ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΕΡΑΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Όσοι περνούν πολλές ώρες σε εσωτερικούς χώρους με θέρμανση, ασκούνται ελάχιστα στην ύπαιθρο, δεν εκτίθενται πολύ στον καθαρό αέρα και τον ήλιο και είναι πιθανό να αισθάνονται κουρασμένοι και να είναι ευάλωτοι στις ασθένειες.

Ο καθηγητής Ινγκο Φρομπίζ του Κέντρου για την Υγεία στο Αθλητικό Γυμνάσιο της Κολωνίας προτείνει το εξής: «Ακόμα κι αν είναι σκοτεινά και συννεφιασμένα όλη τη μέρα, θα πρέπει να επωφελούμαστε από τις ώρες της ηλιοφάνειας, να συσσωρεύουμε ήλιο και καθαρό αέρα στους πνεύμονές μας».  Το φως της ημέρας θεωρείται εξαιρετικό για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

«Πρέπει να εκτιθέμεθα 15 με 20 λεπτά καθημερινά στον ήλιο ώστε ο οργανισμός μας να παράγει βιταμίνη D που είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό μας σύστημα», λέει ο Φρομπίζ.»Επίσης πρέπει να ασκούμαστε τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα έξω στον καθαρό αέρα. Μπορεί να είναι μέσω ενός αθλήματος ή μία μεγάλης βόλτας, τα οποία είναι εξαιρετικά ευεργετικά γιατί γεμίζουν με οξυγόνο τους πνεύμονές μας», προσθέτει
Καθαρός αέρας
1. Επιταχύνει τη θεραπεία πληγών
2. Δραστηριοποιεί συκώτι και ανοσοποιητικό σύστημα
3. Ανακουφίζει τους πόνους
4. Καθαρίζει το αίμα
5. Διεγείρει την όρεξη και βοηθάει την πέψη
6. Μεταφέρει έξω από το σώμα δηλητήρια και άχρηστα κατάλοιπα
7. Επιφέρει βαρύ και ανακουφιστικό ύπνο
8. Καθαρίζει το αναπνευστικό σύστημα
9. Συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας των κυττάρων
10. Επηρεάζει διανοητικά κύματα και ικανότητα εκμάθησης
11. Σκοτώνει μικρόβια
12. Ανανεώνει και κάνει καλή διάθεση

πηγη

.betterlife-magazine.com

sigmalive.com/

Related posts: