγετε τα συνθετικά υλικά όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν πάτε διακοπές ή πικ-νικ, σε μια παραλία, αποφύγετε να περπατήσετε ξυπόλητοι,το περπάτημα στην άμμο χωρίς παπούτσια και σανδάλια, οι διαβητικοί ασθενείς δεν πρέπει ποτέ να γίνετε . Προστατέψετε τα πόδια σας από τυχόν κοψίματα και πληγές. Για τα άτομα με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα απλά κοψίματα μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση και παίρνει πολύ χρόνο για να επουλωθούν.

Για την αφυδάτωση;
Με την αύξηση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα, η ούρηση είναι ένα από τα συμπτώματα των διαβητικών ασθενών. Και καθώς η υπερβολική ζέστη και η υγρασία οδηγεί σε υπερβολική εφίδρωση, Ωστόσο, αν δεν πίνετε νερό με το φόβο ότι θα πρέπει να ουρήστε  ξανά και ξανά, μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες καταστάσεις, όπως ξηροστομία,
Οι γιατροί λένε ότι αν οι διαβητικοί ασθενείς δεν λάβουν αρκετή ποσότητα νερού για να τους να τους κρατήσει ενυδατωμένους, τότε το επίπεδο νερού στο αίμα μειώνεται με αποτέλεσμα τις παραγωγές των κετονών. Αυτό θα οδηγήσει σε κακή αναπνοή.,και αφυδάτωση που μπορεί να είναι τόσο σοβαρή και να οδηγήσει σε βλάβη του εγκεφάλου η και άλλων οργάνων. Κατά τη διάρκεια σε μέρες του καλοκαιριού, ακόμα κι αν αισθάνεστε μια ήπια αφυδάτωση, πρέπει να πίνετε αμέσως πολύ νερό για να αντισταθμίσει την απώλεια νερού από το σώμα σας μέσω του ιδρώτα και των ούρων. Κάθε φορά που θα βγείτε έξω στον ήλιο ή σε προπονήσεις ή ακόμα και γιόγκα, ένα μπουκάλι νερό μαζί σας θα κρατήσετε τον εαυτό σας σωστά ενυδατωμένο. Όπως γνωρίζουμε το καλοκαίρι απαιτεί πολλούς νόστιμους και φρέσκους χυμούς φρούτων, νερό καρύδας, σόδα και τα αεριούχα αναψυκτικά , αλλά όλα αυτά είναι σε πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκόζη. Έτσι, εάν είστε διαβητικός, αποφύγετε όλα αυτά τα ποτά. Ακόμα και αλκοολούχα ποτά και τον καφέ ή σοκολάτα θα πρέπει να αποφευχθεί αυστηρώς. Το νερό είναι ένα η ασφαλέστερη επιλογή.

 

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι διαβητικοί ασθενείς θα πρέπει πιο συχνά να βγαίνουν για κολύμπι και γιόγκα. Αποφύγετε το γυμναστήριο, δεδομένου ότι οδηγεί σε μεγαλύτερη εφίδρωση και κόπωση.

Αυτο-έλεγχος:
Αν είστε διαβητικός και εργάζεστε έξω στον ήλιο, μπορεί η θερμοκρασία του σώματός σας να εκτιναχθεί ξαφνικά. Τα ακόλουθα συμπτώματα ειναι

Ζάλη και ναυτία
Η υπερβολική εφίδρωση
Μυϊκές κράμπες
Ξαφνική ψυχρότητα του δέρματος
Η αύξηση του καρδιακού ρυθμού
Πονοκέφαλοι

πηγη
stylecraze.com

Related posts: