ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Τα αγνά αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται στην υγεία είναι φυσικά έλαια , όπως λεβάντα και περγαμόντο. Πολλά αιθέρια έλαια έχουν τόσο σωματική όσο και συναισθηματικα οφέλη. Για παράδειγμα,το περγαμόντο είναι ένα από τα συστατικά   για τη θεραπεία παθήσεων του δέρματος, όπως ακμή, ψωρίαση ή από κρύο πληγές, αλλά η συναισθηματική  σε θεραπευτικές ιδιότητες της μπορεί να εφαρμοστεί σε θυμό,στο άγχος ή στρες. Μια άλλη χρήση είναι   ένα φυσικό εντομοκτόνο για την προστασία του σώματος κατά των ψειρών και άλλων παρασίτων. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας σε ακτινοβολίας,το περγαμόντο πετρελαίου μπορεί να εισπνεύσει (στην αρωματοθεραπεία) για τη μείωση του άγχους.

lavanda-seme

 

Λεβάντα είναι μια άλλη θεραπεία με αιθέριο έλαιο και αποτελεί μέρος της θεραπείας για τα πόδια, πονοκεφάλους  για ημικρανίες,  ουλές και ραγάδες.Η συναισθηματικής κατάθλιψη, ευερεθιστότητα οι κρίσεις πανικού μπορουν να χαλαρώσουν με λεβάντα. Η ικανότητα των αιθέριων ελαίων για να ενεργήσει τόσο το μυαλό και το σώμα   αποδεικνύει  ευέλικτη και ισχυρή

Κάθε τύπος του αιθέριου ελαίου έχει μία μοναδική χημική δομή που επηρεάζει τον τρόπο που μυρίζει, πώς απορροφάται, και πώς χρησιμοποιείται από το σώμα. Ακόμα και ποικιλίες φυτών του ίδιου είδους μπορεί να έχουν χημικές δομές σε αντίθεση απο τον άλλο, λόγω της θέσης και του τρόπου παραγωγής. Τα έλαια είναι επίσης πολύ ασταθείς, εξάτμιζονται γρήγορα, όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα. Διαφορετικα αιθέρια έλαια θα έχουν διαφορετικές ιδιότητες-αντιβακτηριδιακες, αντιικες, αντιμυκητιακές, αντισηπτικές   Μπορούν να διεισδύσουν γρήγορα στις κυτταρικές μεμβράνες, ταξιδεύουν μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και των ιστών για την ενίσχυση της κυτταρικής λειτουργίας με ένα φυσικό, υγιή τρόπο χωρίς την ανάγκη να καταφύγουμε σε συνθετικά χημικά ή φάρμακα. Τα οφέλη των αιθέριων ελαίων μπορεί να προκύψει με τρεις τρόπους: την κατάποση και την εφαρμογή των θεραπευτικών τοπική ποιότητας σε λάδια? Η αραίωση των ελαίων    για μασάζ στο σώμα για να ανακουφίσει την πίεση και να προκαλέσουν χαλάρωση? Και η εισπνοή των ελαίων, όπου η εγκέφαλος δέχεται    τα αποτελέσματα.

Πολλές μελέτες των αιθέριων ελαίων έχουν βρεθεί ότι έχουν αντιβακτηριακή δράση όταν εφαρμόζονται στο δέρμα, ενώ η έρευνα σε αρουραίους έχει δείξει ότι διάφορα αιθέρια έλαια μπορούν να ηρεμουν  Δοκιμές ασφάλειας για τα αιθέρια έλαια δείχνουν να εχουν πολύ λίγες παρενέργειες ή κινδύνους όταν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες. Συχνά αναφέρεται ως διαβίωσης η ενέργεια της φύσης, τα αιθέρια έλαια έχουν τόσα πολλά να προσφέρουν.Βάζουμε πολλή δουλειά για να δημιουργήσουμε καθαρά, υγιή σπίτια για τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας. Και για τους περισσότερους από εμάς, η ιδέα μας για ένα υγιές σπίτι δεν περιλαμβάνουν τοξικές χημικές ουσίες. Ωστόσο, πολλοί από εμάς ψεκάζετε και αναπνέουν σε δυνητικά τοξικά συστατικά κάθε φορά που χρησιμοποιούμε κοινά προϊόντα οικιακού καθαρισμού.

Ευτυχώς, η φύση μας έχει προσφέρει μια συντροφιά των εναλλακτικών λύσεων για συνθετικές χημικές ουσίες: τα αιθέρια έλαια των φυτών για καθαρισμό, την απολύμανση και μυρίζουν ωραία. Μελέτες έχουν δείξει πολλές να έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Χρησιμοποιήστε τα παρακάτω μίγματα για ένα σπίτι που είναι καθαρό και μη τοξικό. (Όπως και με κάθε νέο προϊόν που εισάγει στο σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες για κάθε συστατικό για τη διασφάλιση της ασφαλούς και αποτελεσματικής χρήσης.)

Καθαριστικό επιφάνειας: Προσθέστε 7 σταγόνες λεβάντα, ευκάλυπτο, tea tree, κανέλλα, γαρύφαλλο, θυμάρι, πεύκο, γκρέιπφρουτ ή λάδι ρίγανη σε 2 φλιτζάνια νερό. Ψεκάστε στις επιφάνειες.

Καθαρότερη Κουζίνα: Ανακατέψτε τα εξής αιθέρια έλαια: 8 σταγόνες λεβάντα, 10 σταγόνες λεμόνι, 5 σταγόνες ευκάλυπτο, 8 σταγόνες ροδόξυλο και 3 σταγόνες Palma Rosa. Αναμείξτε 2 φλιτζάνια νερού με 8 σταγόνες του μίγματος και ψεκασμό σε επιφάνειες.

Πιάτων: Για να προσθέσετε άρωμα ή να βελτιώσουν την αντισηπτική δράση του υγρού σαπουνιού σας, προσθέστε 10 σταγόνες από αιθέρια έλαια, όπως λεβάντα, πορτοκάλι, περγαμόντο ή ασβέστου σε 3 ουγγιές φυσικό υγρό σαπούνι πιάτων και ανακινήστε καλά.

Καθαρότερο παταρια Συνδυάστε 1/4 φλιτζάνι λευκό ξίδι με 10 σταγόνες έλαιο λεμονιού και 4 σταγόνες λάδι ρίγανη. Προσθήκη στο ένα κουβά νερό. Για επιπλέον δύναμη καθαρισμού, προσθέστε μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων, αλλά ακολουθούν με ένα καθαρό νερό, ώστε σφουγγαρίστρα δάπεδα δεν είναι ολισθηρό.

Καθαρότερα παραθυρα Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, συνδυάστε 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι, 10 με 15 σταγόνες έλαιο λεμονιού και 1 φλιτζάνι νερό. Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση. Το καλοκαίρι, απωθούν τις μύγες από τα παράθυρα σκουπίζοντας με ένα πανί βρεγμένο με νερό 2 ουγκιά και 10 σταγόνες λεβάντα ή λεμονόχορτο αιθέρια έλαια.

αερος αποσμητικό: Για να διατηρήσετε αέρα στους εσωτερικούς χώρους μυρίζοντας φρέσκο, Αναμείξτε 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο με 21/2 φλιτζάνια ζεστό νερό. (Χρησιμοποιήστε ένα μοναδικό άρωμα ή 8 σταγόνες αυτού του συνδυασμού:. 5 σταγόνες περγαμόντο, 10 σταγόνες λεβάντα, 5 σταγόνες κανέλα, 10 σταγόνες λεμόνι, 10 σταγόνες citronella) Κατάστημα σε ένα μπουκάλι σπρέι και ανακινήστε καλά πριν από τη χρήση.

Δολοφόνος ψύλλων: Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια βόρακα με 10 έως 15 σταγόνες από αιθέρια έλαια. Δοκιμάστε το πεύκο ή έλατο βάλσαμο το φθινόπωρο και το χειμώνα? Και λεμονόχορτο, λεβάντα ή οποιαδήποτε έλαια εσπεριδοειδών, την άνοιξη και το καλοκαίρι. Πασπαλίζουμε με χαλιά, τότε περιμένετε λίγα λεπτά πριν σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα.

μπανιέρα μπανιουΓια την απολύμανση και άρωμα το νερό σε ένα ζεστό μπάνιο, προσθέστε 3 σταγόνες λεβάντα, κανέλα, γαρίφαλο, ευκάλυπτος, θυμάρι ή αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ ανά άτομο που χρησιμοποιεί την μπανιέρα.

Συμβουλές για την αγορά

Επιλέγοντας υψηλής ποιότητας λάδια είναι απαραίτητη.

 

Ελέγξτε το δοχείο: Αποφύγετε έλαια σε πλαστικά μπουκάλια ή με λαμπτήρες σταγονόμετρο καουτσούκ στην κορυφή. Αυτά μπορεί να υποβαθμίσει και να μολύνουν το λάδι. Ψάξτε για τις μικρές (4-ουγκιά ή λιγότερο) ή σκούρα αδιαφανή γυάλινα μπουκάλια.

Διαβάστε την ετικέτα: Κοιτάξτε για την ορθή βοτανική (Λατινικά) το όνομα για να εξασφαλίσει ότι αγοράζετε το σωστό λάδι.

 

πηγη

.motherearthliving.com

διάβασε στο bioathens
ΚΡΥΑ ΠΟΔΙΑ???ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΕ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΠΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΕ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

Related posts: