ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Κουνουπίδι
Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου όπως του μαστού, του πνεύμονα, του ήπατος, του προστάτη, του παχέος εντέρου και του παγκρέατος.

Μπορεί να προστατεύσει από διάφορες ασθένειες της καρδιάς καθώς και μειώνει την εκδήλωση εγκεφαλικών επεισοδίων.

Το κουνουπίδι είναι ιδανικό για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, καθώς δεν περιέχει λίπος και έχει λίγες θερμίδες. Επίσης, η χαμηλή περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες, το κάνει ένα καλό υποκατάστατο της πατάτας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην οικοδόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος και βοηθά στην επούλωση των πληγών.

Γενικά το κουνουπίδι έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας και θα ήταν ιδανικό να βρίσκεται στην καθημερινή μας διατροφή.

 

Related posts:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚΑΡΟΤΟ
Επόμενο άρθροΚΡΕΜΜΥΔΙ