ΚΡΥΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

 Οι άνθρωποι που συνεχώς υποφέρουν από κρύα πόδια μπορούν να έχουν τα συμπτώματα μιας σοβαρής υποκείμενης νόσου, όπως η αναιμία, μια διαταραχή του κυκλοφορικού ή ένα ορμονικό πρόβλημα. Μόλις o γιατρός καθορίζει την αιτία της κακής κυκλοφορίας, η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να περιλαμβάνει εφαρμογές σε νερό, ασκήσεις ποδιών, αερόβια άσκηση, μασάζ και την διατροφή . μπορούμε όλοι να συμβάλουν στη βελτίωση της ροής του αίματος και την προθέρμανση των άκρων.

Όταν ο καιρός είναι κρύος, το σώμα διατηρεί τη θερμοκρασία του με την διακοπή της ροής του αίματος στα χέρια και στα πόδια. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα κύρια όργανα, όπως η καρδιά και ο εγκέφαλος, να μείνουν στην θερμοκρασία που χρειαζόσαστε για να λειτουργεί σωστά. Δυστυχώς, αυτό προκαλεί τα άκρα κρύα

Μερικοί άνθρωποι παραπονούνται για τα κρύα πόδια , ακόμα και όταν είναι σε ένα ζεστό μέρος, είναι ενδείξεις κακής διατροφής ή κατάχρηση νικοτίνης. Αν δεν υπάρχει υποκείμενη οργανική διαταραχή, το πρόβλημα μπορεί να μετριαστεί με την κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής πλούσιο σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και τακτική άσκηση. Αλλά μόλις αρχίσετε φυσικές εφαρμογές όπως αναφέρεται μαζί με ποδόλουτρα, ασκήσεις και μασάζ, θα παρατηρήσετε μια βελτίωση στη ροή του αίματος, είναι σημαντικό να συνεχίσει τα μέτρα αυτά για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Φυσικά διορθωτικά μέτρα για τα κρύα πόδια

Η τακτική άσκηση:

Η αερόβια δραστηριότητα, όπως το τρέξιμο, πεζοπορία και ποδηλασία, μπορεί να βοηθήσει να αποτρέψει τα κρύα πόδια . Αυτού του είδους η δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους ανθρώπους που κάθονται ή στέκονται πολύ στο χώρο εργασίας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το περπάτημα μέσα από την πρώιμη πρωινή δροσιά διεγείρει τη ροή του αίματος στα πόδια.

Ποδιών Ασκήσεις

Οι ασκήσεις δια στέλλουν την ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων και βελτιώνουν την κυκλοφορία. Δοκιμάστε τις παρακάτω ασκήσεις αρκετές φορές την ημέρα.

Πάρτε 10 βήματα στις μύτες των ποδιών, στη φτέρνα και στο εσωτερικό και εξωτερικό άκρες των ποδιών μας στη σειρά. Επαναλάβετε αρκετές φορές.Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε τα δάχτυλα των ποδιών σας για να πάρετε ένα μαντήλι ή ένα στυλό από το πάτωμα.

Ενώ κάθεται, να περιστρέψτε κάθε πόδι προς τα δεξιά στην άρθρωση του αστραγάλου 10-20 φορές? Επαναλάβετε αριστερόστροφα.

Μπάνια νερού στην τόνωση της κυκλοφορίας:

Κρύο, ζεστό ή καυτό ποδόλουτρο και ντους τονώσει την ροή του αίματος. Το εναλλασσόμενο ποδόλουτρο είναι ιδιαίτερα τονωτικό για το κυκλοφορικό σύστημα. Γεμίστε ένα δοχείο με ζεστό νερό και ένα άλλο δοχείο με κρύο νερό. Ενυδατώστε τα πόδια σας και κάτω μέρος των ποδιών στο ζεστό νερό για 6-10 λεπτά, και στη συνέχεια στο κρύο νερό για 10-15 δευτερόλεπτα. Αναπληρωτής πέντε φορές, που τελειώνει με το κρύο ποδόλουτρο. αμέσως μετα βάλτε ζέστες κάλτσες.

Massage για την Προώθηση της ροής του αίματος:

Το μασάζ στα πόδια διεγείρει τη ροή του αίματος. Αρχίζοντας με τα δάκτυλα των ποδιών, η χρήση άκρες των δακτύλων και του αντίχειρα σας σε κάθε πόδι μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Με λαδι βάλσαμο ή ευκάλυπτο, θα ενισχύσει το αποτέλεσμα. Επίσης, δοκιμάστε μασάζ στα πόδια με ένα σκαντζόχοιρο μπάλα? βάλτε τα πόδια σας ελαφρά στην μπάλα και να κυλήσει απαλά εμπρός και πίσω.

Κρύο ντους για το κάτω μέρος των ποδιών

Με το ντου ζ νερού (χειρός ντους) από το μικρό δάχτυλο του δεξιού ποδιού σας, πέρα από την πλευρά του ταρσού στην φτέρνα, και στη συνέχεια κατά μήκος της εξωτερικής πλευράς του μοσχαριού σας μέχρι ακριβώς κάτω από το κοίλο του γονάτου μας. Μασάζ για 10 δευτερόλεπτα, με αργές, κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια, εκτελέστε τον πίδακα νερού στο εσωτερικό τοίχωμα της καμάρας. Τέλος, εκτελέστε μασάζ πάνω αριστερά και κάτω δεξιά πλευρά της στο οστό της κνήμης σας. Μετακίνηση στο αριστερό πόδι σας. Εκτελέστε την εκτόξευση από το μικρό δάχτυλο του ποδιού κατά μήκος της εξωτερικής πλευράς του στο κοίλο του γόνατος? Επαναλάβετε τη κυκλικές κινήσεις για 10 δευτερόλεπτα. Εκτελέστε την εκτόξευση νερού κάτω στο εσωτερικό του τακουνιού, στη συνέχεια, μέχρι την αριστερή και κάτω δεξιά πλευρά του οστό της κνήμης μας.

Κάντε ένα αφρόλουτρο

Πριν από την προσθήκη λεβάντα για το νερό της μπανιέρας, Στη συνέχεια, προσθέστε τα λουλούδια σε μια μέτρια θερμοκρασία λουτρού. Αν προτιμάτε ένα σφουγγάρι μπάνιου.

Φρούτα και λαχανικά.

Πίνετε χυμούς τα ακόλουθα για την τόνωση του μεταβολισμού και του κυκλοφορικού συστήματος: βερίκοκο, ροδάκινο, κεράσι, δαμάσκηνο, σταφύλι, τα τεύτλα, αγκινάρα, κάρδαμο, ντομάτα και κρεμμύδι.

πηγη

http://www.grandmas-wisdom.com/

 

 

Related posts: