ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Δημιουργία καθαριστικού ενεργών ενζύμων από υπολείμματα φρούτων.

Ένας ενδιαφέρον και χρήσιμος τρόπος ανακύκλωσης των υπολειμμάτων φρούτων είναι αυτός της δημιουργίας ενεργών ενζύμων.

Τα ένζυμα έχουν αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στη χρήση τους ως φυσικό οργανικό καθαριστικό για πατώματα, για γενικό καθαριστικό του σπιτιού, για τα τζάμια, για την μπουγάδα, για τα πιάτα, για καθάρισμα αυτοκινήτων και κάνουν εξίσου καταπληκτική δουλειά ως εντομοαπωθητικά. Με πολύ απλό και εύκολο τρόπο μπορούμε να καταργήσουμε τα χημικά καθαριστικά στο σπίτι μας και να κάνουμε και μεγάλη οικονομία.
Η δημιουργία των ενεργών ενζύμων είναι εύκολη και χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο μας και τα υπολείμματα από τα φρούτα μας (φλούδες ή και τα υπόλοιπα  αν κάποιος χρησιμοποιεί αποχυμωτή).

Χρειαζόμαστε τα ακόλουθα (πχ για να φτιάξουμε ένζυμα από πορτοκάλι
300 γρ. φλούδες (και υπολοιπα αν έχουμε για να μην πάει χαμένη) πορτοκαλιού
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 λίτρο νερό (καλύτερα από φίλτρο, εμφιαλωμένο ή βρόχινο)
Ένα δοχείο πλαστικό 2 λίτρων ή ελαφρώς μεγαλύτερο

Βάζουμε στο δοχείο μας τα φλούδια, την ζάχαρη και το νερό. Κλείνουμε το δοχείο και το αφήνουμε σε μέρος σκοτεινό για περίπου 3 μήνες. Καλό είναι να ανακινούμε το μίγμα μια στις τόσες και να ανοίγουμε το καπάκι καθε 2 με 3 ημέρες για να εκτονώνεται η πίεση στο μπουκάλι.

Η παραπάνω συνταγή δουλεύει με οποιαδήποτε υπολείμματα φρούτων και λαχανικών μόνο. Όσο περισσότερο το αφήνουμε να ωριμάσει, τόσο πιο δυνατό γίνεται. Μόλις είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το βάζουμε σε ένα μπουκάλι όπου το χρησιμοποιούμε πλέον για όλες τις δουλειές που περιέγραψα παραπάνω.
Σημείωση: Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για τις δουλειές του σπιτιού για αυτό χρησιμοποιείται αραιωμένο σε νερό.

Πχ, για καθάρισμα του μπάνιου χρησιμοποιούμε 1/2 κούπα σε ένα λίτρο νερό. Για σφουγγάρισμα 2 κουταλιές της σούπας σε κάθε κουβά νερό, για τα τζάμια 1 κουταλιά σούπας/λίτρο νερού. Και πάλι, θα το δείτε στη χρήση ποιες είναι οι αναλογίες που σας βολεύουν.
Πρόκειται για απόλυτα οικολογικό καθαριστικό, χωρίς καθόλου χημικά, εντελώς ασφαλές για όλη την οικογένεια, καθαρίζει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ (αξίζει απο περιέργεια και μόνο να το δοκιμάσετε, θα εντυπωσιαστείτε) και μυρίζει υπέροχα.

Related posts: