ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ? ΠΑΡΤΕ ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Μια νέα ερευνητική εργασία διερευνά τη σχέση μεταξύ του φυσικού και κοινωνικού πόνου η διαπίστωση ειναι ότι η σύνδεση είναι πολύ ισχυρότερη από ό, τι φανταζόμασταν.

«Συντετριμμένος» δεν είναι απλά μια μεταφορά -απο τον  κοινωνικό πόνο σε σωματικό πόνο, και έχουν πολλά κοινά, δήλωσε ο Δρ Ναόμι Eisenberger, ο συγγραφέας μιας νέας έρευνας που δημοσιεύθηκε στο Τρέχουσες Κατευθύνσεις στην Ψυχολογική Επιστήμη .

«Η απόρριψη είναι μια τέτοια ισχυρή εμπειρία για τους ανθρώπους,» λέει ο Eisenberger. «Αν ρωτήσετε τους ανθρώπους να σκεφτούν ξανά για κάποιες από τις πρώτες αρνητικές εμπειρίες τους, συχνά θα είναι για την απόρριψη,  «Στο έγγραφο, Eisenberger,  καθηγητής της ψυχολογίας στο UCLA, συζητά πώς οι άνθρωποι βιώνουν κοινωνική απόρριψη έχουν παρόμοια εγκεφαλική δραστηριότητα ιδια με τα άτομα που ζουν με τον σωματικό πόνο.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο σωματικό πόνο καιη κοινωνικος πόνος υποβάλλονται σε επεξεργασία σε ορισμένες από τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου.

Ο φυσικός πόνος έχει δύο πτυχές: η αισθητηριακή εμπειρία του πόνου και το συναισθηματικό στοιχείο, στο οποίο ο εγκέφαλός σας αποφασίζει πόσο αρνητική ή οδυνηρος είναι ο πόνος.

Αυτό το συναισθηματικό συστατικό του φυσικού πόνου είναι παρόμοια με τον πόνο που βιώνεται ως κοινωνικός πόνο. Ωστόσο,  η σοβαρή κοινωνική απόρριψη, όπως το αντικείμενο ντάμπινγκ από έναν ρομαντικό σύντροφο, μπορούν επίσης να υποβάλλονται σε επεξεργασία στο μέρος του εγκεφάλου σας που χειρίζεται την αισθητική συνιστώσα του πόνου.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν οτι οι άνθρωποι που είναι πιο ευαίσθητοι σε σωματικό πόνο είναι επίσης πιο ευαίσθητοι στον πόνο της κοινωνικής απορριψης Αισθάνονται πιο ασχημα μετά την ολοκλήρωση ενός κοινωνικού αποκλεισμού στην  εργασία,

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμα και οι άνθρωποι που πήραν παυσιπονο για τρεις εβδομάδες ανέφεραν λιγότερο πληγωμένα συναισθήματα από τα άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Η διαπίστωση αυτή αφυσε έκπληκτο τους ερευνητές. «Επομένως, με έναν λογικό τρόπο από το επιχείρημα ότι επικαλύπτονται οι φυσικές και των συστημάτων κοινωνικής πόνο, αλλά είναι ακόμα κάπως δύσκολο να φανταστεί κανείς», δήλωσε ο Eisenberger. «Παίρνουμε παυσιπονο για τον σωματικό πόνο?

Έχει, επίσης, πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιες μακροπρόθεσμα οφέλη που βιώνουν τον πόνο της απόρριψης.

«Νομίζω ότι είναι πιθανόν να υπάρχει ένας λόγος για-να μας κρατήσει συνδεδεμένη με τους άλλους», είπε. «Αν εχουμε συνεχώς   το αίσθημα της κοινωνικής απόρριψης, θα κανουμε  πραγματα , που μας αποξενώνουν;»

Προφανώς, υπάρχουν φορές που ο κοινωνικος πόνος μπορεί να γίνει πολύ έντονος. Και, σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό είναι μια περιοχή της μελλοντικής έρευνας που θα μπορούσε να ερευνήσει   εάν η κοινωνικος πόνος πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Η έρευνα επικυρώνει τα πληγωμένα συναισθήματα των ανθρώπων που έχουν απορριφθεί κοινωνικά, Eisenberger είπε.

«Εμείς φαίνεται να κατέχει φυσικό πόνο στην τριτοβάθμια υπόψη από τις κοινωνικές πόνο», λέει.

«Η έρευνα είναι ένα είδος επικύρωσης. Προτείνει ότι υπάρχει κάτι σχετικά με αυτό το πραγματικά την εμπειρία του πόνου που έχουμε, μετά την απόρριψη και τον αποκλεισμό. »

Πηγή: Σύλλογος για την Ψυχολογική Επιστήμη

πηγη

http://psychcentral.com/

Related posts: