ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΣΤΡΕΣ ΜΕ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Χρόνιο στρες επηρεάζει τόσο το σώμα σας και το μυαλό σας. Παράγει ελεύθερες ρίζες που μπορούν να βλάψουν την καρδιά σας και τα αιμοφόρα αγγεία και να επιταχύνει όλες τις πτυχές της γήρανσης του πληθυσμού.παρεμποδίζει τη μνήμη και συμβάλλει στην κατάθλιψη και την εχθρότητα.

Ευτυχώς, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να σας βοηθήσει να προσαρμοστεί στην πίεση και μειώνουν το άγχος σχετίζονται με οξειδωτική βλάβη σε όλο το σώμα σας.

Σε προηγούμενες εκθέσεις είχε υποδείξει ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορεί να αυξήσει πραγματικά τα επίπεδα του οξειδωτικού στρες λόγω της ευαισθησίας τους στην οξείδωση.Ωστόσο, μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό, Free Radical Research , δείχνουν ότι η EPA και DHA μπορεί πραγματικά να μειώσει το οξειδωτικό στρες.

Λαμβάνοντας ΥΠΠ ή DHA σε μειωμένα επίπεδα μια ένωση που ονομάζεται F2-isoprostanes.Αυτή η ένωση είναι σχηματίζονται ως αποτέλεσμα της οξείδωσης του αραχιδονικού οξέος.Αραχιδονικό οξύ είναι ένα «κακό» λίπος, πάρει από τις τροφές και παράγονται στο σώμα σας, που χρησιμοποιείται για να κάνει εμπρηστικές βιοχημικών προϊόντων.

Το ιχθυέλαιο μειώνει τόσο την παραγωγή του αραχιδονικού οξέος και οξείδωση του, και τα δύο αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι ένας σημαντικός λόγος ότι το ιχθυέλαιο είναι τόσο χρήσιμο από καρδιαγγειακά νοσήματα. Δίαιτες υψηλές σε ιχθυέλαιο συμβάλει στη μείωση της στεφανιαίας νόσου, ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο (δηλαδή, εγκεφαλικά επεισόδια προκαλούνται από θρόμβους στο αίμα) και αιφνίδιο καρδιακό θάνατο σε άτομα με διαγνωσμένη καρδιοπάθεια.

Το ιχθυέλαιο εξουδετερώνει την τάση των ορμονών του στρες να προκαλέσουν πήξη του αίματος πιο εύκολα, καθώς και για συστολή στα αιμοφόρα αγγεία. Μπορεί να βοηθήσει να μειώσει την αρτηριακή πίεση, και να βελτιωθεί η λειτουργία των ενδοθηλιακών κυττάρων – τα κύτταρα που ευθυγραμμίζουν το εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων – καθιστώντας ευκολότερο για αυτούς να χαλαρώσετε.

Το άγχος επηρεάζει επίσης τον εγκέφαλό σας, και η έρευνα δείχνει ότι το ιχθυέλαιο μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους αντιμετωπίσουν ψυχολογικής πίεσης και χαμηλότερα επίπεδα μιας σημαντικής ορμόνης του στρες, κορτιζόλη, η οποία μπορεί να καταστρέψει πραγματικά τα κύτταρα του εγκεφάλου.

Σε μια μελέτη, οι ερευνητές έδωσαν οι εθελοντές 7,2 γραμμάρια την ημέρα του ιχθυελαίου για τρεις εβδομάδες και στη συνέχεια τους υπέβαλαν σε μια σειρά τεστ πνευματικής στρες. Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι αυτές οι ψυχολογικές πιέσεις που προκαλούνται αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό των ανθρώπων, την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της κορτιζόλης.

Μετά από τρεις εβδομάδες, λιπαρά ψάρια, ωστόσο, η αύξηση των επιπέδων κορτιζόλης μετά από τη δοκιμή πίεσης ήταν σημαντικά μικρότερη. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συμπλήρωση με ιχθυέλαιο φαίνεται να λειτουργεί στο επίπεδο του κεντρικού νευρικού συστήματος να διακόπτει την ενεργοποίηση των επινεφριδίων που προκαλούνται από την μια διανοητική πίεση. (Τα επινεφρίδια παράγουν κορτιζόλη.)

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι τα ιχθυέλαια, ιδιαίτερα η συνιστώσα DHA, συμβάλλει στην αποκατάσταση φυσιολογικών ρευστότητας της μεμβράνης και την νευροδιαβίβαση στα κύτταρα του εγκεφάλου. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της αδρεναλίνης, επίσης, το οποίο μπορεί να μειώσει το άγχος. Και αυτό βοηθά στη ρύθμιση της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή σημαντικό επίσης στοχευμένες από τα περισσότερα αντικαταθλιπτικά.

Η κατώτατη γραμμή: Το ιχθυέλαιο φαίνεται να τη βοηθήσει να προστατευτεί το σύστημα σας καρδιαγγειακό και το μυαλό σας από τις τοξικές επιδράσεις του στρες. Σας συνιστούμε 1.400 – 2.800 mg την ημέρα της υψηλής ποιότητας του πετρελαίου ψαριών κατά τη διάρκεια αγχωτικό χρονικό διάστημα.

πηγη

http://www.stopagingnow.com

 

Related posts: